Şebeke Suyu Uyarısı!


Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 13:21
Sonradan aklıma gelen bir öneri de osmoz filtresi alınmasıdır. Cihazın 5 mikron, karbon, 1 mikron ve membran filtrelerinden sonrasına post-karbon filtre eklendiğinde içilebilir su ayarına gelmektedir. Aynı zamanda temizlenmiş, değerleri düzenlenmiş bir su da olmaktadır. Aynı maktıkta bir filtre kullanılyorum ve discuslar dahil hiç bir balığımda sorun olmadı. Tek olayım ısı dengesi için bir süre damacanada bekletmek ki yer geldiğinde hem damacana hem de direk filtreden çıkan su sayesinde daha fazla su değişimi yapabiliyorum. Almak isteyen olursa, özel mesajla, uygun fiyatlı olan kullandığım marka için öneri getirebilir, ilgili firmaya yönlendirebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 13:37
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=burak]

Benim başıma gelen 2. olay bu oldu, ikisindede toplu balık kaybı yaşadım ve şuan felaket üzüntülüyüm.380 Litrelik tankıma fan taktım ki su ısısı düşsün, malum buda buharlaşmaya sebep oldu.Gece su şırıltısını duymayayım diye 1,5 litre su koydum ve yattım.Gece sahura kalkdığımda hayal meyal gördüğüm tablo ile yıkıldım.Kumun üstü ölü balık doluydu, ışıkları açtım ama içim sızlıyordu, ezan okunurken bile ben ölü balık topluyordum.Aynı şekil kalan ölüleride sabah topladım ve işe geldim.

Şuan aptal gibiyim ve balık görmek istemiyorum.
[/QUOTE]380 litrelik akvaryuma konan 1,5 litre suyun neredeyse hiçbir etkisi olmaz. Tabi eğer klordan bembeyaz bir durumda değilse veya suya karışmış ciddi bir takım maddeler yoksa...
Ya başka bir neden var ya da suyunuza karışan önemli bir takım atıklar var. Birincisi akvaryumdaki bir hastalık veya benzeri bir sorundur. İkincisi ise sizin de sağlığınızı tehdit edecek bir sorundur. Umarım ikincisi değildir.
[/QUOTE]
 
Köksal bey yorumunuz için teşekkürler.
Su normal ve kokusuzdu, havalar ısındığından beri su değişimini % 50 direk çeşmeden yapıyorum, şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 17:19
[QUOTE=deno06]Sanırım kesinti yapıldı ve arkasından klorlu su verildi 2 gündür de klorlu su veriliyor. Dinlendirmeden değiştirmek üzücü sonuçlara yol açabilir.Geçmiş olsun.[/QUOTE]

Deniz bey bir videoda görmüştüm beherde suya devamlı klor veriliyordu suda çözünebilecek sınır aşıldıktan sonrada klor verilmeye devam edildi suyun rengi sarı-yeşil arasındaydı.
2 gündür de klorlu su veriliyor demişsiniz suya 7/24 klor veriliyor sanırım sizin klor sandığınız sudaki beyazlık o beyazlığın sebebi klor değil basınç altında suda çözünmüş havadır çeşmeden geçtikten sonra basınç kalmaz ve hava sudan ayrılır o sıradada beyazlık oluşuyor.
Elbette su mutlaka dinlendirilmeli en azından klordan kurulmuş oluruz kloraminden kurtulmak için su düzenleyici kullanımı şart bekletmekle havalandırmakla kloraminden kurtulamıyoruz bildiğim kadarıyla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metehan79Çevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 151
metehan79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 19:54
Sonuc olarak yapılması gerekenler
1) Damacana yada başka su depolama yöntemleriyle dinlenmiş ve havalandırılmış su bulundurmak.
2) Su düzenleyici  kullanmak.
3) Son olarakta akvaryumumuza göre az balık sağlıklı balık ilkesinden şaşmamak.
 
Sağlıklı balıklar!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2010 20:31
[QUOTE=metehan79]

Uyarı!

Arkadaşlar 15.08.2010 pazar günü 3 akvaryumumun suyunu değiştirdim. Değiştirme oranım 5/2'dir ve malesef 3 akvaryumdada balık kaybı yaşadımAglama (Argus 12cm, Discus 10cm, Japon 8cm) sanırım şebeke suyunun degerlerinde bir değişme oldu. Keçiören'de oturuyorum yıllardır çeşme suyuna alışkındır balıklarım ama böyle bir sorunla karşılaşmamıştım diğer kalan balıklarım biraz durgunlar ama düzelmeye başladılar. Sizlerde umarım benim yaşadığım kaybı yaşamazsınız!
[/QUOTE]

Yaz aylarında, özellikle yağmurlardan sonra 10-15 gün boyunca şebeke suyunda ciddi şekilde dezenfeksiyon yapılır.

Aklıma gelen birkaç sebep var:

1) Yoğun miktarda klor kullanılmş olabilir. Bu durumda özellikle suyunuzdaki amonyak ile tepkimeye giren klor kloramin adı verilen, amonyaktan kat be kat daha zehirli bir kimyasal oluşturur. Sebep bu ise balık ölümleri doğaldır.

2) Suya flor eklenmiş olabilir. Böyleyse zaten su ile yüzünüzü yıkarken bile özlerde yanma olabilir. Keskin, buruk bir kokusu ve tadı vardır. Eğer florlama yapıldıysa balık ölümlerinin olası olduğundan bahsetmeye bile gerek yok. Dinlenme ile kurtulmanız çok çok zordur. Suyu kimyasal işlemlerden geçirmeden flordan kolay kolay kurtulamazsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir