Protein Skimmer Görevi


ExedraÇevrim Dışı

Özel Üye
Site Gelistirme Grubu Üyesi
Kayıt: 16/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2806
ExedraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2015 00:37
[IMG]http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1897512746/LS4G-font-b-Aquarium-b-font-Fish-Tank-Venturi-font-b-Protein-b-font-font-b.jpg[/IMG]
[IMG]http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1504684396/-font-b-Aquarium-b-font-Filter-Fish-Tank-High-Quality-Efficient-font-b-Protein-b.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.rocketaquatics.co.uk/images/T/Boyu-Protein-Skimmer-600-Ha.jpg[/IMG]

Hava motoru yardımıyla Protein skimmer gövdesine giren sudaki organik molekülleri gövde içinde oluşan hava kabarcıkları ile etkileşime girer, moleküllerin yapıştığı kabarcıklar su yüzeyine çıkarken çevrelerindeki atıklar sayesinde(yağ,aminı asit ve diğer protein yapılı moleküller) patlamadan birikip toplama kabına kadar birikerek taşar.

Protein Skimmer'ın Performansını Etkileyen Faktörler
1)Üretilen Hava Kabarcık Sayısı: Protein Skimmerlerın çalışmasının temel fonksiyonu hava kabarcıklarına dayanır; üretilen kabarcık sayısının fazlalığı protein moleküllerinin tutulmasını kolaylaştırır.
2) Kabarcıkların Kalitesi: Protein moleküllerinin hava kabarcıklarına yapışması ile mono-molekuler bir katman oluşturur. Bu durum göz önüne alınarak doğru yol ile üretilen hava kabarcıkları protein atıkları için daha fazla alan yaratır.

Protein Skimmer Türleri:
1) Hava taşlı: Bu sistemde skimmerin gövdesi içine giren su, hava motoruna bağlı tahta bir hava taşı aracılığı ile oluşan kabarcıklarla temas ederek görev yapar.
2) Motorlu:Su skimmer gövdesine bir kafa motoru ile taşınarak aynı zamanda motordan çekilen hava ile oluşan kabarcıklarla teması sonucunda ayrıştırma işlemi tamamlanır.
3)Spraying: Sump bulunan taşırma sistemlerden bağımsız olarak askı olarak da kullanılabilen spraying sistemi genellikle suyun alt kısmında bulunan ve belirli aralıklarla kuvvetli hava kabarcikları üfleyen motorlar sayesinde atıkların skimmerin gövdesinde toplanmasıyla son bulan çalışma türüdür.Bu protein skimmer'lar nano sistemler veya küçük hacimli akvaryumlar için oldukça uygundur.


Protein Skimmer Temizliği
Ayda veya haftada bir temizlemek en iyisidir.Kuru ıslak köpüğü temizlemek,ps motorunun üzerindeki yosunları temizleyip daha iyi bir performans göstermesi sağlanabilir.

Not:Konu kendi bilgim ve başka kaynaklardan(Atlas akvaryum) yardım alınarak yapılmıştır.

Beğenenler: [T]14613,OrdiBuko[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir