Saulosi Erkek :(


Itwo77Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 34
Itwo77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 01:16
Balığım sabahtan beri bu halde. Sorunu sizce ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim ?[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/149804/IMG_3586.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/149804/IMG_3585.JPG[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 08:38
Tankta başka erkek var mı ? Kavga etmiş olabilir. Yoksa eğer balıkta özellikle ağız kısmında mantar var.Deri rengi solmuş.Bence bu durum sabahtan belli değil daha önceden olmuş son aşamaya gelmiş.
Microfish oral süspansiyon ilacını kullanmanızı öneririm.Yüzgeç yırtılmaları da var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 11:09
Kafa üstünde beyaz bir tabaka oluşmuş bu "Columnaris" te olabilir göz kenarıda kızarmış. Mantarda olabilir buna başka balık saldırıp yaralanmışsa belkide ordan sudan mantar kaptı yahut columnaris yaz gelince columnaris artar. Sudaki kirlilik çabuk bozulur Filtre bakımı yapabilirsiniz öncelikle, bulunduğu tanktan yüzde 50 ye yakın su çekip yerine taze klorsuz su eklenebilir öncelikle. Sonra balığı başka bir akvaryuma ayırmanız gerek ayırdığınız akvaryuma yarım oran kendi suyundan alın yarım oranda taze su ekleyin sonra suyuna hava taşı atın hava taşıyla havalandırırken suyunu, aşağıdaki linktten yüzgeç erimesi çürümesi linkindeki tonda mikofish tedavisi uygulayın kullanma talimatına hava taşı kullanırken uymayın doz yüksek gelir konudaki gibi açık sarı yapacak kada damlatın öyle kullanın yeterli. Sonra Yine ekleyeceğim Columnaris linkinkinin konunu son sayfalarından yeme terramycin melhem nasıl sürülür anlattım onları uygulayın 3 günde bir su değşimi yapın tankından yerine taze su ekleyin yine bir iki damla mikofish atın suyun sarı tonunu ilgili resimdeki gibi koruyun, elinizde ayrıca metilen mavisi varsa suyu maviye boyayan ilaç ondanda her 50 litre akvaryum suyu için mikofishle birlikte aynı anda 3 damla kadar damlatabilrisiniz, buda çeşitli parazitlerden korur. Linkleri ekliyorum.

Balığın yemine terramycin melhem sürme tekniği : Özetle sabah akşam yiyeceği yemine toplu iğne başı büyüklüğünde biraz , sabah akşam terramycin melhem sürün. Eczanede satılır.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_seruveninin_sonu_lanet_olasi_columnaris_k767201_sn1.asp[/URL]

Mikofish uygulama tekniği:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_Iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL]

Ayrıca altta imza kısmımda link görüyorsunuz bu seçtiklerim toplu olarak başka alternatifleri o konunu içinde var, incelemenizde fayda var.

Bu tedaviyi hava taşıyla yapacağınız için ana tankta uygulayacaksanıda filtreleri çıkarın çeşme altında yıkayın odaya serin kurusun tedavi boyunca tedavi 6 gün serer en az başındaki beyazlık geçene kadarda yemine terramycin deri melhemi sürmeye devam edin sabah akşam. 3 günde bir su değişimi yapın suyu açık sarı tutacak kadar birkaç damla mikofish ilacı damlatın. Böyle devam edin balık kendine gelene kadar inşaallah iyi haberinizi alırız.

Balığı başka akvaryuma ayırıp hava taşıyla tedavi etmek en uygunu olur hemde kolay olur. Ana tanka çok mikofish masrafı olur birde dengeyi bozmaya gerek yok. Ama ana tanktan mutlaka bir filtre bakımları yapın, fazlaca su çekin bir kereye mahsus sonrasında bu aralar 5 günde bir fazla fazla su çekin 3 hafta kadar.

Mikofish ilacı akvaryumcularda 15 TL gibi birşey. Ama imkanınız yoksa mutlaka eczaneden terramycin deri melhemi alın 4 TL bunu sabah akşam yemine mutlaka sürün 4 gün kadar bir sürede etkisini görürsünüz, tamamen gecene kadar sürün verin.[EDIT]mesutok,2015-06-29 11:25:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir