PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*


m.coşkunÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 265
m.coşkunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 01:28
Arkadaşlar anlaşılmayacak birşey yok konuda videolarda gösterilen taşırmalı sistemi yapması çok daha kolay aslında ama dipten çeken deyse prensip tankın içindeki taşırma sistemini tankın dışında tersine uygulamak debi problemine bence en güzel çözüm çeşitli ebatlarda borular var onları araştırmak olmadı tek emiş sistemi yerine 2 adet yapın tankın iki yanından hala motor güçlü geliyorsa sump un içindeki tamizleme haznesine bir çıkış daha verin olay çözülsün şu an ihtiyacım yok ama ileride olursa kesinlikle deneyeceğim bir sistem çok başarılı tebrik ediyorum 
 Birde dikkatimi çeken 2. bir husus konuyu doğru dürüst okumadan bir çok kişinin aynı soruları sorması yaklaşın 2 saattir anlamış olmama rağmen video ve yazıları okuyorum emin olun okuyarak öğrenmek deneyerek öğrenmekten hem daha hızlı hem daha kolay 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elessar072Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 90
elessar072Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 12:26

Arkadaşlar bende sizlerden esinlenerek sump yaptım oweflow şöyle bir sorunum var :)
önce akvaryum ve sumpın boyutlarını belirteyim
akvaryumum 140*40*50 280lt
sump 90*20*20 36 lt

sump biraz ufak ama daha büyük yapacak yerim yok.
sumpı 20 cm lik ilk bölüme kule tarzı şelale yaptım son 20 cmlik bölümede kafa motorunu koydum.
şimdi benim sorunum şu kafa motorum kendi bölümündeki suyu bitiriyor ama akvaryumdan akan suyun debisini yeni yeni kazanmaya başlıyor yani motor bölmesindeki suyu bitiriyor ama akvaryumdan su damla damla akıyor.
şunuda anlatayım kafa motorunun fişini çekince sumpın tamamen doluncaya kadar su akmaya devam ediyor. Yani t yerini daha fazla aşşağıya indiremem.

çözüm için kafa motorunun olduğu bölümdeki camı kaldırdım. Yani kafa motorunun olduğu bölüm 50cm oldu ve kafa motoruna bir vana taktım şu anda sistem çalışıyor ama vanayı epey kıstım yani debi çok düşük.

bu durum filtrasyonu olumsuz yönde etkiliyor. Ben boru olarak spiral boru kullanıyorum. Bu borunun spiralli olması debiyi etkiler mi. Sorunuma yardımcı olursanız sevinirım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ComratexÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 156
ComratexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 16:55
Arkadaşlar konuyo tekrar hortlatmış oluyorum ama eminim benim gibi halen okuyup bilgilenen arkadaşlar vardır.Yüksek hacimli akvaryumlarda 50mm atık su borusu onerilmiş ama 32mm borudan çift çıkış yapsak nasıl olur acaba.

Bir konu açmıştım burayı okuyan arkadaşlara belki fikir verir yada eksikliklerimizi gören ustalar yardımcı olur.Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keyman79Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 309
keyman79Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 14:25
 Maalesef resimler görünmüyor, konuyla ilgili herhangi bir video da görmedim. Sadece yazılar ile yapılması da imkansız gibi bir şey 

Fakat yararlı bir sistemmiş, teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir