Papağanlarımdaki yaralar


wind25Çevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Burdur
Mesaj: 34
wind25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2008 09:15
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 2 papağanımın sağ solungaç kapaklarında derin yaralar oluşmuş. Diğer taraflarında bu yaralar yok. Ters yüzen çöpçümün bir taneside sürekli bu yaraların olduğu yerde sanki yaraları yiyormuş gibi yapıyor. Bu yaraları nasıl geçirebilirim. Fotoğraf koyamadım. Yarın koyabilirim ancak.

Akvaryum Kapasitesi (litre):400 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: red devil, green terrör, frontoza

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:-

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : ayda 1 %25


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arsunalÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2007
Mesaj: 13
arsunalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 08:12
Papağanlarımın rengi açıldı, yukarıda yüzüyorlar ve biri öldü neden olabilir?nakata2008-06-21 10:44:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquapirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 165
AquapirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 08:58
Merhaba,
 
Balık sayınız çok fazla, eğer bunların tamamı aynı akvaryumda ise sağlıklı bir ortam bekleyemezsiniz. Karşılaşacağınız sorunları da tedavi vb. ile çözmeniz mümkün olmayacaktır, ortamın dengesini kurmadan. Önce akvaryumunuzun boyutuna göre bakabileceğiniz balık adedini hesaplamalısınız. Çıkan hesaba uygun düzenlemeyi yaptıktan sonra. Filtrasyon sistemini(etkin, güçlü filtrasyonun kurulması), yemleme miktarınızı (aşırı yemleme olmamalı) yeniden değerlendirmeniz ve düzenlemeniz gerekecektir. Peryodik su değişimi ve dip çekimine de devam ediniz.
Ben hastalıklardan beyaz benek ve parazitlerin(bunlar da akvaryuma sonradan eklenen bir balık veya malzemeyle bulaşır) dışındakilerin kalıcı olarak tedavi edilemeyeceğini düşünüyorum. Ancak mevcut rahatsızlığı kısa vadeli olarak çözüp kısa bir süre için atlatabilirsiniz ama, akvaryum koşullarında düzeltme yapmazsanız tekrar karşılaşırsınız.
AQUAPİR2008-06-21 08:59:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 12:00
Selamlar. Öncelikle hasta olan papağanlarınızı en az 40 litrelik bir akvaryuma ayırın. Ayırdığınız akvaryumun %70 ini ana tanktan, %30 unu dinlenmiş taze suda ekleyin. Isıyı 28 dereceye sabityelin. Bol havalandırma olanağı sağlayın. Filtre olarak debisi yüksek olduğundna iç filtre önermiyorum. Bir pipo filtre işinizi görecektir. 2 Günde bir 1/3 oranında dip çekimi yapın. Çektiğiniz suyun yerine en az 3 gün dinlenmiş taze su ekleyin. Kesinlikle kaya tuzu kullanmayın. Yemlemeyi günde en az 3 kez yapın. İmaknınız varsa sayısı arttırabilirsiniz. Az ama sık yemleme yapmaya çalışın. Akvaryuma balığı atmadan önce akvaryumun içine supradyn takviyesi yapın. Işığı fazla açmamaya gayret edin.
Supradyn'i şöyle kullanınız:
- Yarım litre kaynamış suya 1 tablet supradyn atın. İçinde su ve supradyn olan kutunun kapağını kapatın. Suyu tamamen sarartana kadar çalkalayın. Çalkalama işlemi sırasında aradan kapağı açıp kapatın, içindeki gaz çıksın. Supradyn tam anlamıyla eridikten sonra supradyn'li suyu akvaryuma dökünüz.
Not: Supradyn döküldükten 1 gün sonra dip çekimi yapıp, taze su ekleyiniz.
Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir