Sarı Prenses Ve Yunus Akvaryumlarım


SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 15:06
4-5cm lik genç yavrularımın 25 tanesini sattım. 14 tanede kendime ayırdım. Anaçlarımın sayısı azaldı 1E 2D anaç balığım kaldı. Dağıta dağıta kalmadı. Ekimde izmire gidip 3-4 tane genç dişi sarı prenses alıcam. Birde akvaryumcum sevgili arkadaşım Ömerin kafalı saf ırk yunuslarının yavrularını aldım 30-40 tane kadar varlar. Resimlerdeki plastik yavrulukta yunus yavruları var. Ömer arkadaşıma burdan teşekkür ederim. Yunus yavrularının kusturlmasında oradaydım. 1-2 seneye yunus yavrulatmayada başlarım işallah. Ben yavrudan balık büyütmenin hem daha keyifli hemde daha sağlıklı olduğu görüşündeyim. Sarı prenses yavrularımın sayısı ile ilgili net bilgi veremiyorum. Çünkü sürekli ya satıyorum yada isteyen tanıdıklarıma hediye ediyorum. Artık geleni gideni sayamıyorum. Beğenen beyenmiyen herkeze teşekkür ederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 23:46
Merhaba akvaryumlarınız çok hoş ve bir o kadar da berrak.Fakat dekoru ortaya değil de köşelere yığma yapsanız daha uygun olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 18:57
Kayalarımı köşeye koymamamın nedeni balıklarımın üremeyi köşeleri kazarak cam üstünde yapması ve anaç balık sayımın dağıtmaktan 3 düşmüş olmasıdır. İlk yavru ve yavru boylandırma tankımda dış filitrelerimde kullanmış olduğum zeolit tanelerini kuma karıştırarak kullanmaktayım bu yolla yaklaşık 2 ay sabit bir ph dengesi sağlamaktayım. Sert su yumuşak su dengesine gelince ülkemizdeki çeşme suları sertlik açısından çok yüksek olduğu için ph 7,2-8,5 aralığında sabitlemeye gayret gösteriyorum. Sudaki yararlı ve zararlı mineral dengesini vede su berraklığını hiçbir ilaç kullanmadan nasıl sağladığımı daha önce kimseye anlatmadım bağzı sırları vermemem gerektiğini düşünüyorum.
Yavrularım için kullandığım yemler: 3 tane kuru artemia içeren ve 3 tane ana yeme geçiş yemi olmak üzere 6 tanedir. (Markaları Jbl, Tetra, Gemma) Kullanımı biten yemi en baştaki micronu düşük Jbl Novo Tomb gibi bayatlamaması için streç filme sararak kaldırırım. Yavrular günde en az 5-6 kere yemliyoruz. Yemleme işini ben yokken 18 yaşındaki kardeşim yapar. Yavruların gün sonu gece yemlemesini bitkisel jbl marka pul yemle yaparımki bağırsakları ertesi güne rahatlamış ve protein ağırlıklı yeme hazır olsun. Yavru balıklarımı 1 ay 50+ Litrelik akvaryumumda baktıktan sonra 200 Litrelik boylandırma akvaryumumda bakımlarına devam ederim. İlk yavru akvaryumumda eyerki yavru balık varsa sert yavrulukta 10 gün kadar güçlenmelerini sağlarım. Daha sonra tül veya file yavruluğa alırım. Nedeni ise daha büyük yavrular tül veya file yavruluğun içinden yavruları çekip yiyebilir veya yavruların kuyruk veya yüzgeçlerine zarar vererek sakat kalmalarına neden olabilir. Bir haftada file yavrulukta duran yavrularımı ilk yavru büyütme akvaryumuma salarım. Yavru balıklarımı 15 gün anlattığım yavruluklar aracılığıyla bakarım. Nedeni ise yavru balıkların dipteki pislik ve bakterilere maruz kalmasını önlemektir. Bu sayede pipo filitre aracılığı ile büyüttüğüm sırada oluşan yavru kayıplarını sıfıra indirmiş oldum. Anlattıklarımdan hiçbir hobici arkadaşımın ezberinin bozulmasını istemem bu benim uyguladığım metottur.
 
 
Anaçlarıma kullandığım yemler Jbl ve Tetra discus, jbl marka çeşitli yemler ve haftada bir kere kurutulmuş kan kurdudur. Artemia, su presi, canlı kan kurdu... gibi çeşitli canlı yemleri kullanmıyorum. Çünkü suyun dengesi bozup kirlilik ve hastalığa yol açtığını vede anaçlarda kazara erken kusulmuş yavruları yemi isteğini arttırdığını geçmiş yıllarda tecrübe ettim. Eskiden semizotu ve ıspanak veriyordum sebzelerde hormon seviyesinin yükselmesi ile isal durumları ortaya çıkınca vermeyi bıraktım. Kaliteli markaların kuru yemleriyle beslemeyi kendimce daha uygun gördüm.
Dişi balıklarımdan biri daha yeni yavru aldı ilerleyen günlerde kusturmayı neyle nasıl yaptığımı fotoğraflarla anlatacağım. Şimdiden olumlu olumsuz yorum yapan herkeze teşekkür ederim.
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RapsodistanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1026
RapsodistanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 19:22
Yazılarınızı okudum.Tebrik ederim ama düzeltmeniz gereken bazı noktalar var.
1-Öncelikle sert su zaten pH'si nötr olan 7 değerinden büyük sulardır.Malawi, tanganyika gölü balıkları için düşürmek yersiz bir hareketsiz çünkü çeşme suyu pH'si 7-8 arasıdır.(örneğin istanbulda 7.4 civarı)
2-Artemianın hastalık bulaştırıcı etkisi yoktur.
3-Su piresi, gübre ile beslenmediyse ve kendi kültür ürününüzse rahatlıkla kullanabilirsiniz, tubifex konusuna katılıyorum yalnız.

Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 20:15

Ph düşürmek yada yükseltmek çeşitli ph yükseltici ve artırıcı ilaç ve kimyasallarla sağlanabilir fakat sabitlemek belirli değerlerin üstüne yada altına inip çıkmasını engellemek amacıyla eskimiş zeolit tanelerini kuma karıştırıyorum. Sonuçta suyu değiştirerekte ph sabitlemesi yapabiliriz fakat su değişimi özellikle kış aylarında ağır metaller, bakteriler gibi zararlı etmenler içerdiği için dip çekimi hariç ( %25-30 ) yapmayı tercih etmediğim için bu yolu tercih ediyorum. Ayrıca nitrat, amonyak bağlanmasınıda bu yolla sağlıyorum. Su değişimi ve kimyasal kullanımı yapmayı tercih etmediğim için bu yöntemi kullanıyorum. Artemia kabukları balıkların bağırsaklarında problemlere yol açabiliyor. İyi süzme ile bile artemia kabukları mutlaka az da olsa yemlemede balıkların yemesiyle sonuçlanıyor. Balıklar için iç hastalıkların giderilmesi dış hastalıkların giderilmesinden daha zordur. Ayrıca artemia kabukları planarya gibi zararlı su canlılarının gelişmesine neden olabiliyor ki geçen kış başıma geldiği için söylüyorum yoktan yere 100 den fazla yavrum planarya gelişimi sonucu beyaz benek olup öldüler. Su presi ise dış veya iç filitrenin içersine kaçması durumunda ölüsü zararlı bakteri üremesine neden olurken canlısı ise akvaryumda üremesi sonucu üreme sırasında açığa çıkardıkları (döllenme) kimyasallar yüzünden suyu bozuyor. Kan kurdunun canlısının taşıdığı zararlı bakteriler yararlı bakterileri yiyebilecek güçtedir bunuda bir dip not olarak yazdım. Eleştirin için teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KULTIGINÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 255
KULTIGINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 21:31
Sinan bey , 1/9 /2012  17:20 tarihli fotonuzdaki balığın cinsi nedir? Öğrenebilirmiyiz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RapsodistanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1026
RapsodistanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 21:40
Sinan abi, eleştiri değil de yorum diyelim.Su piresi işine o kadar katılmıyorum, çok titizseniz su piresinden sonra filtrenizi temizleme opsiyonunuz vardır her zaman.Ben sadece canlı yemin o kadar korkutucu, zararlı birşey olmadığını, faydalı olacağını anlatmaya çalıştım.Karar size kalmış.Saygılar... cılgın_turk12012-09-26 22:24:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2012 15:22
[QUOTE=KULTIGIN]Sinan bey , 1/9 /2012  17:20 tarihli fotonuzdaki balığın cinsi nedir? Öğrenebilirmiyiz? [/QUOTE]
Haplochromis Latifasciatus (Sahte Frontosa)
Victoria Cichlid
Çok sert bir balık tek tür yada venestus,arratus ... gibi sert balıklarla bakılması daha uygun olur. Kendinden küçük balıklara çok sert sopa çekiyor. Kendinden büyükleride rahatsız ediyor. Aldığımın haftası ürettim ardından yavrusuyla birlikte aynı ay içinde sattım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2012 18:18
10 gün kadar önce 1E 3D genç yunus kolinisi aldım. Yunus dişilerinden birisi 2 gün önce ağzına yumurta alınca gerçekten çok sevindim. Bakalım işallah yutmaz yada kusmaz. Balıkları aldığımda formsuzdular. Daha hala formlarına kavuşmuş deyiller. Fakat yavru vermeleri yavaş yavaş formlarına kavuşacaklarının en büyük kanıtı bence. Sarı prenses yavrularım ise artık genç damızlık haline geldiler resimlerde anaçları ile beraberler, ebebeyinlerinin boyunun yarısını geçtiler. Kendi yavrularımın yavaş yavaş anaçları geçeceği ortada buda bana ayrı bir mutluluk veriyor.
 
Bir aylık sp ve yunus yavrularım şuan 2-3 cm arasındalar gelişimleri çok güzel gidiyor. İlk yavruluğumdaki 10 gün önce kusturduğum sp yavrularımı sert yavruluktan tül yavruluğa bu gün aldım. İlk yavru akvaryumumda dış filitre kullandığım için biraz akıntıya alıştırdıktan sonra akvaryuma salıyorum.
SinanCan2012-10-29 02:23:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2012 02:41
Gece 2.30 kadar yeni aldığım Jbl motoru takmak ve sızdırma konturollerini yapmakla uğraştım. Tetra tech ex 700 dış filitrem AQUA Pro 2200 le birlikte sağlı sollu çalışmasına rağmen dip temizliğini aksatmadan yapmama rağmen yine herzamanki gibi 1,5 ayda tıkandı debilasyonu düştü. Tetra motorlarımı 1 metrelik boylandırma tankımda çift olarak kullanıcam çünkü çok çabuk tıkanıyor debilasyonları düşüyor. Ayrıca jbl marka ısıtıcı ve motorları gerçekten tavsiye ediyorum. Bence jbl marka motor, ısıtıcı, yem ... malzemeler şuan piyasadaki en kaliteli ürün. AQUA Pro 2200 Lt/sa olmasına rağmen JBL 1501(1500 lt/sa)debilasyonda AQUA Pro ya fark atıcak gibi gözüküyor tabi AQUA 2 aydır çalışıyor sonuçta debi düşmesi benim için beklenmedik birşey değil tetradan alıştık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2012 12:35
Yunus dişimi kusturdum. 70-100 arası yavru sahibi oldum gine büyükbaba olduk. Resimlerini en kısa zamanda yükliycem. Yavru sayım toplamda 250+ oldu. Koyacak yer sıkıntısı olucak büyüyenleri satıcaz artık. Herkeze bol yavrulu sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 14:13
Son yavrularım büyüdü 4-5 cm oldular 7'şer tane ayırıp gerisini pet shop sahibi arkadaşıma verdim. 80-100 tane yeni yavrum var onlarda büyümeye çalışıyorlar. Anaçlarımın ağzı dolu olduğu için yakın çekim yapmadım. Herkeze bol yavrulu sağlıklı hobiler dilerim.

Renk olsun göze hoşgörünsün diye lütfen birbiriyle uyumsuz türleri birarada küçük akvaryumlarda bakmayı bırakalım. Tüm hobici arkadaşlarımdan bu konuda biraz dikkatli olmasını rica ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2013 14:50
Uşak civarındaki hobici arkadaşlarıma 5'er 6'şar tane balıklarımın yavrularından ücretsiz hediye edebilirim. İletişime geçmek isteyen arkadaşlar özel mesaj atabilirler. Akvaryumunuzun en az 80 cm olmasını ve ısıtıcı/motor gibi gerkesinimlerinin sağlanmış olmasını rica ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 18:19

Sağa sola tanıdıklara tanımadıklara dağata dağata sayıyı baya bir düşürdüm. 25-30 tane kadar (3,5-5cm arası boylarda) artan yunus yavrum var. UŞAK ve civarından uygun koşulları olan arkadaşlara verebilirim.  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir