Öneri Ve Tavsiyelerinizi Sabırsızlıkla Bekliyorum


OguzhanTurkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 6
OguzhanTurkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2016 16:32
Merhabalar. Forumunuzda yeniyim. Adım Oğuzhan İstanbul Beşiktaşta ikamet ediyorum. Bir Hayvan severim. 1.5 yaşında bir french bulldog türü köpeğim var. Yaklaşık 4-5 sene önce 200 litre karma bir akvaryum yapmıştım o zaman türleri özellikleri su sertlikler davranışları vs. Bilmiyordum ve kör topal hobi edinmeye başlamıştım çok sayıda türü aynı akvaryumda besledim (sp-yunus- beyaz prenses- zebra- ahli- vatoz) bilinçsizce gözüme güzel duran her balığı alıp akvaryuma atıyordum. Kör topal 2-3 yıl baktım ve 3 yıl sonunda o küçücük akvaryum birsürü balık ile doldu. Yazın 1-2 haftalık bir şehirdışına çıktım otomatik yemleme makinesi almıştım bir sebepten dolayı çalışmamış ve geldiğimde bütün balıklarımı ölü şekilde bulmuştum. Bu durum hevesimi kırmıştı. Balıklar birbirini parçalamıştı açlıktan. Yaklaşık 5 ay önce bir yakınım malawi akvaryumu kutmak istediği söyledi ve benden yardım istedi bende araştırmaya koyuldum. Araştırdıkca bilgi edinmeye başladıkca o zamanlar ysptığım şeylerin ne kadar yanlış olduğunu farkettim ve aynı zamanda içimde tekrar bir heves oluştu. Bu sefer bilinçli bir şekilde daha büyük bir tankta daha iyi kaliteli malzemeler ile bu işe koyulmaya karar verdim. 400 litrelik bir akvaryum ve dış filtre buldum. Rengarenk cıvıl cıvıl bir akvaryum istiyorum arka fonu mat siyah yapmak istiyorum ve akvaryumun içeriğini çok kalabalıklaştırmak istemiyorum (taş- bitki vs. ) balıkları vurgulamak ana hedefim.

Türlerden hoşuma gidenler: Electric jd - kırmızı imparator - ateş kafa - demasoni - auratos - beyaz prenses - discus- electric blue acara.

Üretim yapmak gibi bir amacım yok sadece hobi olarak yapmak istiyorum ama sadece erkek balık alıp akvaryumun içini savaş alanına çevirmekte istemiyorum lütfen uygun tür önerilerinde bulunurmusunuz?

Fikirleriniz benim için çok önemli daha acemiyim hepinize şimdiden teşekkür ederim...

Beğenenler: [T]180849,mrtmct[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2016 17:17
Selamlar Hepimiz acemiyiz [:)))] Tecrübe aşamasında uyumluluk gösterecek türleri düşünmek daha doğrusal yön çizebilir.

Bahsettiğiniz türlerden hepsi bir arada pek olacağını sanmam , Daha daraltılırsa o türe göre yönelik kurulum daha mantıklı olacaktır hem sizin hem canlıların keyfi yaşaması adına.

Tür önerisi keyif renk bakım durumları ile alakalı olacağından şudur demek doğrumu olur o ayrı temelde her türü sınıfına göre bakılması taraftarıyım özel nedenler ayrı, Discus ,neon tetra uyumsuz ama stressel durum toparlanması amacı ile eklenmesi gibi.

Tank Ebatları hakkında imkan ile alakalıdır türe görede olsa başlarken ki sıkıntıyı öncelikle büyük balık büyük tank büyük heves büyük meşakat dizilimine göre su dinlendirme filtrasyon ısıtma soğutma gibi tolerelere iyi inceleyerek başlayın.

Edinmediyseniz iç sumplu sistemleri inceleyin kullanana kadar birçok dış filtrede deneyip aksilik yaşanabilen durumları bertaraf edilebilir.

Hobi Zevktir ama araştırarak belli şeyleri kararlaştırmak önemlidir.Şimdiden hayırlısı olsun ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir