paludaryum?


soltarÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 15
soltarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2012 09:07
Merabalar ben kıbrısda yasamakdayım uzun zamandır bıtkı akvaryumu ıle ve chıclet balıkları ıle ılgılendım sımdı yenı tasındıgım evde bır paludaryum yapmak ıstıyorum ama fazla buyuk bısey olsun ıstemıyorum (malum ev bıraz kucuk) eger yardımcı olursanız ve nelere dıkkat etmem gerektıgını ve nasıl bır yol ızlemem gerektıgını sız ustadlarımdan alıcagım yardımla anlayacagımı umuyorum ılk olarak dusundugum bır cam boyutları var 60*40*25 lık alan sucul kısım olucak ve ust kısmı da aynı kaydırmalı dolap kapagı gıbı camdan olmasını dusunuyorum ama dıger fıkırlere acıgım yardımlarınızı ve kullanılacak bıtkı ve ekıpmanlar ıcın fıkırlerınıze ıhtıyacım var derme catma bıseyler yapıpda sızlerle paylasmak ıstemıyorum fıkırlerınızle ınsa edıcegım bu paludaryumu her adımını koymayı planlıyorum yardımlarınız ıcın sımdıde cok saolun ıyı aksamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TosbishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Adiyaman
Mesaj: 472
TosbishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2012 09:19
Bu konuda araştırma yapmanı tavsiye ederim. Öyle pat diye bir akvaryum veya paludaryum (terarium) kurmayla olmaz. Sonuçta içine kurbağa, kaplumbağa, balık ve hatta deniz canlıları kurabilecek bir paludaryum bile yapabilirsin. Eğer ingilizcen varsa terarium diye araştırmanı tavsiye ederim.
Zaten paludaryumlar doğadan esinlenerek oluşturulan ekosistemlerdir. Yani çok geniş bir yelpazeye sahiptir. İçine doğada bulabileceğin herhangi birağacı ve ya bitkiyi rahatlıkla ekebilirsin, bunu söylerken içinde domates bile yetiştirebileceğini rahatlıkla söyleyebilirim, tabi bu işin şakası, ama gerçek bir dut ağacı bile koyabilirsin. Bonsai koyabileceğin mantıklı geliyor bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

soltarÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 15
soltarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2012 10:40
Tesekkurler saolun yorumunuz ıcın benım suan merak ettıgım aslında buyuklugu ısık ıhtıyacı gubre gereksınımı(lowtech olması daha ıyı benım ıcın)vede kullanılan strafor yada dolgu kopugunun nasıl kullanıldıgı salınım yapıp yapmadıgı ılk asamada onları merak edıyorum. Bırde herkezden fıkır alıp sonrasında ortak bır fıkır cercevesınde olusacak paludaryumu adım adım ınsa edıp meraklı arkadaslara yada yapmak ısteyen ınsanlar ıcın bır bılgı kaynagı olması en ufak noktasından en zoruna kadar ole bır dusuncem var sızlerde yardımcı olursanız sevınırım ben arastırmalarımı yapıyorum ama asıl ıstedıgım ınsanlara ozet bı paludaryum arsıvı ve bastan sona anlatımlı bı deneyım saolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir