Öneri?


ersencanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 58
ersencanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2014 09:31
120 lt lik akvaryumdan 450 lt lik akvaryuma geçiş yapıyorum. Şuan yavru olarak aldığım karma balıklar şunlar. 1d 1e jack dempsey, 1d 1e green terror ( biri öldü kalan dişi olabilir),  1d 1e ateş ağız, 1d 1e iceman, 1d 1e auratus, 1e mavi prenses, 1 beyaz prenses. 1 yaşayan kaya.  Şuan hepsi aynı akvaryumda yavru oldukları için sorun yok. Ancak şu dikkatimi çekti erkek jack dempsey, green terror veya ateş ağızlara saldırıyor sadece onun dışında diğerlerine saldırdığını görmedim. Belkide kaale almıyordur bilemiyorum :) 450 ltlik akvaryumda bunların hangilerini beslemeliyim?. İstiyorum ki çeşit ve renk bol olsun. Hatta bunların yanına diğer renklerde (kırmızı sarı portakal ağırlıklı ) balıklar almayı düşünüyorum. Ne önerir siniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 556
FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2014 10:29
Tavsiyem farklı göl veya nehirlerin balıklarını değil de aynı gölün veya nehirlerin balıklarını bir arada tutmanız uygun olacaktır. Ne kadar çeşit ve renk bol olsun deseniz de bölge, tür, üreme dönemi gibi kavgalarda baskın balık türleri rengini korurken diğerleri solgunlaşacaktır. 
Malawi gölünün bütün balıklarını ve tek kalan Green Terror' u çıkarın, geriye Jack Dempsey ve Ateş Ağız kalsın. Ve kayalardan birkaç tane saklanma yeri yapın Ateş Ağız için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir