Silinebilir


mustafankaraÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,93623[/C] [B]7628,3[/B]
Kayıt: 21/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1102
mustafankaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 16:31
Silinebilirmustafankara2013-12-27 13:52:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sever_umÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 239
sever_umÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 16:56

Mustafa bey 1 çay kaşığı artemia için 2 çay kaşığı tuz ve yaklaşık 1 litre su yeterli olacaktır.ısıyıda 24-26 dercede tutarsanız ve havayıda orta şiddette verirseniz dibe birikmeyecekleri şekilde 24 saatte yumurtalar patlayıp artemialar yüzmeye başlıcaktır.bunun için piyasada bulabileceğiniz artemia çıkartma setleri  var ben onlardan kullanıyorum pıratik oluyor.kolay gelsin


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafankaraÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,93623[/C] [B]7628,3[/B]
Kayıt: 21/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1102
mustafankaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 20:55
Teşekkür ederim Tuncay Bey. Bu dediğiniz miktarları yukarıdaki ingilizce yazıya göre mi dediniz yoksa genel bir tabir olarak mı? Çünkü bildiğim kadarıyla her artemianın gereksinimleri farklı oluyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaranDenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 197
BaranDenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 01:30
[QUOTE=mustafankara]Merhaba. Ebay'den aldığım bir artemia nın nasıl tam verimli çıkarılacağı konusunda size danışmak istedim. Üzerinde yazıyor fakat tam anlayamadım. Ürünün üzerinde yazan şu;



The following are some of the parameters that are important in the hatching of Artemia

   1. pH: At least 7.0, above 8.0 is better.
   2. Illumination: Maintaining a light source ( Fluorescent is recommended) during the entire incubation period is recommended to obtain optimum hatch results.
   3. Temperature: Optimum water temperature for a 24 hour complete hatch is 80-82°F or 26-28°C.
   4. Aeration: Strong aeration is recommended and should not damage or hurt the brine shrimp cysts or nauplii.
   5. Salinity: 20 - 25 grams salt per liter water or approximately 1 and 1/3 tablespoons of salt per quart of water. (1.017~1.019 specific gravity).
   6. Density of eggs should not exceed 2 grams / per liter.
   7. Incubation Period : 24 hours ~ 30 hours.  ( 28°C for 24 hours, 20°C for 30 hours)
   8. Hatching Cone: Cone or "V" bottomed containers are best to insure that the cysts remain in suspension during hatching.




Benim istediğim 1 çay kaşığı artemiayı çıkarmak için kaç çay kaşığı tuz ve kaç litre su kullanmalıyım? Bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Saygılar.

[/QUOTE]


Anladığım Kadarıyla Çevireceğim…
 
1: Ph en uygun 7 ila 8 arasındaymış (çoğu içme suyunda da yazr zaten )
2: Işıklandırma (floresan gerekir diyor) şart. (ancak ben normal tasarruflu ampulle de akor sıradan ampulle de %80-90 arası başarı sağladım)
3: En uygun sıcaklık (24 saat boyunca olmak koşulu ile) 26-28 °C Arasıymış. (Genelde böyle zatenn)
4: Yeterli Havalandırma Yapılmalı  , ancak aşırı havalandırma yumurtalara zarar verebilir (Zaten forumumuzda “artemia çıkarma” diye aratırsanız oldukça yararlı bilgilere ulaşırsınız.
5:Litre Başına 20-25 Gr Kaya tuzu (Sofra Tuzu Değil(!))  Yada 1 litreye 1/3 yemek kaşığı tuz.
6: Litre Başına Maksimum 2Gr yumurta eklemelisin (Verimlilik açısından)
7: Yumurta Açılma süresi 24 ila 30 saat arasında. (28°C de 24 Saat- 20°C de 30 saat sürmüş testlerde herhalde)
8:Burada da artemiaları nasıl ayıklayacağınızı anlatıyor. Bunun içinde forumda arama yaptığınızda birçok farklı çıkarma yöntemi bulabilirsiniz.
 
Hata varsa affola.   :) Şimdiden başarılar dilerim :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafankaraÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,93623[/C] [B]7628,3[/B]
Kayıt: 21/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1102
mustafankaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 08:13
Çok teşekkür ederim çeviriniz için fakat evde hassas teraziyle ölçmeye kalktığımda 2 gr artemia 6-7 çay kaşığına falan denk geldi. O yüzden 1 çay kaşığı için diğer değerleri merak etmiştim. Oran orantıdan 1 çay kaşığı için değerleri bulacağız artık :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaranDenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 197
BaranDenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 14:11
Doğru :) Onun için biraz matematiğe başvurmanız lazım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir