Sahtekar Satıcılar


feyza51Çevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2009
İl: Nigde
Mesaj: 211
feyza51Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 14:22
Papağanla karıştırmış heralde Kahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.CriminaLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 197
s.CriminaLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 17:17
Bende bugün İstanbul İstinye Park -2. kattaki bir petshop'a gittim çocuklar için olan eğlence merkezinin önünde hemen.Adamla aramızda geçen diyalog:

Ben:Abicim şu 7-8 Cm boyundaki Snow Prenseslerin fiyatını öğrenebilir miyim?

PetShop Yetkilisi:Onlar Snow Prenses değil sarı prenses.

Ben:Nasıl Sarı Prenses Abicim basbayağı Snow onlar.

PetShop Yetkilisi:Sen istiyorsan Snow de onlar kapı gibi Sarı Prenses.Benden daha iyi mi bileceksin.Ben kaç yıldır bu işi yapıyorum biliyor musun sen?

"Etrafta annem ve babamın yanında birkaç kişi toplandı.Babama sessiz olması için bir işaret yaptım adam bana sesini yükseltmişti."

Ben:Abicim senin kaç yıldır bu işi yaptığına bir sözüm yok ama yanlış biliyorsun ve çevrendekileride yanlış bilgilendiriyorsun.

PetShop Yetkilisi:Sen kaç yaşındasında benden iyi biliyorsun bunları be git işine.

Ben:Abicim var mısın iddaya? Eğer bunlar Snow Prenses ise bana iki tane 7-8 Cm boyundakilerden vereceksin eğer sarı prenses ise ben sana parasını vericem balıkların sende kalsın kaça satıyorsun onları?

PetShop Yetkilisi:Onlar 30 Tl.İddayada varım 2 tanesine.

Sonra geçtik oradaki bilgisayarın başına çevredekilerde merakla bizi izliyorlar ben cebimden 30 Tl çıkardım masanın üzerine koydum paralar hazır dedim.Eğer doğruysa senindir dedim. www.akvaryum.com tatlı su canlıları malawi ye girdim adama gösterdim ilk önce itiraz etti fln çevredekilerde adamın haline gülüyorlar.

Ben:"Abicim bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır." diyerek oradan ayrıldım.
Adam arkamdan gelip "işin olmadığında arada gel buralara uğra bizdende boş çıkmazsın görürüz seni" dedi.

Saolasın Abicim dedim .Ben bunu balıklarını almak için değil hatanı görmen için yaptım dedim.
________________________________________________________
Arkadaşlar bu işi sadece para için yapıyor çoğu insan.Aralarında iyileri yok mu? var hemde çok iyileri var. İstanbul Beylikdüzü-Büyükçekmece sahil yolunda bir akvaryumcu abimiz var ki.5 Cm lik Sp'yi 2 Tl den satıyor.
Sürekli balıklarımı ondan aldığımdan dolayıda bedavadan veriyor arada.Yerini tam olarak öğrenmek isteyen olursada ÖM ' den sorabilir.

SaygıLar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

feyza51Çevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2009
İl: Nigde
Mesaj: 211
feyza51Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 12:47
Herkesin başına gelen olayları anlatırsa yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaxwellÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 463
MaxwellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 13:17
Vallahi geçen gün benimde başımdan geçen olay benim bitkili tankimda yeşil su problemim var dedim uv filtre almak istiyorum uv filtre işe yaramaz dedi abi kim diyo dedim yaramaz diye ben diyorum dedi kaç senedir bu işi yapıyorum 1 kere kullanmadım dedi abi dedim senin dükkanında bitkili akv yok bir ikincisi ben arastırıyorum dedim bir akvaryumcu abim(kendisi gercekten bu konuda bilgili son derece) onun adını verdim ve dedim bu abi uv kullan dedi o nasıl oluyo dedim sustu kaldı ilaç kullan diyo bana istemiyorum dedim kimyasal kullanmak sagol iyi günler.
 
Şu an uv filtre aldım 3 gün önce yeşil ve bulanık sudan görüş mesefesi 5 cm akvaryumun içini göremezken 3 gündür cam gibi bir suyum var adamın elinde uv filtre olmadıgı için bana ilaç satmak istiyor. İlaç işe yaramazmı yarayabilir ama ben kimyasal kullanmak istemiyorum.
apistocu2009-06-23 13:29:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

masterdreamÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2009
İl: Hatay
Mesaj: 150
masterdreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 07:38
Benim karşıma dişi-erkek problemi çıkıyordu hep,bu defa daha evvel aldığım yavru yunusları farkını vererek değiştirmek istedim ve şu cevabı aldım.
"Hayır Değişim yapmıyoruz,ya hastalıklıysa,ya bi sorunu varsa gibi cevapları aldım;Bende dedim ki peki biz sizden alırken alıyoruz gözümüz gibi baktığımız akvaryum'umuza koyuyoruz,ya sizin balıklarınız hasta ise benim suçum ne peki dedim,hasta olmadığından emin olduğunuz balığı alın o zaman dedi,bende o zaman önce bi bakın bu balıklara hastalık ibaresi varsa almayın beni nazikçe çevirin dükkandan kovar gibi hadi git işine der gibi almıyoruz,değişim yapmıyoruz,ya hastalıklıysa gibi kelime oyunları ile müşterilerinizi kırmayın dedim.Kaldıki ben oradan belkide yüzlerce TL'lik alış veriş yapmışımdır,Sonuç olarak işlerine geleni yapıyor işlerine gelmeyeni yapmıyorlar.
Ben o balıkları yine başka bir akvaryumcuda değiştirdim 2 adet yunus+2 adet zebra yerine bir Sarı Prenses aldım 10 tl fark ödeyerek,Normal şartlarda o Sp'nin fiyatı 15 tl'ydi yani dostlar benim gözüm gibi baktığım 4 balığım 5 tl'ye gitti.
Neden Değiştirdin diyenler için belirteyim,Baskın erkek Sprensesim onlar küçük oldukları için zarar vermeye başlamıştı tek sebeb bu..
Anti Parantez (Normalde Dükkanlarına girdiğimda ooo Merhaba Hoşgeldiniz,Ne Lazımdı,Balıklarınız Nasıl Tebessüm)
Paylaşmak istedim..
Saygılarımla...
masterdream2009-07-15 07:41:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir