Sp de seri Yavru almak isteyenlere bir öneri


DarkyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 193
DarkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 12:39
Evet, konumuz prenseslermizden bir an önce yavru almak olsun! Forumda hayretle gözlemledigim, sp besleyen arkadaşların yavru almakta ki aceleciliği oldu. Bu telaşlarının canlılarda ki yan etkisini bilmekteyiz.  (Aslında bu bilgiyi paylaşmak ne derece doğru, etik, onu da tam olarak kestiremiyorum) Ölümler yaşanmaktadır. Evet yersiz panikler yüzünden bu güzel canlıya zarar veriyoruz. Bu hoby de her hoby de oldugu gibi 2 tür insan barındırmakta. Bir kısım egosunu tatmin etmek için başlar, bir kısımda gerçekten sabırlı ve yavrudan ziyade canlılar için en rahat atmosferi sağlamakla mükelleftir. Vereceğim bilgi birinci kısım daki arkadaşlar içindir. Yani balığı alıp bir an önce yavrulatmak isteyenler için. Bu arkadaşların yapçakları ilk öncelik yavrudan ziyade alt damızlık ya da anaç canlı almaları olcaktır. Çünkü alınan yavruysa, işler sarpa saracaktır. Bir an önce yavru almak isteyen arkadaş sabırsız oldugu için akla hayele sığmayacak girişimlerde bulunucaktır. Tankın içine yapılan her gereksiz mudahale canlı ölümüne sebebtir ilkesiyle yola çıkarak yapmaları gereken 3-5 püf noktasını hızlıca anlatıyorum. 

En önemlisi; ASLA YAVRU ALMA!
1- Kumu az koy yada hiç koyma; kum kesinlikle midye kırıgı. 
2- Ortaya 3 adet buyuk olmayan kayrak gibi düz kaya ile tek bir yuva yap.
3- Pipo filtre kullan; 24 saat çalışıcak. Dış filtre falan gerekmez. Pipo yu içinde ki suyla temizle.
4- Sık, ama abartmadan besle. Tarcın, yumurta sarısı atma gafletinde bulunma!
5- Balık sayısını kalabalık tut; 100-120-lt tank yeterlidir. En az 20 balık baskın tek erkek. Baskın olmayan 2-3 erkek tabii ki olucak. Baskın erkek olur da öldü. (Diger erkeklerden biri anında baskın olur)
6-Balıklarla ilgilenme. Onları rahatsız etme.
7-Seni görünce hepsi ön cama toplanıyorlarsa mesele yok.
7- kısa sürelerle su değişikliği yap. 5 günde bir tank 100 lt ise 50 ltre oranında. Şayet yedek tankın olursa komple su değiş. Tek şartla yedek tankında ki su en az 3 ya da 5 gün (pipo çalışarak) dinlenecek. Aşı yapabilirsin yada hazırlayıcı kullan. Dış filtre kullanmadıgın için su cabuk kirlenecek. Eğer ki ben bunları da yapamam diyorsan sen asla yavru alma girişimlerinde bulunup canım balıkları heder etme. Ya da 1-6 oran kur tankında, sabırla bekle ve lütfen yavru almayı ögren..

120 ltre 20 balık dedim; Tecrubeli arkadaşlar bana kızmasınlar. İnanın böylesi daha iyi. O oranda o kadar balık hoş değil. Lakin bu tip hobicilerin hevesi geçene kadar öldürdükleri balık sayısı 20 den fazladır. En azından hevesleri geçerde bir an önce bu hobiyi bırakırlar. Kaldı ki üreticilerin bir çoğu zaten böyle yapmaktadır. Tek farkları sürkiledir. Üretip anında canlı heba olmadan satarlar, bilirsiniz..

Tekrar ediyorum, bu hobi her hobide oldugu sabır ister, emek ister. Sen, canlılar için gerekli ortamı kurdugun zaman,  ve iyice araştırıp tecrube kazandıgın da yavru almamak imkansızdır..

Sp lerde oranlar, tankın hacmine bağlı olarak 1-3-1-5-2-12 diyerek dengelenir. Yavrudan alınıp yarım ve tam koloni kurmak ve sabırla bekleyerek tanka fazla müdahale etmemek en saglıklısıdır.

Dip not :

Benim yan binamın altında büyük bir pet bulunmakta. Balıklarla ilgilenen kişi dostum. Gözlemlerim ve tecrübelerim bu kişiyle gelişmektedir. Kendisini tekrar saygıyla anıyorum. Bu pette bayagı buyuktur. İzmir de Yeni açılmasına rağmen işletmecileri konusunda son derece tecrübeli olup entegre bir yapılanma içersine girmişlerdir. Yaptıkları iş riskli olsa da gelişimlerini yakından inceledigim için yeni olmasına ragmen eski müşterileriyle beraber hızlı bir ivme kazanmışlardır. Tropların hemen hemen tüm türleri, discusların eşsiz türleri derken balık bölümü geniş bir yelpazeye sahiptir. Fiyatları da piyasanın altındadır. İzmirli arkadaşları bu yerde görmek ve tanışmak bu eşsiz tecrübe sahipleriyle buluşturmak bu hobiye gönül vermiş bir kişi olarak asli görevim dir diye düşünmekteyim. Böyle yerler sayılıdır. 

Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kosanozsenerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2012
İl: Izmir
Mesaj: 147
kosanozsenerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 13:49
Bu yerin adı ve nerede olduğunu belirtirmisin.Ayrıca yazdıklarınızın çoğunun bu forumdaki görüşlerle sizin izlenimleriniz taban tabana zıt.Tabii sonuçta sizde tecrübelerinizi aktarmışsınız, başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 193
DarkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 16:46
Değerli dostum, maksat zaten bu forumda ki çoğu kişinin insanları yanlış yönlendirmesidir.(bilinçli değil elbette) Fazla değil 1 saat ayırın, bu tür için yazılan 10 larca yanlış yorum göreceksiniz..O yüzden haklısınız, tamamen zıt ta olsa ben, kendi tecrübelerim den ziyade doğruları ve gözlemlerimi yazacağım..Ben bu şekilde beslerimle, bakarımla malesef bu işler olmuyor. Tek bir kök vardır, bunu budayabilirsin lakin kökleyemezsin. Yukarıda yazdıklarıma karşı tezi olan varsa buyursun beklerim..Forumda bir kısım yavru derdinde (haklı olarak) Bir kısımda benim gibiler, (amaç bir canlıya hakkettiği yaşamı sağlamak.) Konu 2.5 lira, 1 lira yada 150 lira meselesi değil. Derdimiz alınan balıkların plastik olmadıgının bilinmesidir. Gerisi teferruattır nezdimde..Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asimozcanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 548
asimozcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 18:50
Evet haklısınız balık zaten rahatsa istemediğiniz kadar zaten yavru verecektir ama bir spde 3 alışındada yutarmı beya :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirhan2144Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2012
İl: Kirsehir
Mesaj: 162
demirhan2144Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 19:32
Yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu işte tecrübelisiniz. Ben de size bir soru sormak istiyorum. 1 e 3d sarıprensesim var. Bunları annelerinden ben sağmıştım. Sonra elektrik kesintsi yüzünden annelerini kaybettim.Yavrular biraz büyüyünce içlerinden en formda olanları seçip damızlık yapmak istedim. Balıklar 18 aylık olmasına rağmen yumurta alamamıştım. Geçen hafta dişilerimin üçüde peş peşe yumurtladılar. Ancak ağızlarına alamadılar. Ben erkekle kardeş olmalarına yordum. Ama döllenmemiş olabileceklerini de düşündüm. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ylerclerÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2012
Mesaj: 52
ylerclerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 20:07
Merhaba,

Yavruları büyütüp satmayı düşünmüyorsan ticari bir beklentiniz yoksa 1 erkek 3 dişi oranı yeterli ortalama ayda bir biri yumurta tutuyor. Midye kırığı vb. özel bir kum kullanmıyorum 2-3 mm lik iri kum kullanıyorum. Yavruya doydum arkadaşlarımıda doyurdum resmen. 7 dişim vardı 3 e düşürdüm. en az 3-4 tane mağara var. Bolca kaya var sebebi içine bıraktığım yavruların saklanması açısından. Ayrıca dinlenmişde olsa da aşılansada %50 su değişimi uygun mudur. Bence dikkat edilmesi gereken düzenli su değişimi %20-30 oranlarını aşmadan. Düzenli ve çeşitli yemleme. Akvaryumda kavga çıkarmayacak yeterli alan. Yaklaşık 1 yıldır akvaryumum var ve artık yavru almaktan bıkma noktasına gelmek üzereyim. Ancak akvaryumu kurum düzene oturması yeni gelen balığın ortama alışması 2-3 belki 4 ay gibi bir süreç alıyor. ondan sonra yavru almamak için gerçekten çaba sarfetmek gerekiyor sanırım. Tabi balıklarda kısırlık veya üreme döneminin bitmesi gibi sağlık problemi yoksa. Heleki balığımız sarı prenses gibi bakımı kolay bir balıksa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selman37Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 39
selman37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 20:08
Merhabalar yazınız sabırsız olup bir an önce yavru almak isteyenler için ancak sizden şunu istirham ediyorum bir de sabırlı ve gerçekten bu işi layıkıyla yapmak isteyen bu hobiye başlayarak üzerine bu canlıların sorumluluğunu aldığını düşünenler için bir rehber mahiyetinde olacak yazı yazmanız aceleci olan arkadaşlarım lütfen yanlış anlamasınlar onları hiç bir şekilde sorumsuzlukla veya hobiyi düzgün yapmamakla suçlamıyorum amacım sadece sizin gibi tecrübeli birinin tecrübelerinden faydalanabilmek.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 193
DarkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 20:09
Sp de yavru almak için tankına 1 şişe soda boca edenler de var spradyn (vitamin) atanda var. Bana goreyse en iyi verim su değerleridir. Dış filtre kullanıyorsan içinde ki malzemeleri bile balığına uygun seçeceksin. İlk yavrularda acemilik olur. (kimisi böyle bir sorun yaşamaz, yanık spler vardır 5 cm de yavru tutarlar.)  Genelde Sp lerde seri yavru alımı ile yaşı geldigi halde yavru vermeme konuları tartışılır. Çok nadir erkek kısır çıkar v.s oralara hiç girmeyelim. Ben dişinin fazla olması taraftarıyım. 1-6 ya da 1-7 enfes bir orandır. Tankın yeterli ölçüde ise 3 erkek 15 dişi attınmı yavrudan bıkarsın.. Beta erkek beta dişi ve alfalar müthiş bir rekabet ortamı kuracaklardır.. 2 erkekten yanayım her zaman sebebi biri öldügünde en azından diğeri baskının yerini alacaktır. Sen balıklarını öncelikle değiş yavru bile alsan genetik olarak sorunlar yaşarsın. Bir erkek al damızlık at içine dostum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ylerclerÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2012
Mesaj: 52
ylerclerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 20:13
[QUOTE=demirhan2144] Yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu işte tecrübelisiniz. Ben de size bir soru sormak istiyorum. 1 e 3d sarıprensesim var. Bunları annelerinden ben sağmıştım. Sonra elektrik kesintsi yüzünden annelerini kaybettim.Yavrular biraz büyüyünce içlerinden en formda olanları seçip damızlık yapmak istedim. Balıklar 18 aylık olmasına rağmen yumurta alamamıştım. Geçen hafta dişilerimin üçüde peş peşe yumurtladılar. Ancak ağızlarına alamadılar. Ben erkekle kardeş olmalarına yordum. Ama döllenmemiş olabileceklerini de düşündüm. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekürler.
[/QUOTE]

Kardeş balıkların çiftleşmesinde genetiği bozuk yavrular oluştuğunu okumuştum. Çift başlı mavi prenses olarak arama yapın bulursunuz. Bunun için Kandeğişimi öneriliyor yani Erkek balığın değiştirilmesi ( Tüm dişileri değiştirmek yerine daha az maliyet)  öneriliyor. İlk yumurtaları atmaları normal olarak karşılanıyor hatta ilk 3-4 yumurta tutuşunda kurturulmaması öneriliyor ki yumurta tutmayı öğrensin. Zaten kusturulacasada 15-20 günden önce kusturulması benim için pek mantıklı değil. Balık birşey  yemiyor ama arada 1-2 yumurta yada balığı yiyerek yumurtaların kabuklarını yiyerek hayatta kalıyor.  Sizin için endişelenek bir durum yok gibi ilk yumurta tutuşları ise normal gibi görünüyor. Balıkların 18 ayda yurmurtlaması balıklarınızın bakımı ile ilgili olabilir. İyi bakılmamış olabilirler ortam şartları iyi değildir balıklar çok kalabalık olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 193
DarkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 20:17
Selman kardeşim; Biz sabırlı olanlar içinde bir makale yayımlayacağım. Çok tepki çekiyorum sivri bir uslup kullanınca. Lakin yola devam diyeceğiz. Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalıyız. Her zaman derim tek bir doğru vardır. Ben yaptım oldu mantıgıyla yorum yapanlar cinayet işliyorlar. onları takip eden arkadaşlar maalesef balık kaybı yaşıyorlar. Üstte yazdım, "soda, sprdyn, attım 150 yavru aldım "diyecek kadar sorumsuz, insanları etkileyen kişilikler mevcut. Yarın nasipse ikola yada chimpi alacağım. Şimdiden 3 gündür tankımı boş çalıştırıyorum. Sabırla bekliyorum. Bende bilirim kültürü atıp 6 saat çalıştırmakla balığı tanka koymayı... Ama diyorum işte tek bir doğru mevcut.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selman37Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 39
selman37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 22:03
[QUOTE=Darky]Selman kardeşim; Biz sabırlı olanlar içinde bir makale yayımlayacağım. Çok tepki çekiyorum sivri bir uslup kullanınca. Lakin yola devam diyeceğiz. Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalıyız. Her zaman derim tek bir doğru vardır. Ben yaptım oldu mantıgıyla yorum yapanlar cinayet işliyorlar. onları takip eden arkadaşlar maalesef balık kaybı yaşıyorlar. Üstte yazdım, "soda, sprdyn, attım 150 yavru aldım "diyecek kadar sorumsuz, insanları etkileyen kişilikler mevcut. Yarın nasipse ikola yada chimpi alacağım. Şimdiden 3 gündür tankımı boş çalıştırıyorum. Sabırla bekliyorum. Bende bilirim kültürü atıp 6 saat çalıştırmakla balığı tanka koymayı... Ama diyorum işte tek bir doğru mevcut.
[/QUOTE]

Düşünceleriniz bana bu hobide uğraştığımız varlıkların aynen bizim gibi canlı olduklarını ve plastik oyuncaklardan daha fazlasını hak ettiklerini bana bir kez daha hatırlattı yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum abi.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 193
DarkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 23:34
[QUOTE=ylercler]Merhaba,

 Ayrıca dinlenmişde olsa da aşılansada %50 su değişimi uygun mudur. Bence dikkat edilmesi gereken düzenli su değişimi %20-30 oranlarını aşmadan. 

Makaleyi doğru okumak, anlamak gerek! Benim (üretici ya da adına her ne koyarsan koy,) dostum suyu yüzde 50 yi bırak 100 de yüz değiştirir. Asl olan; 100 de 20 sudur..Yavru almak hepimizin rüyasıdır. "Ph şı geç, canlının alıştıgı su dengesi önemlidir" diyen de var, "ph şı yukseltip te aynı dengede sürekli duracağını" sanan da var! Bu bir ironidir! 

Benim bu makaleyi hazırlamamda ki amaç arkadaşlarımızın bu hobide sabırlı olmaları gerektigidir. Al balığı 1 ay da yavrulat ütopyadır! Ben çiftlikler de, adamların küreklerle binlerce SP yi o havuzdan o havuza küreklerle attıklarını da gördüm. Canlı alıyoruz, herhangi bir şey değil...Yazıktır!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 943
FarukBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 03:49
[QUOTE=Darky]Evet, konumuz prenseslermizden bir an önce yavru almak olsun! Forumda hayretle gözlemledigim, sp besleyen arkadaşların yavru almakta ki aceleciliği oldu. Bu telaşlarının canlılarda ki yan etkisini bilmekteyiz.  (Aslında bu bilgiyi paylaşmak ne derece doğru, etik, onu da tam olarak kestiremiyorum) Ölümler yaşanmaktadır. Evet yersiz panikler yüzünden bu güzel canlıya zarar veriyoruz. Bu hoby de her hoby de oldugu gibi 2 tür insan barındırmakta. Bir kısım egosunu tatmin etmek için başlar, bir kısımda gerçekten sabırlı ve yavrudan ziyade canlılar için en rahat atmosferi sağlamakla mükelleftir. Vereceğim bilgi birinci kısım daki arkadaşlar içindir. Yani balığı alıp bir an önce yavrulatmak isteyenler için. Bu arkadaşların yapçakları ilk öncelik yavrudan ziyade alt damızlık ya da anaç canlı almaları olcaktır. Çünkü alınan yavruysa, işler sarpa saracaktır. Bir an önce yavru almak isteyen arkadaş sabırsız oldugu için akla hayele sığmayacak girişimlerde bulunucaktır. Tankın içine yapılan her gereksiz mudahale canlı ölümüne sebebtir ilkesiyle yola çıkarak yapmaları gereken 3-5 püf noktasını hızlıca anlatıyorum. 

En önemlisi; ASLA YAVRU ALMA!
1- Kumu az koy yada hiç koyma; kum kesinlikle midye kırıgı. 
2- Ortaya 3 adet buyuk olmayan kayrak gibi düz kaya ile tek bir yuva yap.
3- Pipo filtre kullan; 24 saat çalışıcak. Dış filtre falan gerekmez. Pipo yu içinde ki suyla temizle.
4- Sık, ama abartmadan besle. Tarcın, yumurta sarısı atma gafletinde bulunma!
5- Balık sayısını kalabalık tut; 100-120-lt tank yeterlidir. En az 20 balık baskın tek erkek. Baskın olmayan 2-3 erkek tabii ki olucak. Baskın erkek olur da öldü. (Diger erkeklerden biri anında baskın olur)
6-Balıklarla ilgilenme. Onları rahatsız etme.
7-Seni görünce hepsi ön cama toplanıyorlarsa mesele yok.
7- kısa sürelerle su değişikliği yap. 5 günde bir tank 100 lt ise 50 ltre oranında. Şayet yedek tankın olursa komple su değiş. Tek şartla yedek tankında ki su en az 3 ya da 5 gün (pipo çalışarak) dinlenecek. Aşı yapabilirsin yada hazırlayıcı kullan. Dış filtre kullanmadıgın için su cabuk kirlenecek. Eğer ki ben bunları da yapamam diyorsan sen asla yavru alma girişimlerinde bulunup canım balıkları heder etme. Ya da 1-6 oran kur tankında, sabırla bekle ve lütfen yavru almayı ögren..

120 ltre 20 balık dedim; Tecrubeli arkadaşlar bana kızmasınlar. İnanın böylesi daha iyi. O oranda o kadar balık hoş değil. Lakin bu tip hobicilerin hevesi geçene kadar öldürdükleri balık sayısı 20 den fazladır. En azından hevesleri geçerde bir an önce bu hobiyi bırakırlar. Kaldı ki üreticilerin bir çoğu zaten böyle yapmaktadır. Tek farkları sürkiledir. Üretip anında canlı heba olmadan satarlar, bilirsiniz..

Tekrar ediyorum, bu hobi her hobide oldugu sabır ister, emek ister. Sen, canlılar için gerekli ortamı kurdugun zaman,  ve iyice araştırıp tecrube kazandıgın da yavru almamak imkansızdır..

Sp lerde oranlar, tankın hacmine bağlı olarak 1-3-1-5-2-12 diyerek dengelenir. Yavrudan alınıp yarım ve tam koloni kurmak ve sabırla bekleyerek tanka fazla müdahale etmemek en saglıklısıdır.

Dip not :

Benim yan binamın altında büyük bir pet bulunmakta. Balıklarla ilgilenen kişi dostum. Gözlemlerim ve tecrübelerim bu kişiyle gelişmektedir. Kendisini tekrar saygıyla anıyorum. Bu pette bayagı buyuktur. İzmir de Yeni açılmasına rağmen işletmecileri konusunda son derece tecrübeli olup entegre bir yapılanma içersine girmişlerdir. Yaptıkları iş riskli olsa da gelişimlerini yakından inceledigim için yeni olmasına ragmen eski müşterileriyle beraber hızlı bir ivme kazanmışlardır. Tropların hemen hemen tüm türleri, discusların eşsiz türleri derken balık bölümü geniş bir yelpazeye sahiptir. Fiyatları da piyasanın altındadır. İzmirli arkadaşları bu yerde görmek ve tanışmak bu eşsiz tecrübe sahipleriyle buluşturmak bu hobiye gönül vermiş bir kişi olarak asli görevim dir diye düşünmekteyim. Böyle yerler sayılıdır. 

Saygılarımla,
[/QUOTE]

Yazınızı üzülerek okudum.Verdiğiniz örnekler insanları küçümseyen örneklerdir.Sizin deyişinize göre bilgisiz tecrübesiz insanlar balık beslemeye 'çalışırken' bunları öldürüp öldürüp yenilerini alıcaklarına toptan 20 tane alsınlar bunlardan ölen ölsün kalan sağlar bizimdir yapsınlar o zaman yavru alırlar diyorsunuz.Konunun yavru almak olmaması lazımken siz kendi kendinize yavru almanın metodlarını anlatmışsınız bence hepsi palavradır.
Balık beslemenin asıl amacı onların sağlıklı mutlu şekilde büyüyüp yaşlanıp ölmeleridir.Bu arada zaten balıklar çiftleşip yavru vericeklerdir.Siz acemi akvaristleri yanlış yönlendirip belki de en zevkli şey olan yavrudan balık alıp onların büyümesini seyretmesini sakın yapmayın olarak önermişsiniz.

Son söz olarak yazınızı çok gereksiz buluyorum hevesinizi alın ve bu hobiyi bırakın yaklaşımınızıda yersiz!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 193
DarkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 18:53
Faruk kardeş sana yazdığım cevabı silmişler hakaret içeriği taşıyormuş!  Sen şikayet ettiysen canın saolsun. Lakin doğru birdir! Sert bir uslup ta kullanmamıştım oysa...Sen haklısın kardeşim. Sana hayatta başarılar dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir