Prodac Nitridac hakkında


ekulluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 981
ekulluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 12:44

Merhaba,

dün balıklarımda beyaz benek olduğunu farkettim aceleci davranıp metilen attım akvaryumuma doğal olarak tüm bakteriler öldü şimdi eve gidince 1/3 oranında su değişimi yapacağım ve aktif karbon ekleyeceğim. Daha sonrada bakteri eklemek istiyorum döngüyü hızlandırmak için normalde Sera Bio Nitrivec almanı düşünüyordum ama Otuz.com'da Prodac Nitridac diye bir ürüne rastladım bunu kullanmam uygunmudur?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

y.fidanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2009
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 126
y.fidanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 18:31

Beyaz benek bakteriyel bir hastalık değildir , böyle hastalık , tedavi yöntemleriniz için . 20 lt lik karantina akvaryum işinizi görecektir, hem , ve metilen mavisi ilaç olarak prospektüste içeriği var ama, kesin sonuç vermiyor, Ichtyo-Contra kullanın , ürüne gelince hakkında pek bilgim yok,sanırım yeni kurulmuş akvaryumlar içindir, bunun yerine sera aquatan , tetra safe , çeşitli su düzenleyici, alabilirisiniz ;) hastalıklardan sonra vitamin kullanmayı ihmal etmeyin Iyi 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

necatigundoganÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2010
Mesaj: 165
necatigundoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 22:05
Sera aquatan gibi su düzenleyiciler bakteri aşılaması yapmaz. klor, amonyak ve bazı ağır metalleri bağlayarak akvaryum koşullarına uygun hale getirir. kimyasal bileşiklerdir ve bakteri içermezler.

bu ürünlerin kullanılmasına takiben @ekullu arkadaşımızın bahsettiği ürünler bakteri oluşumu için kullanılabilir. hiç bu ürünler kullanılmasa da bakteri oluşumu olacaktır. fakat bu ürünler kullanılarak hem süreç hızlanır hemde bakteri niteliğiniz kalite olur. bildiğiniz gibi bakteri var, bakteri var. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir