Solungaçlarda kızarıklık


platesÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 8
platesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 22:53


Canlıdaki Belirtiler: Solungaçlarda kızarıklık, genelde de dipte yatarak duruyor ama yem verildiğinde yiyiyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 73lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 8 neon, 4 lepistes, 2 velifera, 5 plati, 1 moli, 1 copcu, 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 29C

Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Ichyto (beyaz benek icin kullanmistim), haftada bir su değişiminde koruyucu olarak eser miktarda mikofish katıyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir dip düzenli olarak çekimi yapılıyor. Uygun sıcaklıkta su ilave ediliyor.
 
Anladığım kadarıyla bir dış parazit var ve bu dişi lepistesimiz gidici gibi görünüyor.  
Çoğu gerekli işlemleri düzenli olarak yapmama rağmen, ortalama haftada bir, 1 balık ölümünün önüne geçemiyorum. Şu anda en belirgin olarak bu solungaç kızarması var. Beyaz benek pek rastlamadım. Ama solungaç kızarıklığı ya da gözle görülür belirtiler görmediğim balıklarımı da kaybedebiliyorum.
 
Bu tankı kurtarmak için, ne yapabilirim.
Toplu bir tedavi yöntemi olsa da, mesela :
A ilacini, B ilacini ve C yöntemini uygula, tankın büyük oranda bütün hastalıklardan kurtulacaktır
şeklinde.
 
Tavsiyeleriniz benim için çok önemli olacaktır.

plates2008-03-14 23:02:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 1224
mylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 23:04

Biyo-Ichthyo

Bileşimi: Her 100 ml'de : 17.0 mg 9-Amino-acridine Hidroklorür, 6.4 mg Crystal Violet, 32.0 mg Methylene Blue ihtiva eder.

Kullanım Sahası: Akvaryum balıklarının aşağıdaki paraziter hastalıklarının tedavisinde tesiri yüksektir.

»Beyaz Benek Hastalığı : Hastalığın etkeni sularda bulunan ıchthyophthirus multifilis denilen bir protozoan'dur. Hayatının bir dönemini balığın derisi üzerinde geçirir. Derisinin üzerine bir delik açarak yerleşen parazit balığın kanı ile beslenmeye başlar. Büyüyen parazit, balığın üzerinde gözle kolayca görülen beyaz benekler oluşturur.

»Costia Slımy Deri Hastalığı: Costra necatrix, chilodenalla cyprini isimli kamçılı protozoan olan parazit akvaryum balıklarının derisi üzerine veya solungaçlarına yerleşrek kızılımsı görünüşte iltahaplanmalar meydana getirir. Hasta balıklar sallanarak yüzerler ve sert yerlere sürtünme ve kaşınma eğilimi gösterirler. Daha ziyade zayıf düşmüş balıklar hastalanırlar. Yavru balıklar için çok tehlikelidir.

»Trıchodına Ve Trıchodınella Hastalığı: Akvaryumlara çoğunlukla canlı yemler ile bulaşan bir protozoan hastalığıdır. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler (Benekcikler) oluşur. Solungaç üzerinde tahribat yapar. Yaygınlaşır ve çoğalırsa öldürücü olabilir.

»Velvet Hastalığı (Tatlı Su Kadife Hastalığı): Oodinium isimli protozoan türleri deri üzerinde epidermis tabakasına ve solungaçlara yerleşerek hastalığa sebep olur. İç organların epitel dokusuna da yerleşebilir. Olgunlaşan parazitler akvaryum dibinde bölünerek çoğalan sporları ile diğer balıklara bulaşır. VELVET hastalığında balıkların yüzgeçleri kırılır ve kırılma yerlerinde enfeksiyon görülür. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler belirir.

»Deri Parazitleri Hastalığı: Gyrodactylus ve Dactylogyrus isimli hermitler, balıkların deri veya solungaçlarına özel tutucu organları (vantuzları) ile tutunurlar.

»Mantar Hastalıklarında : Saprolegnia, Achlya gibi mantarların deri üzerinde meydana getirdiği tahribat da Biyo-ichthyo ile tedavi edilir.

Kullanım Şekli ve Dozu: Hastalık görülür görülmez 20 litre akvaryum suyuna 10 cc (takriben bir kapak) Biyo-ichthyo hesaplanarak hemen konulmalıdır. Böylece akvaryumda çoğalmış parazitlerin diğer balıklara bulaşması önlenmiş olur. Şiddetli hastalıklarda dahi Biyo-ichthyo kullanılmasından 2-5 gün sonra balıkların hastalıklarından kurtuldukları görülmeye başlar. Akvaryum suyunun 28-30 Co 'ye getirilmesi tedaviyi hızlandırır. Tedavi süresi hastalık cinsine göre değişsede normal olarak 4-6 gün yeterlidir.

Ticari ambalaj şekli: 50 cc'lik, 100 cc'lik plastik şişelerde arz edilmektedir.


Beğenenler: [T]174728,Screwy34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir