Sarımsaklı Balık Yemi Yaptıktan Sonra...


Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 20:09
[QUOTE=ufukgünel] Balık balık yemi hiç yemedi ve sizlere ömür. Ama onun yerine yepyeni bir yavrum oldu 1 tane :).
[/QUOTE]
Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. O balığın durumu demek ki bayağı ciddiymiş...  Yeni balığın hayırlı olsun :) BeZGiN2013-03-19 09:01:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okitay23Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 100
okitay23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 20:37
Selamlar herkese.Tüm yazılanları dikkatle ve keyifle okudum.Benim sormak istediğim etcil balıklarda sarımsağı nasıl kullanabiliriz? Balıklarım dondurulmuş karides ve canlı salyangoz dışında birşey yemiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 20:47
Abi onu da şöyle yapabileceğini düşünüyorum. Tamamen tahmini konuşacağım ama öncelikle belirtmeliyim...  Sarımsak suyuyla kullanacağın eti marine edebilirsin. Hani biftek filan daha yumuşak olsun diye süte yatırılırya.. Aynen onun gibi düşünülebilirmi acaba? Sende karideslerini akşamdan bir güzel sarımsak suyuna yatırabilir 1 gün gibi bir süre bekletip balıklarına verebilirsin. Yada karideslerinin içerisinde ufak parçalar halinde sarımsak parçaları yerleştirebilirsin.. Sonuç olarak balıkların karidesi parçalamadan löp olarak tek seferde yutuyorlar.. Parçaları biraz ufaltıp içerilerine sarımsak parçacıkları koyarsan sanırım aynı sonucu alırsın.. Rendeleyip karidesin içine sokuşturabilirsin mesela.. Yada dövüp... Sindirimi de daha kolay olacaktır.. Yanılıyorsam arkadaşlar beni düzeltsinler lütfen.. Fikrim tamamiyle düşünseldir, denemedim yapmadım bilmiyorum... Ama işe yarayacağını ve bu yolun da parise çıkacağını düşünüyorum :))) Umut Başar2013-03-18 20:49:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okitay23Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 100
okitay23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 22:25
:):) Hemen hemen aynı şeyleri düşünmüştüm ama bilen arkadaşlara sormadan birşey yapmak istemedim.Löp löp yutmuyorlar,biraz sıkıntılılar :):)
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ApFM-4oFlk4&feature=youtu.be[/VID]

[QUOTE=Umut Başar] Abi onu da şöyle yapabileceğini düşünüyorum. Tamamen tahmini konuşacağım ama öncelikle belirtmeliyim...  Sarımsak suyuyla kullanacağın eti marine edebilirsin. Hani biftek filan daha yumuşak olsun diye süte yatırılırya.. Aynen onun gibi düşünülebilirmi acaba? Sende karideslerini akşamdan bir güzel sarımsak suyuna yatırabilir 1 gün gibi bir süre bekletip balıklarına verebilirsin. Yada karideslerinin içerisinde ufak parçalar halinde sarımsak parçaları yerleştirebilirsin.. Sonuç olarak balıkların karidesi parçalamadan löp olarak tek seferde yutuyorlar.. Parçaları biraz ufaltıp içerilerine sarımsak parçacıkları koyarsan sanırım aynı sonucu alırsın.. Rendeleyip karidesin içine sokuşturabilirsin mesela.. Yada dövüp... Sindirimi de daha kolay olacaktır.. Yanılıyorsam arkadaşlar beni düzeltsinler lütfen.. Fikrim tamamiyle düşünseldir, denemedim yapmadım bilmiyorum... Ama işe yarayacağını ve bu yolun da parise çıkacağını düşünüyorum :))) [/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 22:38
Pufferlerin maşallahı varmış çok sevimliler. Bende karides yiyorlar filan diyince daha irice balıklar beklemiştim o yözden löp löp yutuyorlardır demiştim :) Karidesi küçük parçalara böldüğünüzde yemiyorlarmıki? Yiyorlardır??  Bence marine etmeyi deneyin. Ağızlarına sığacak irilikte doğrayıp sarımsak suyuna yatırın ve gözlemleyin bakalım yiyorlarmı... Buseferde sarımsağı fazla bekletmeniz gerekecek gerçi.. Tümü olmasa da çoğu yararlı enzimleri yok olacak... Valla sizin balıklara çok istememe karşı ben yardımcı olamayacağım sanırım. Tıkandım resmen şuanda :)))  Konu hakkında daha deneyimli arkadaşlar aranmaktadır. Görenlerin duyanların tecrübe sahiplerini kolundan tuttuğu gibi danışmaya getirmeleri rica olunur :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okitay23Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 100
okitay23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 22:47
Karidesi parçalayıp verince çok kirleniyordu su,ben de iple indirme modeline geçtim abi :) Marine etmede sarımsağın yararını azaltmayayım diye sallandıracağım karidesin içine belki küçük parçalarla sarımsak sokmayı deneyebilirim:) O da olmazsa sarımsağı karides şeklinde kesip,onu sallandıracağım:) Bilgi almanın yanında mesajlarını çok keyif ve tebessümle okuyorum Umut.Çok teşekkürler.


[QUOTE=Umut Başar]Pufferlerin maşallahı varmış çok sevimliler. Bende karides yiyorlar filan diyince daha irice balıklar beklemiştim o yözden löp löp yutuyorlardır demiştim :) Karidesi küçük parçalara böldüğünüzde yemiyorlarmıki? Yiyorlardır??  Bence marine etmeyi deneyin. Ağızlarına sığacak irilikte doğrayıp sarımsak suyuna yatırın ve gözlemleyin bakalım yiyorlarmı... Buseferde sarımsağı fazla bekletmeniz gerekecek gerçi.. Tümü olmasa da çoğu yararlı enzimleri yok olacak... Valla sizin balıklara çok istememe karşı ben yardımcı olamayacağım sanırım. Tıkandım resmen şuanda :)))  Konu hakkında daha deneyimli arkadaşlar aranmaktadır. Görenlerin duyanların tecrübe sahiplerini kolundan tuttuğu gibi danışmaya getirmeleri rica olunur :))[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 23:37
Hehe :) Ben çok teşekkür ederim abi.. Sarımsağı karides şekline sokmak :D  yaratıcı bir fikir aslında :p abi be senin balıklar işkembe yemezmi acaba? işkembeyi karides şekline sokmak daha kolay olsagerek :))) Hem sarımsakta şöyle sirkeli sirkeli oohh mis olur mis :))) Balıkları bilmem de maltepede çok güzel temiz ve lezzetli işkembe yapan bir çorbacı biliyorum toplanalımda gidelim birgün akvaryum.com ailesi olarak :)))  Belki biz yeriz balıklara yarar? :)))
Şakası hoş, muhabbeti daha hoş ama sizin balıklar beni aştı abi ya bişey diyemiyorum valla :))) Adaşım var benim oda bu konularda master yapmış, çok yalamış yutmuş değer verdiğim bir arkadaş tanırsınız, illaki bir konuda destek ve fikirlerini okumuşsunuzdur.. Şuanda pireler uçuşuyor kendisinde uyudu :)) Yarın muhtemelen konuyu görüp eğer varsa aklında birşey burada paylaşacaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 08:35
:)) Mesajlar süper...
Şimdi Oktay abi, hiç puffer beslemedim ama bu tarz etçil balıklar için daha önceden hazırladığım yemler vardı, macun şeklinde, yani et gibi. Puffer'lar bu yemi yer mi, onu düşünmek lâzım. Ben anlatayım abi, sen "yerler" ya da "yemezler" de, ona göre çare düşünelim.
Senin verdiğin karides gibi dondurulmuş karides ve tavuk ciğerini iyice ezip püre hâline getirdikten sonra kurutulmuş hazır yemlerle karıştırıp hamur kıvamına getiriyorum. Sonra küçük toplar hâline getirip camın iç yüzüne tablet yem gibi yaıştırıyorum. Bütün balıklar buna bayılıyor. Bu karışımın içine de kolaylıkla sarımsak özü eklenebilir. Şimdi bu Puffer'lar biraz canlı yem meraklısı olduğundan bunu yer mi bilmiyorum ama ben çok büyük ihtimâlle yiyeceklerini düşünüyorum. Tavuk ciğerinin kokusu bile acayip cezbediyor etçilleri. İçinde zaten alışık oldukları karides de olacak, kuru yem gibi değil, senin verdiğin dondurulmuş yem gibi olacak. Hatta yaptığın karışımın aynı karides gibi iple sarkıtırsan alışık oldukları yeme şekli olduğundan hayır demezler bence. Bu şekilde hem değişik öğünler tadarlar hem de sarımsaklı yem ile güçlenirler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aozkenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/09/2007
İl: Çorum
Mesaj: 245
aozkenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 11:15
Taze sarımsak suyu yerine, aktarlarda satılan sarımsak yağından kullanmıştım. Aynı şekilde işe yarıyor ve daha pratik olduğunu düşünüyorum. Küçük bir şişe alırsanız aylarca yetecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okitay23Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 100
okitay23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 11:15
İkinize de çok teşekkür ederim.Ne güzel bir takım olmuşsunuz ,sayfadaki enerji müthiş.
Umut kardeşim,kuru yem olarak sadece gammarus denedim 2 gün.Onu da çok keyifle yemediler.O ara 2 balığım ölünce ben de gammarusu kestim,sadece karides ve salyangoza devam ettim.Ama tavuk ciğeri özellikle aldığım akvaryumcu tavsiye etmişti.En kısa zamanda onu da deneyeyim.Eğer olursa senin dediğini mutlaka denerim.
Yazarken aklıma geldi akvaryum suyundan bir kavanoza doldurup içine sarımsak suyu eklesek,balıkları içinde marine etsek :) hatta aç bırakıp yemlemeyi orada yapsak mutlaka midelerine gidecektir az da olsa:) Hafifte şarap eklesem pufferlar pamuk gibi olur :):):) bilmeyen biri okusa bunlar ne yapıyor der .

Bu da yazdıktan sonra aklıma geldi:) Salyangoz tankına sarımsak atsam salyangozlar sarımsağı emse,pufferlar da onları yese :):) halamın bıyıkları olsa :):):)
okitay232013-03-19 11:23:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 11:19
:)) Cüce puffer oldu cızbız puffer...
Sen bir tavuk ciğerini dene abi, zzten ucuz bir şey, kolay da bulunuyor... İstersen önce bir parçalamadan bütün ver, severlerse o zaman püre hâline getirip yem yaparsın abi. Sarımsak suyu da eklersin, şahane olur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 11:22
Hahaha şirketteyim işten kovulucam resmen kahkaha atttım yaa :) Şarap he? Pamuk gibi olurlar :))
Oktay abi çok yaşa...
Bence o bahsettiğin şekilde yarardan çok zarar olmazmı balıklara?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okitay23Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 100
okitay23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 11:27
Abi,üstte de yazdım bilmeyen biri okusa gerçek sansa çok kötü olur :):)Büyük kısmı tamamen espridir,aman diyim uygulamasın kimse.
Sizler de çok yaşayın sevgili arkadaşlar.

[QUOTE=Umut Başar]Hahaha şirketteyim işten kovulucam resmen kahkaha atttım yaa :) Şarap he? Pamuk gibi olurlar :))
Oktay abi çok yaşa...
Bence o bahsettiğin şekilde yarardan çok zarar olmazmı balıklara?[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fearless38Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 728
Fearless38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 00:16
Ben geçenlerde bu yemden denedim amacım sizin yaptığınız gibi sarımsağın suyunu çıkartmaktı ama birtürlü sarımsaktan su çıkmadı 1 damla bile . Sonra bu ezilmiş sarımsaklara biraz su ekleyip ve bu suyun sarımsak suyuyla iyice karışmasını bekledim ancak böle yapabildim bendeki sarımsaklar biraz kuru galiba. 2 kere dip çekimi yapmama rağmen sarımsak kokusu sudan yeni yeni gidiyor sabah yem vermek için akvaryumun kapağını açtığımda acayip keskin bir koku geliyordu. Biraz yaşlı olduğunu düşündüğüm pasif iri bir erkek velifera balığım vardı balık yemi verdikten 5 dakika sonra yerinde duramaz oldu. 2 kez deneyişim balıklarda gözle görülür bir canlılık oluyor. En az 2 gün suda sarımsak kokusuna katlanmak gerekiyor.
Fearless382013-03-22 00:23:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir