Sakarya/Yeni katılım


NubilusÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2013
İl: Sakarya
Mesaj: 4
NubilusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 16:55
Selam arkadaşlar,
Yaklaşık 1 ay önce arkadaşımda hazır bulunan bir akvaryumu aktif hale getirdim. Evde küçük çocuk olduğundan işyerine kurmak zorunda kaldım. Hobi akvaryumu olduğundan ve boyutların yetersiz oluşundan dolayı küçük cinsleri bir araya toplamaya çalışıyorum. İlerde daha büyük bir tank yaptıktan sonra kaliteli bir Nubilus kolonisi oluşturmayı planlıyorum. Murat GÜN abimiz sağolsun bana 4 dişi 2 erkek Nubilus hediye etti.


Boyut (cm): 100x30x40
Kapasite (litre):120
Kullanılan yemler : Tetra diskus, karides
İlaçlar : Deep Icthyo-fix, Contra Ichtyhyo,Deep fix Fishtavit
Canlılar: Nubilus, Beyaz prenses, Demasoni, Vatoz




Son resimdeki balığın cinsini bilen arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.

Nubilus2013-09-05 09:45:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat GünÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 171
Murat GünÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 17:55
Maşallah  balıklar çok güzel gözüküyor, seninde dediğin gibi akvaryum zamanla yetersiz kalacaktır bu neden imkanlar doğrultusunda biraz daha büyük bir tanka geçmen çok daha güzel olacaktır. Umarım kayıpsız besler büyütür bolca yavru alırsın balıklarından.   Murat Gün2013-09-01 18:00:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NubilusÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2013
İl: Sakarya
Mesaj: 4
NubilusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 11:32
[QUOTE=Murat Gün]Maşallah  balıklar çok güzel gözüküyor, seninde dediğin gibi akvaryum zamanla yetersiz kalacaktır bu neden imkanlar doğrultusunda biraz daha büyük bir tanka geçmen çok daha güzel olacaktır. Umarım kayıpsız besler büyütür bolca yavru alırsın balıklarından.   [/QUOTE]

Sağolasın. Şimdilik gözlemlerime göre,
*Işık yakmadığım zaman balıklar daha sakin oluyorlar. ışık üstten rahatsız etmiyor bu yüzden de dipten ayrılıp üst kısımlarda da dolanıyorlar.
*Yem konusunda halden taze karides alıp temizledikten sonra günde 1 tane vereyim diyorum. Artemia salina nauplii larvalarından deneyeceğim. İngilizce br makalede Nubilus için tavsiye edildiğini gördüm.
*Dış filtre olmadığından dip temizliğini haftada bir yapmak gerekiyor.
*Komple temizliklerde 2 kaşık iyotsuz kaya tuzu ilave etmek gerekiyor.

Bir de iç parazitler için tavsiye edebileceğin düzenli yapılabilecek şeyler var mı?

Bu kadar

Nubilus2013-09-03 11:50:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat GünÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 171
Murat GünÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2013 15:42
Nubilus ışıktan pek hoşlanmaz demek yanlış olur, çok fazla abartılı ışıktan hoşlanmaz, loş bir ışık nubilusları mutlu eder. 
Evimizde beslediğimiz bir çok cichlid türü gibi nubiluslarda etçil bir tür bu nedenle proteine ihtiyaç duyar. Artemia,su piresi, karides vb.. yemleri mümkün oldukça vermeliyiz gelişimi, üremesi ve renklenmesi açısından bu çok önemli. Ben super fresh'in temizlenmiş jumbo karidesini alıyorum 300 gr  17,5 tl - 19,00 tl arasında eyer halde bulamazsan sana tavsiye edebilirim. 
Dış filtren olsa'da !!! Kurtuluş haftada bir gün yada 10 günde bir mutlaka dip çekimi yapman gerektiğini düşünüyorum, balıkların gelişimi ve üremesi açısından bu çok önemli. 
Kurtuluş kaya tuzu balıklarda koruyucu ve tedavi amaçlı kullanıldığı için kullanım sıklığı ve miktarı akvaryumun boyutuna ve su değişimine göre değişir ve kesinlikle evimizde kullandığımız sofra tuzları olmaz onlar iyot içerir. 
İç parazit önlemek için düzenli dipten su çekimi yapman gerekiyor, vereceğin canlı yemleri temizlenmiş olması ve balığın beslenme şekline uygun beslenmesi yani yiye bileceği kadar yem vermen çok önemli, mutlaka kaliteli yemlerle besle, mümkünse sarımsak katkılı yemler ver, akvaryumuna dahil edeceğin yeni bir balık olursa balığı mutlaka hastalıklı olup olmadığını gözlemeyip akvaryumuna dahil et. 

Nubilus hakkında bir çok sayfada bilgiler verilmiş ama çok sağlıklı bilgiler olduğunu düşünmüyorum, mesela en fazla büyüdükleri boy olarak 9 cm denmiş bu kesinlikle yanlış bir bilgi, beslediğim 2. kuşaktan 4-5 yaşındaki nubilus erkeleri 13 cm dişiler 9-10 cm. 1.kuşak olanlarda 14 - 14,5 cm arasındalar bu kesinlikle tesadüf yada istisna bir durum olduğunu düşünmüyorum, diyetine uygun beslenildiğinde boyları yazılanın aksine daha büyük ola biliyor. Umarım senin balıklarında bu boylara gelir. 

Saygılarımla,



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir