Özel Tür Japon Günlüğü - Yeni Video 31/7/2015


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 17:38
Redcap net değil resmide balıkta bir baygınlık var sanki bir yarada var kanlı gibi, sen onu ayır karantina tankınada ona yara yerine başka balıklar saldırmasın, suyunada birkaç damla mikofsih damlat sarımtırak yapki sudan mantar kapmasın yaralanmaysa çabuk toplar kendini.
Beyaz dışkı olayı işte iç açıcı değil işte sana sera bakto tabs yemi önermiştim sağlıklı balıklarada yedirilebilir arada verebilirsin. Yani başka çok altarnetiflerde var. Umarım dışkıdaki bu beyazlık geçer. İç parazitte çok alternatif tedaviler var bir sürü link gönderdim sana 3 gündür yaklaşık onları bir gözden geçir istersen. ilerlerse müdahale et ama Sera bakto tabs başlangıç seviyesindeki balıklara oldukça faydalı geliyor kullanan arkadaşlar oldu sana tavsiyede bulunurlar konunda, üşenmezlerse, kızdığım nokta şu ben burda onlarca insana yardımda bulunuyorum tavsiyeler veriyorum, balıkları iyileşiyor, sonra hergün giriyorlar foruma, yav görüyor iste aynı balığı besliyorlar, hergünde konuları takip ediyorlar, yav bir paylaşımda bulunmuyorlar yazmıyorlar bendede oldu şöyle yaptım geçti, yav insaf paylaşın biraz paylaşımcı olun, nasıl bir zihniyet bu anlamıyorum, en bilgili insanlarda bu forumda japoncular oldu bugune kadar bu forumda 15 yıllık japon bilgilerimi hastalık besleme üreme hepsini aktardım çok başarı elde ettiler, birçok hastalıkta, birçok bilgiyi şahsen paylaştım paylaştık, yok kardeşim paylaşıma gelince yok tamam balığımı iyileştirdim bitti artık resim eklerim oo tebrikler güzle balık almışsın aman maaşallah deyin, şöyle dış filtre aldım ahada video yav 1 ayönce hepsi toplu olarak gidiyodu birçok bilgi paylaştık balıkları iyileştirdik tecrübe edindiniz paylaşın yokkk bittiiiii tamam benimki iyileşti bitti, sadece kendi forumlarında yazıyorlar. bazen buna kızıyorum. okuyup geçiyorlar, diyorum ya sizinde başınızdan geçti niye birşeyler yazmıyorusunuz arkadaşlarınıza, birkaç kişi istisna onlar kendi üzerlerine almasın.
Biri dese sera baktotabs kullan, biri dese sarmısaklı yem kullan, biri dese su değişimini oranını arttır, biridese likit metrodonizol kullan, biri desese v.s...........
mesutok2014-05-30 17:51:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 17:59
Murat bey, tekrar geçmiş olsun. Fotoğrafları görünce daha net bir izlenim oluştu.
Siyah orandanızda hava kesesi sorunu var gibi görünüyor. Zaman zaman düzeliyorsa biraz fazla yem yediğinde artıyorsa uzun süre bu şekilde yaşayabilir. Bu hava kesesi sorununu çözmek için değişik yöntemler deneniyor, uygulanıyor ama henüz bizim gibi hobicilerin uygulayabileceği kadar genelleşmiş bir uygulamaya rastlamadım. Şimdilik az beslemek balığın ömrünü sürdürmesine yetebilir.
Balongözlerde gözle anlaşılabilir bir sağlık sorunu göremedim.
Ryukin'in maşallahı var turp gibi görünüyor, sırt yüzgeci, kuyruğu hepsi güzel görünüyor. Dışkı konusunda şeffaf, jel gibi dışkılama pek iyiye işaret değildir ama balığın dış görünüşü hiç hasta gibi değil. Bezelye veya renkli yemler verdiğinizde de bu şekilde mi dışkılıyor?
Red cap balığınızı bence karantinaya ayırın, balığın pulları zedelenmiş, burada bir mantar oluşumu olmasın. Balığın genel duruşu da zaten ben hastayım diyor. Birde zayıf düşen balığa diğerleri saldırıp rahatsız edebilir. Bir hafta kadar balığı ayrı besleyip sera bactotaps gibi ilaçlı yem veya son zamanlarda forumda yazılan terramycin bulanmış yem verebilirsiniz. Hasarlı bölgenin çabuk iyileşmesi için pamuk çubuğuyla oksijenli su uygulaması da etkili olan bir yöntem; ama iyi şartlarda kendi haline de iyileşebilir.
Bu arada bitkiler de akvaryumda güzel durmuşlar, bir süre echinodoruslardaki çürümeler devam edebilir; yeni yapraklar gelecektir. Çürüdüklerini düşünüp yerlerini oynatmayın, yavaş gelişen bir bitkidir; ama yerine alıştığında çok güzel olur.
Ekleme: Benim mesaj yazma ekranı açıkken ilgilenmem gereken işler oldu, o arada Mesut abi gerekenleri yazmış ama ben ancak mesajı gönderince fark ettim; benzer şeyleri tekrarlamış gibi oldu kusura bakmayın.patrickstar2014-05-30 18:04:45

Mesut beyin dediği gibi sera bactotabs yemi sağlıklı balığa da yedirebilirsiniz. Aynı şehirde olsaydık size denemeniz için ulaştırabilirdim ama şimdi kargo ettiğime deymez yinede bulamazsanız haber verin yardımcı olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 19:58
Japon balıklarında bu tarz şeyler çok olur.  Tam sistem oturmuş akvaryumlar bu sorunu biraz aza indirgeyebilir.
Forumda Api Furan 2 adlı ilacı satanlar var arama yaparsınız etkili bir ilaçdır.
Canlı yem veya güçlü bir ev yapımı yem hazırlayın..
Arkadaşlar da geregini söylemiş.
Allah sabır versin..İmkan varsa balıkları ayırın derim



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2179
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 22:59
Murat bey, öncelikle hayırlı akşamlar
redcapin fuly çekimi neticesinde gerçekten balık için birşey söylemek çok güç, üstten üçüncü fotoda sanki balığın karnında bile yaralanma kanlanma hissi uyandıran bir resmi çıkmış umarım öyle değildir, eğer öyle ise benim redcapinde sıkışmadan dolayı böyle bir sorunu olmuştu hiç dokunmadım sadece iki gün gözlemledim, eğer herhangi bir balık gelip kendisene dokunsa idi akvaryumdan çıkaracaktım, yani korktuğum olmadı bir hafta içinde yeniden kendini toparladı, kuyruk kısmı demişsiniz arasıra başımızaa gelen şeylerden biri, suyun kalitesinin bozulması ve oksijen yetersizliği, bu durum en hassas balıkta görülür ve daha sonra diğerlerinde de görülmeye başlar ( kendi başıma gelenleri anlatıyorum, Mesut bey sitem etmiş biraz üstüme alındım ister istemez ) ben birde şunu ifade edeyim hava taşı ile suya verilen hava benim gözlemlerime göre suya tam olarak karışmıyor, hava partiküllerinin çok ufak olması lazımki su içinde pompa ile bastığımız hava suda gezinsiz, gördüğüm kadarı ile hava kabarcıkları gayet büyük, bunun faydası yokmu tabiki var ama daha ince partiküller halinde olsa homojenlik sağlanabilir su içerisinde, herkes bilir ama ben genede yazayım, odanın ışıklarını kapatın sadece akvaryumun ışığı açık kalsın havanı ne derece suya karıştığını zerreler halinde görebilirsiniz, ben hava motorunun yanı sıra iç filtrenin havasını minimuma indirerek daha ince toz halinde hava vererek gerekli oksijeni akvaryum içerisine göndermeye çalışıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.KaramanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 266
M.KaramanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2014 12:47
Destekler için tekrar tekrar teşekkürler.

Öncelikle bugün tüm balıklarıma isim verdim:

Karnı yuvarlak olan Siyah Oranda: Tonton
Hasta olan Siyah Oranda: Bahtsız Bedevi
Karnı düz kuyruğu uzun olan Siyah Oranda: Uzunkuyruk
Kırmızı Ryukin: Kızıl Kral
Beyaz Ryukin: Asabi
Açık Turuncu Balongöz: Mazlum
Koyu Turuncu Balongöz: Bonbon
Mavi Oranda: Yalnız kovboy
Redcap: Yaralı 
Diğer iki Redcap'i birbirlerinden ayıramadığım için onlara İkizler diyorum.

Akşam eczaneden Flagyl 500 mg aldım; 4,80 lira imiş. Duruyor şimdilik hiçbir işlem yapmadım onunla. Gidişata ve tavsiyelerinize göre hareket edeceğim.

Bakırköy'de bir iki petshop aradım. Sera bakto Tabs sordum; yokmuş. Hatta Suavi Bey (Tropikal Akvaryum) Bakto tabs'in ithalatının yasaklandığını, bulamayacağımı söyledi. Sanırım Bakto Pour'la karıştırdı. Lale Akvaryuma sordum, yokmuş, Bakto Pour varmış. Levent'teki CES Akvaryum'u aradım. Ellerinde mevcutmuş, 40 lira dedi. 

Sabah üşenmedim Eminönü'ne gittim. Köşk Akvaryum'dan aldım. Son kullanma tarihi Nisan 2016. 27,50 Liraya. internetten daha ucuza alabilirdim, ama en erken Pazartesi Salı elime ulaşırdı. Balıkların daha da kötüleşmesini istemediğimden üçe beşe bakacak halim yok.

Pakette kullanım kılavuzu yok. Forumda arama yaptım kullanımı hakkında. Genelde sabah akşam birer tablet önerilmiş. Bunun hasta olan tek bir balık başına olduğunu düşünerek toplam 10 tableti ezerek (ki elinizle ezince un gibi oluyor, ben undan biraz daha büyükçe, bir lokmalık olması için gayret ettim) balıklara yem olarak verdim. Şu an hala yerde gökte yem arıyorlar keratalar.

Yaralıyı dün akşam karantina aldım. 6 litrelik tank oluşturup suyuna 1,5 cc mikofish uyguladım. Tanka almadan önce sabahı çıkaramaz diye düşünüyordum. Öğlene doğru ofise gelince biraz kendine gelmiş olduğunu gözlemledim. En azından dün akşamki gibi kafası su yüseyinde aygın baygın durmuyor. Ona da bakto tabs yemi verdim, yarım tablet. Pek beğendiğini söyleyemem.

Dün akşam, Mazlum'un da beyaz ve ince dışkıladığını gördüm. Açık söylemek gerekirse dışkının renginden ziyade kalınlığı hastalık belirtisidir zannediyordum ben. Yani ince ve uzun dışkılarsa hastalık olduğunu biliyordum maalesef.

Bugün Kızıl Kral'ın da beyaza yakın krem renkli ve normal kalınlıkta dışkıladığını gördüm. Her birinin dışkısını takip edeceğim bundan sonra. 

Bu Bahtsız var ya... Yem yerken ve yemler bittikten sonra yem ararken kumların üstünde, görmelisiniz. Zeki ve çevik... Başkası görse hata olduğuna inanmaz.

Son olarak Engin Abi'nin bol havalandırma tavsiyesi üzerine bugün dış filtrenin şelalesini de taktım. O da yetmez derseniz bir iç filtre de alabilirim. "Al, faydasını görürsün" diyen olursa, özelliklerini de belirtsin lütfen.

Değerli arkadaşlar, abiler, ablalar, kardeşler...

Akvaryumdaki bugünkü görüntü bu şekilde. Yanlış, eksik, doğru yaptığım hususlar hakkında lütfen uyarın. Daha 15 günlük akvarist olduğumu lütfen unutayın.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2014 13:51
Baktotabs için dozaj belirten bir ibare yok kullanma talimatında ama ben bu güne kadar tek tableti dört balığa kadar kullandığım oldu. Sabah akşam normal yem yerine bakto tabs verin. Ezmenize gerek yok zaten suda kendi haline ufalanıyor. Dozajı bence gözden geçirin; belki 2 veya 3 balık başı bir tablet atabilirsiniz. Aslında artık yem kaldı mı diye soracağım ama kalmadığından eminim; çünkü içinde ne varsa balıklar çıldırmış gibi saldırıyor buna. Tek balığa yarım vermekle iyi yapmışsınız ancak eğer balık buna ilgi göstermiyorsa durumu biraz ağır demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2014 22:11
Balıklarının hepsine yedirtebilirsin yemi sağlıklı balıklarada 1 hafta yiyorlarsa sadece bu yemle besle. Kullanma talimatı.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.KaramanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 266
M.KaramanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2014 16:21
Bunu görmüştüm forumda. Burada da bulunması iyi oldu gerçekten.

Yalnız Kovboyu da (Mavi oranda) Yaralı (Küçük Redcaplerden biri)'nın yanına aldım bugün. Her ikisinde de halsizlik ve iştahsızlık var. Yarından itibaren http://www.akvaryum.com/Forum/tanka_tablet_ilac_atmayalim,alternatifler_k778901_sn1.asp
 konusundaki iç parazitle ilgili olan tedaviyi uygulamayı düşünüyorum. Malum bugün Pazar ve yakında nöbetçi eczane yok. Şu anda her ikisi de Mikofihsli suda, inşaallah yarına kadar dayanırlar.

Bahtsız Bedevi (Siyah Oranda)'den iyi haberler var. Bacto Tabs iyi geldi sanırım. Normale yakın. İştahı yerinde ve uzun uzun askıda kalmıyor artık. Daha az askıda kendileri.

Asabi (Beyaz Ryukin) dün akşamdan beri koyu renk dışkılıyor, saldırganlığı geçti. Sağ alt köşede beklemiyor artık. Kızıl Kral (Büyük Ryukin) da koyu renk dışkılıyor. Ayrıca Balongözler'de de gözle görülür bir harelenme var.

Hasılı Yalnız Kovboy ve Yaralı dışındakilerin keyifleri yerinde.

Bugün Sera Nitrivec (100 ml) ve Sera Aquaton (50ml) aldım. 36 kağıdım daha gitti. Ayrıca kurulumdan itibaren yaptığım masrafları da listeledim. Toplam 900 lira olmuş. Ayrıntısı aşağıda.

Akvaryum ve Çeşitli Malzemeler 190
Strafor 5
Dış Filtre + Dip Çekim Aleti 103,19
Yem 19
Yem 10
Balıklar 350
Enjektör 0,5
Akvaryum Fon 10
Kepçe 14
Mikofish 10
Bitkiler 50
Metilen Mavisi + Bakteri vs 15
Kova, Hortum, Saklama Kabı 23
Kaya Tuzu 3,25
Sarımsaklı Yem 25
Bemiks 4
Flaggyl 4,8
Sera Bakto Tabs 27,5
Sera Nitrivec 27
Sera Aquatan 9
TOPLAM 900,24
M.Karaman2014-06-01 16:37:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Goldfish59Çevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 212
Goldfish59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2014 17:56
Sorunların azalmış olması sevindirici. Belki de bu action, hobiden zevk almayı da arttırıyor. Bazı insanların akvaryum oturduktan sonra canları sıkılıyor. Kayıp olmadıkça böyle sorunlar çok önemli değil bence. Zaten sistem oturduktan sonra 1-2 ay içinde bu tip sorunlar azalmaya başlayacaktır. Umarım kayıp olmadan bu süreç geçer.

Alttaki listeye gelince; maşallah pavyon hesabı gibi    Ucuz gibi görünüyor akvaryum hobisi, ama iyi türler ve büyük tanklar işin içine girince köpek, kedi bakımından bile daha pahalı olabiliyor. Ama bana göre bu görsel zevk için değer.
Goldfish592014-06-01 17:58:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 09:51
İyi balıkların dışkısının beyazdan koyu renge dönmesi iyiye işaret, iyiye gidiyor sera bakto tabs yemi işe yaramaya başlamış ona devam et hepsi yesin sarmısaklı yemde veriyodun herhalde devam, çok büyük problemler yoksa şimdi benim kafam karıştı biraz senin olayda. balıkları fazlaca ayırma dış yüzgeç erimesi dış parazit yoksa, bir arada sera bakto tabsla onları beslemeye devam ed ve hava taşını kuvvetli çalıştır. Güzel son haberlerin iyi. Haşlanmış sebzeleri ihmal etme kabızlığa iyi gelir, haşlanmış ıspanak, haşlanmış bezelye. Yaralı ayırdığın cercap balığın kanlı yaraları geçince yine eski tankına salarsın. mesutok2014-06-02 10:15:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kralexxxÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5158
kralexxxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 10:10
Sevindirici gelişmeler çok güzel maşallah..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 10:17
Bir makale okumuştum forumda dünya çapında bir arıştırma yapıyorlar, balık hobisine en çok masraf bütçe ayrılan ülke Türkiye çıkmış. En birinci pazarmışız hatırladığım kadar akvaryumculuk hobisinde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kralexxxÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5158
kralexxxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 10:31
[QUOTE=mesutok]Bir makale okumuştum forumda dünya çapında bir arıştırma yapıyorlar, balık hobisine en çok masraf bütçe ayrılan ülke Türkiye çıkmış. En birinci pazarmışız hatırladığım kadar akvaryumculuk hobisinde.[/QUOTE]
 
Bilinçsizlik, sahip olduğumuzun kıymetini bilmeme ve sıkılganlıktandır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.KaramanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 266
M.KaramanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 11:45
[QUOTE=mesutok]İyi balıkların dışkısının beyazdan koyu renge dönmesi iyiye işaret, iyiye gidiyor sera bakto tabs yemi işe yaramaya başlamış ona devam et hepsi yesin sarmısaklı yemde veriyodun herhalde devam, çok büyük problemler yoksa şimdi benim kafam karıştı biraz senin olayda. balıkları fazlaca ayırma dış yüzgeç erimesi dış parazit yoksa, bir arada sera bakto tabsla onları beslemeye devam ed ve hava taşını kuvvetli çalıştır. Güzel son haberlerin iyi. Haşlanmış sebzeleri ihmal etme kabızlığa iyi gelir, haşlanmış ıspanak, haşlanmış bezelye. Yaralı ayırdığın cercap balığın kanlı yaraları geçince yine eski tankına salarsın. [/QUOTE]

Bugün daha iyiler Allah'a şükür. Genel olarak ana tanktaki uyuşukluluk hali geçiyor.

Redcap yaralı idi. Özellikle Cuma günü had safhaya ulaşan halsizlik, iştahsızlık vardı. Suyun yüzeyinde duruyordu. Bundan dolayı karantinaya almıştım.

Yalnız Kovboy (Mavi oranda) 'un kuyruğunda yırtık vardı geçen hafta. Karantinada Mikofish uygulamıştım ona. Düzelir gibi olunca ana tanka almıştım. Ancak Cumartesi başlayan halsizlik ve iştahsızlığı görünce onu da diğerinin yanına aldım. Bu ikisi de iştahsiz ve halsiz oldukları için, diğer balıkların yanında da biraz ufakça kaldıkları için de yem kapma yarışında geride kalıyorlardı biraz. Sağolsun Kızıl Kral (Büyük Ryukin) havada kapıyor yemleri.

Ana tankta hava motoru son ayarda. Ayrıca filtrenin şelale aparatı da çalışıyor. Şırıltınan yarım saatte bir tuvalete gidiyorum :D

Cumartesi akşamı bakto tabsten sonra haşlanmış ıspanak verdim keratalara. Ancak, Bakto Tabsın kullanma talimatında başka yem vermeyin yazıyor. Verip vermemede kararsız kaldım.

Öte yandan 8. gün %50 su değişimi ve nitrivec ve aquatan uygulayın deniliyor. Üç sorum var:

1- Bu süreçte normal su değişimlerine devam etmeli miyim?

2- %50 su, 100 litre ediyor. Benim bu ölçüde bir kabım yok. Kovam maksimum 35 litre alıyor. Diğer kapları da doldurup bekletsem maksimum 50, bilemedin 60 litre eder. 8. günde ana tankta 60 litre kalıncıya kadar su çekip elimdeki 60 litre dinlenmiş suyu eklemeyi, ardından yeniden su dinlendirip 3 gün sonra da çok az su çekip yine 60 litre su eklemeyi dünüyorum. Bu şekilde 200 litreyi tamamlarım diye düşünmekteyim. Ancak nitrivec'i hangi aşamada ne ölçüde kullanmalıyım? Aksi taktirde hazır su kullanıp 20 lira maliyeti olacak. Buna katlanmalıyım sizce?

3- Bakto Tabs kullanırken arada sarımsaklı yem, haşlanmış ıspanak ya da bezelye vermeli miyim?





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir