Pleksi den Sump olurmu ?


atiiÇevrim Dışı

[B]9448,3[/B]
Kayıt: 07/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 250
atiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 20:43
Reklam panoları , tabela hazırlayan verlerden bulabilirsiniz . O kadar kalın pleksi kullanmanız fazla maliyet çıkarır . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otopsiciÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2007
İl: Van
Mesaj: 165
otopsiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 16:21
[QUOTE=Emin_Paşa][QUOTE=otopsici][QUOTE=coldest]SIcak silikon kullan bu tutar .[/QUOTE]
Arkadaşlar lütfen yanlış yönlendirme yapmayın. Sıcak slikon suyla temöas ettiği anda yapıştığı yerden kalkar. Arkadaşım pleksiglası ancak ve ancak yapıştırır. Sakın olaki başka birşey deneme.
Ayrıca sump yapımında 10 mm pleksi çok kalın baksettiğin büyüklükte sump yapmak için 3 mm pleksi kalın bile gelir. Ama sen yinede 4 mm yaparsan gözün arkada kalmaz.
Saygılar.
[/QUOTE]
 
 
Sevgili hocam  verdiğiniz bilgi için teşekürler  KLOROFORM  dediğiniz şey yapışırıcımı ve tam ismi bumu ve nerelerden bulabilirim büyük marketlerde varmıdır. yanıt yazarsanız sevinirim internette araştırdım ama bulamadım saygılar sevgiler..
 
 
 
[/QUOTE]
Sayın hocam tam ismi kloroform buralarda nalburlara sparişle getirtiyoruz ama sizin oralarda pleksi satan yerden nereden temin edebileceğinizi öğrenebilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anelka39Çevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 105
anelka39Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 18:03

Arkadaşım, pileksiglas camdan daha dayanıklı, uygulanması daha kolay ve cloroform ile yapıştırılması silikona göre daha kolay ve temiz. Ben 4 mm malzemeden owerflow box yaptım şu an kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 10mm çok kalın ve maliyeti yüksek olur arkadaşların dediği gibi 4mm sana yeterli olucaktır. Yapıştırıcısını pleksiyi temin ettiğin yerden istersen verirler yada nalburdanda alabilirsin, uygulamasına gelince şırınga yardımıyla yapıştıracağın yüzeyin üstüne döküyorsun ve birleştiriyosun bir süre bekledikten sonra yapışıyor. Aralık kalan yerler olursa, bir miktar cloroformun içine, pleksiglas talaşını döküp 1gün beklettikten sonra koyu bir yapıştırıcı oluşuyor. bununla yapıştırmadan açık kalan yerler olursa dolduruyosun sana şimdiden kolay gelsin. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

axu2Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2008
Mesaj: 90
axu2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2008 20:07
Bu forumu herkesin bilgisini çekincesiz paylaşması nedeniyle seviyorum.
 
Pleksiglass ve kloroform konusunda biraz açıklama getireyim bende kendimce. Kloroform kuvvetli bir kimyasaldır çabuk buharlaşması anastezik etkisi vs. dışında plastiği çözmek gibide bir hüneri vardır. Profosyonel işlemlerde pleksi yi yapıştırmak için pleksi tozu ve bir miktar kloroform veya trikloretilen içinde çözdürülür ve kıvamlı şeffaf mükemmel bir tutkal elde edilir (yanlız pleksi için ;) ) Ama şu tereddütümü de bildirmek isterimki bu kimyasal ayı zamanda toksiktir. Yani yaptığımız yapıştırma işleminde pleksi molekülleri arasına sızan kimyasal zamanla suya salınım da yapabilir. Sumpu imal ettikten sonra çok iyi bir biçimde yıkamanızı ve kuru halde bir müddet bekletmenizi tavsiye ediyorum. Düzgün işlendiğinde camdan daha sağlam olucağı kesindir ama yapıştırma işlemi sırasında yapabileceğiniz ufak tefek hatalar bile camdan ve bolca silikon kullanarak yapacağınız bir sump kadar dayanıklı olmamasına neden olabilir.
axu22008-04-18 20:07:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir