Sarı prenses yavrulama


ucubeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 67
ucubeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 18:06
Hayırlı ramazanlar arkadaşlar;
Bundan 5 hafta önce sarı prensesiminden kusturma yapmadan ilk kez yavru aldım. Fakat 3 hafta önce tatile giderken tekrar ağzının dolu olduğunu gördüm. Geçen pazartesi tatilden döner dönmez ilk iş balıklarımı kontrol etmek oldu. Balığımın ağzı iyice şişmişti akşama kustururum düşüncesiyle işe gittim. Akşam döndüğümden şişliğin azaldığını görünce herhalde kendi saldı diğer balıklarda yuttu diye düşünüp pek ilgilenmedim. Ama bugün beslerken yem yemediğini gördüm ve ağzı çok az şişti yakalayıp kusturmaya çalıştım (ki ilk tecrübemdi hayvanın canını yakmamak için fazla zorlamadım) ve bir tane keseli yavru çıktı ağzından yavru baya hareketliydi biraz bilgisizlikten dolayı fazla zorlamadım zaten balığımda ağzına geri aldı yavruyu şimdi sorum şu; 
1- Bu yavru 3 hafta önce ki yavru mu? Değilse 1 bile bir dişi durmadan ağzına yumurta alır mı?
2- Yeni bir bat ise balığı kaç gün sonra tekrar kusturmam gerekir?
3- Birde akvaryumda ki taşlardan dolayı balığı yakalamam yarım saat sürüyor belli bir yöntem önerebilir misiniz?
4- 15 Lt. ayrı bir akvaryum alıp anneyi oraya koysam doğuma kadar orada kalsa kusturmadan daha mı sağlıklı olur? Kusturma hakkında sadece videoları izledim ve anneye zarar veririm düşüncesiyle çekiniyorum. 
ucube2012-07-21 18:10:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZecasasÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 135
ZecasasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 21:41
1) O yavrunun 3 haftaki yavru olduğunu bilemeyiz fakat dişiler eğer şartlar uygunsa 2 hafta içerisinde tekrar ağzına yavru alabilir.
2) Balığı 13. günden sonra kusturabilirsiniz.
3) Gece ışıkları kapatıp balıkların uyumasını bekleyin. Daha sonra ışığı açıp sersem olan balığı hızlı hareketlerle yakalayabilirsiniz.
4) 15 litrede balık stres yapabilir.Eğer erkek balık rahatsız etmiyorsa ve kaya dekorunuz yeterliyse çıkarmanıza gerek yok.

Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ucubeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 67
ucubeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 08:34
Sağol hocam teşekkür ederim bekliyeyim o zaman 13 gün daha duruma göre kusturma veya doğuma yakın başka bir akvaryuma alıp kendisinin bırakmasını bekliyeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir