Sarı Prenses Kusturma


fLamin9oÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 83
fLamin9oÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2007 20:17

Bakın BENAN KAPANCI; bana saldırmanız bu görüşlerimi değiştirmiyor. BEn size cani filan da demedim.. Yönteminizi onaylamıyorum, ki bu onaylamama her konuda geçerli, bu yazılarınızda da  yayınladığınız kusturmada da! Bu şekilde kendinizi ezilen, acınması gereken , kötü gösterilmiş vb. şekilde ifade ederek melankonide bulunmanız eminin olun beni zerre kadar etkilemez, koskoca insanlar oldunuz lütfen bu şekilde," yok siz bana caniymişim gibi davranıyorsunuz, siz bana cani dediniz, ben bunları haketmiyorum,siz benim için şöyle yorumlarda bulunamazsınız ..." demeniz emin olun boş. Siz yapamıyorsanız da ben size yol göstereyim, hatanızı kabul edin; duygu sömürüsü yaparak konuyu boşuna uzatmayın, çünkü bunun kimseye yararı yok! Bu cevaplarınız benim size olan görüşlerimi değiştirmiyor, ki bu sizin umrunuzda olmaya da bilir, ama zaten önemli olun umrunuzda olup olmamak değil, yaptığınız hatayı anlayıp düzeltmenizdir. Bakın Batuhan beyde bizimle kötü bir kusturma deneyimini paylaşmış ve zmanında kendisininde  hataları olduğunu, bu hatalardan dersler aldığını ve bizlerde aynı hataları yapmayalım diye bizimle de paylaştığını eklemiş, özeleştirisini eklemiş. Siz burada bu yazıları yazmak yerine, arkadaşlar bu video benim ilk deneyimindi, hatalar yaptım ve bunu görmek içinde yayınladımki bana görüşlerinizi söyleyin deseydiniz eminim kimseden bu tepkileri almazdınız. siz bunun yerine açıklamalarınızla birlikte birde bize ateş püskürdünüz... Seviyesizcemi buluyorsunuz yazdıklarımızı, hangi neden ile? Seviyesizliğin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz heralde, isterseniz seviyesiz yazılarda yazabilirim ama, ne burada olma nedenime, ne enerji ve zaman ayırarak burada bir şeyler paylaşmaya, ne de kişiliğime uyan bir durum olmadığı için bu şekilde davranmayacağım. Moderatör ünvanını almış birinin bu şekilde cümleler kurması ise, beni hayal kırıklığına uğrattı ve bu sitenin kalitesine olan güvenimi sarstı! Moderatörün bu hatayı telafisini ve özrünü bu saygıya borç biliyorum, kendisi bu büyüklükte birimidir değilmidir böylece öğrenmiş olacağım!!

Hepinize iyi akşamlar.

fLamin9o2007-2-7 20:29:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tnt_mitatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2006
İl: Konya
Mesaj: 378
tnt_mitatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 02:21
Bence  Müge Hanımın da Benan Beyin de bu kadar ileri gitmesine ve bunu sürdürmesine gerek yok. Karşılıklı itham ve yanlış anlamalar bir yerde son bulmalı. Bu durum sahsımı üzdü. Biribirinizden özür dileyip, foruma yeni katılmış veya hobiye yeni başlamış arkadaşlara, tatlıya nasıl bağlanır gösterin lütfen! Bu forumda bence ikiniz de birbirinizden kıymetlisiniz. Herkese sevgiler ve saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JohnPetrucciÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2006
İl: Izmir
Mesaj: 152
JohnPetrucciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 02:50
Benan bey'in üzerine fazla geliniyor sanırım, zaten ilk kurturması olduğunu söylemiş ve sonuçta balığı bu kadar uzun süre dışarıda bilerek tutmamış.

Sertçe eleştiren herkes acaba ilk kusturuşunu 5-6 saniyedemi tamamladı?

Balık biraz telef olmuş olabilir ama bu bir insanın kalbinin kırılmasından önemli değil.! ( hele bu insan bilerek böyle bişi yapmamış ise.)
€x€CuT!0n€R2007-2-8 9:31:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

masterxÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 80
masterxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 03:48
Arkadaşın üstüne çok fazla gidip onu bu kadar üzmek yanlış ama http://www.youtube.com/watch?v=QLEr4D2VvL8
linkindeki kusturma çok ama çok yanlış ve balığın eziyet çektiği doğru.
Burada önemli olan arkadaşımızın bu videoyu ve linki kusturma örneği olarak verdiği her yerden kaldırması. Bence bu videoyu youtubeden de kaldır. Eğer ingilizce biliyorsan anlarısın , videona oradada çok tepki gelmiş. Açıkçası ben videoyu ilk gördüğümde çok sinirlenmiştim ama birşey yazmadım .Amacım kesinlikle kötü eleştri yapmak değil , sonuçta ben sana değil gördüklerime sinirlendm, ve senin yapman gereken videoyu kaldırmak ve bir dahaki sefere daha dikkatli davranmak. Birşeyleri yanlış yapmış olman tabi ki senin cani ya da benzeri olduğunu göstermez, herkes yanlış yapabilir, zaten arkadaşımız da yanlışı olmadığını söylemiyor. Önemli olan doğruları öğrenmek ve insanlara öğretmek diye düşünüyorum.
Herkese sağlıklı balıklar.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xhadesxÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 413
xhadesxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 08:19

Konu farkında olmadan amcından şaştı burdan çok şey öğrendim ve halada öğreniyorum. Kimse doğuştan öğrenmiyor. Ben hatalı olduğumu en başından beri söylüyorum ama hala bana hoşuma gitmeyen kelimeler kullanılıyor.

Arkadaşlar bu videoyu kaldıralım yanlış yapmışım bidahaki denememi koyarım tekrar hep birlikte doğrusunu yanlışını tartışalım.

Amacımız nedir öğrenmek ve öğretmek. O zaman açtığım başlığı "olmaması gereken yada yanlış yapılan kusturma olarak değiştirelim hep birlikte altına tekrardan yorumlarımızı yazalım benim yaptığım hatayı diğer arkadaşlarımız yapmasın.

Yada yönetici arkadaşlara bildirelim silsinler. Bende bi dahaki sefere örnek olabilecek şekilde video çekmeye çalışırım. Yada dediğim gibi yanlış yapıldığını yazalım konuya. Ne dersiniz?

Konuyu uzatarak dağıttığım için tüm arkadaşlardan özür diliyorum.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NURHAN1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2009
İl: Izmir
Mesaj: 1
NURHAN1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 16:22
Kusturmayı bilen varsa YAZSIN    TEŞEKKÜRLERAglamaAglama NURHAN12009-06-07 16:23:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufAlperenÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1028
YusufAlperenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 16:43
Bende ilk kez kusturdum düm sarıprensesimi.
Çok tedirgindim ama izlediğim videolardan hareketle balığı ilk önce sakince küçük bir kaba aldım ve balığı elime aldığımda ağzını suya kolay sokup çıkartabilmek için tabak benzeri bir başka kap daha kullandım.
 
Arkadaşların söylediği gibi balığı eline alıyorsun önce diğer elimle ağzını açıp kusturmaya çalıştım ama zor olacağını hisedip elimle hafifçe bastırdım yanaklarından ve 10 ar 10 ar yavrular gelmeye başladı toplam süre 10-15 sny felan sürmüüştür sanırım.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

levityÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 120
levityÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 17:22

Bu kusturmayla ilgili daha öncede bi konu vardı zaten. Orayı okuyanlar kusturmanın balık için ne kadar zor ve zararlı olduğunu anlamıştır zaten. Fazla yavru almak için daha balığı 12. - 13. gününde kusturanları burdan kınıyorum. Bide şöyle düşünün arkadaşlar. Hamile bir kadını daha 7. ayında suni sancı vererek normal doğurtmaya çalışmak sizce akıllı bir iş mi ?. Bence balığı kusturmanın bu verdiğim örnekle hiç bir farkı yok. Abarttığımı düşünen olabilir ama bu benim görüşüm.

levity2009-06-07 17:23:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isko74Çevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2009
İl: Bartin
Mesaj: 27
isko74Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 17:37

hobiye başlayalı 1.5 ay oldu. ilk s.p mi 1 hafta önce kusturdum. çok sağlıklı 30 adet yavru aldım. kusturma için youtube da arama yaptım. balığın yüzgeçlerini sıkmaktan ziyade alt cenesini acıp çenesini gıdıklar gibi oksadım hiç sorun olmadı. yavrularım 1 haftalık henüz kayıp yok. herkese sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drgökhanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1
drgökhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2014 16:48
11.05.2014 tarihinde akvaryumdaki sülfür kafalardan bir tanesi ağzına yumurta aldı ve yarın 14. gün kusturmaya karar verdim . hala cesaretim yok . bundan önce 6 cmlik ahlilerden biri için özel birini bölmeye (20 lt kadar) koymuştum yumurtaları attı ve çıkan yumurtaları kuluçka makinasına koydum 3. günden 11 . güne kadar kaldı sonra 11. günde kuyruk ve gözler oluştu 12. günde oynadı 13. günde mantar oldu ? bakteride olabilir sonra ex oldu. ben yarın göz cerrahisinde kullanılan bağlama denilen 8/0 vikryl tutmaya yarayan aletimle kusturma işlemini yapıcam 

kusturma olayı bence yavrular keselerinden kurtulmadan yem yemeye başlarken yapılmalı . her balık için bu ayrı mesela başka bir akvaryumumda olan zebra cikletlerin üremesinden sonraki 23. gündeyim yavrular yüzüyor ve yaptığım incelemede normalde 5. günde çıktılar 10. günde yüzdüler 15. günde yem yemeye başladılar . ve ben sadece babayı ayırdım . daha önceki deneyimimde anne ve baba ayrılmamışken ve ayrılmışken daha erken yüzmeye başladılar fakat yavrularda kayıp çok fazlaydı . şimdi sağlıklılar . zebraların keselerinin kaybetme günü daha az . her balık için değişik olan bir durum . ben akvaryumumda 4 cm lik sarı prensesin yum urtlamasını gördüm yumurtalar çok büyük çıktı 8 adet yumurtadan kayıp sıfrdı . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkansekoÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 3
serkansekoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 16:02
Merhaba bende sarı prensesimi kusturdum ilk tecrubem fakat yavruları ağzına geri aldı ne yapmam gerekir .. birde elimde 10 lt bi tank var yavruları burda besleyebilir miyim nelere dikkat etmeliyim . Teşekkürler şimdiden.serkanseko2014-08-22 16:03:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir