Sarı prensesin ağzında yavru var


yokolebiseyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2007
İl: Bursa
Mesaj: 48
yokolebiseyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2008 21:54
İyi akşamlar arkadaşlar,
Sarı prensesimin ağzı çok şişmiş durumda. Belli ki yavru var. Daha önce bir kez yavru almıştım ama tamamen raslantısal olmuştu. Cinsiyetini öğrenmek için resmini koyduğumda "ağzı dolu dediler". Kusturdum ve gerçekten de yavruları vardı. Şimdi sorum şu; akvaryumda başka s.p. lerim var. 1 e yunus, 1 afra var. Ayrı bir tankım da var. Sizce ayırmalı mıyım yoksa burada durması daha mı iyidir? Saklanacak yeri çok ancak diğerleri yavruları yer mi? Eğer ayırmam gerekirse ne zaman ayırmalıyım ve kaç gün daha ağzında taşıyacaktır? Son bir sorumda şu; daha önce kusturmuştum. Sizce bu yöntem işe yarar mı, yoksa balığın kendisinin çıkarmasını beklersem daha mı iyi olur?
 

Türkçeye önem veriyoruz.

Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin.  

 

Saygılar

Raven2008-01-17 12:04:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

smogÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 607
smogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 11:57
Balığınızı strese sokmadan akşam karanlığında balığınız sudan çıkmayacak bir şekilde ve hayvanı yakalamak için fazla hırpalamıyarak(Eğer iki kepçe kullanırsan daha rahat ve balığı hırpalamadan almış olursun.Ben öyle yapıyorum.)başka bir akvaryuma koyunuz.Koyduğunuz akvaryumda balığın saklanması için birkaç taş ve mağra koyunuz.Biliyorum kesinlikle oruman birileri sizin ilk yumurtada kusturmanız nedeniyle sorunuzla alakkasız cevaplar yazacaktır fakat;Bu şekilde forum kirliliği ve sorulara yanıt alamama ayrıca forumdan soğuma gibi durumlar söz konusu olmaya başladığından(Ben kendimi örnek verdim.)lütfen arkadaşlarımızın sıkıntılarını anlamsız mesajlar ile değilde bilgi verici mesajlarla çözmeye çalışalım.

Saygılar;
Uğur Ünal...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RavenÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2005
İl: Balikesir
Mesaj: 222
RavenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 12:05
Sorduğunuz sorular hakkında forumumuzda bir çok yararlı bilgi bulunmaktadır. Lütfen yukarıdaki Forumu%20AraArama butonunu kullanınız. Anlayışınıza sığınarak konuyu kilitliyorum. Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir