Saulosi Coral Red


MeskenÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 58
MeskenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 14:46

İyi günler ben saulosi coral red yavrusu alacağım fakat daha önce hiç beslemedim. Balık hakkında bilgim yok. Saulosi coral red erkekleri ortalama kaç cm iken belli olmaya başlıyor?

Mesken2012-01-20 14:50:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eraslan1910Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2009
İl: Antalya
Mesaj: 377
eraslan1910Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 00:22
İyi bir seçim yapmışsın. Bende yeni bir akvaryum hazırladım ve Salulosi Coral Red yavruları aldım. Senin gibi bir araştırma içine girdim ve bulduğum kaynakları bilgisayarıma kopyaladım. İşini göreceğini tahmin ettiğim kısımları veriyorum. Faydası olacaktır. 

Cinsiyet belirlemeleri oldukça kolaydır. Erkek mavi renkli olurken dişiler ise sarı ya da varyasyon farklarına göre turuncu-sarı bir renktedir. Yetişkin olmayanlarda ise cinsiyetin belirlenmesi de kolaydır. Balıklar büyümeye başladıkça erkek balıkların gövdelerinde dikey çizgiler hafifçe belirmeye başlar. Bu sırada yavru dişi balıklar ise çizgisiz saf bir sarı renktedir. Yavru balıklar istisnasız bir şekilde sarı renkli iken büyüdükçe erkeklerin renkleri maviye döner. Dişiler ise sarı olarak kalır. Erkeklerin ilk renklenen bölgeleri karın yüzgeçleridir. Erkek balıklar karın yüzgeçlerinden başlayarak mavileşmeye başlar. Benim üç aylık balıklarımdan bazılarında yumurta noktaları belirdi. Bunları erkek olarak düşündüğümüzde, erkek balıkların tespitinde kullanılan diğer bir faktör ise erkek balıkların dişilerden daha iri ve oval bir gövdeye sahip olmasıdır. Dişilerin gövdelerin ince iken erkek balıkların gövdeleri biraz daha yüksektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir