Regani Kipili Yem Tavsiyesi


fishdÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 17
fishdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 00:28
 Regani Kipililerime proteinli granül yem veriyorum fakat yeme karşı isteksizler yaklaşık 1 haftadır bendeler aldığım kişi bu yemle beslediğini söylemişti acaba sizin bir tavsiyeniz olurmu ?
Teşekkürler.










*

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ege Ömer EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 330
Ege Ömer EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 02:30
Eğer alışık olduğu yemi yiyemiyorsa başka bir problem olabilir ama siz yine de Dainichi Color fx ve veggie fx i deneyebilirsiniz kaliteli ve benim balıklarımın çok sevdiğini gözlemlediğim yemler.  Bana kalırsa yeme isteksizlikleri yemin türünden değilde stres gibi başka bir nedenden. 1 haftadır sizle demek daha adaptasyon sürecinde oldukları demek. Ben kendi balıklarımda böyle bir problem yaşamamıştım ancak yaşayanlar biliyorum balık adaptasyon sürecini atlatana kadar biraz tedirgin stresli olur yeme gelmeyebilir çok fazla saklanıyo olabilir normalden fazla kararma söz konusu olabilir ayrıca bu dönemde balıklarınızın ölüm oranı normalden yüksektir, bana kalırsa balıklarınız adaptasyon sürecindeler max 1 ayda atlatırlar diye düşünüyorum ama bir hafta sonra da atlatabilirler. Size tavsiyem balıkların bulunduğu akvaryumu ışık geçirmeyen bir battaniye ile kapatın bir iki gün beklesin hayvanların stresini azaltır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreYıldızdalÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 349
EmreYıldızdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 03:18
Yem dibe batıyorlar yüzeydemi yüzüyor yoksa.Çünkü bu önemli, marlieri ve regani kipililer doğalarında yüzeyden yemlenmezler yemin gelmesini beklerler ama akvaryum ortamında alıştırıldıkları için yüzeydende yiyeniliyorlardır yani yedikleri yemler dibe batıyorsa bu yem yüzüyorsa eper sorun çıkar ve batan yem kullanmak zorunda kalabilirsiniz.Bu arada yemin markası nedir.Bende regani beslemeyi düşünüyorum bu arada.Resimlerini görebilirmiyim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir