Ölen Prl Karidesler


jadorÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 50
jadorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2023 08:47
İçme suyu için tatlandırıcı filtrede konuluyor, suyu oradan alıyorsanız değerler farklı çıkabilir, cihazınız yeni olduğundan mebrandan aldığınız su 6-10 ppm civarı çıkması gerekir, suyu mebrandan alıp gh+ ile düzenlerseniz karidesler için uygun su şartları oluşacaktır, aktif toprak kullandığınız için kh testine pek de gerek kalmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukGorgunÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 278
FarukGorgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2023 09:48
Aynı sorun bendede oldu. Hazır kurulu karides akvaryumu aldım. Bir süre herşey normal iken tek tek ölümler başladı. 20 küsürden şuan sadece 1 tane var. O neden ölmedi onuda bilmiyorum. Kadıköyde petpazarım var oraya gittim, destek oldu ama herşey için çok geçti. Ben sorunu toprağı fazla kurcalamış olabilirimde gördüm. Çünkü devamlı nematod mudur nedir onları topluyordum. Belki onlarla fazla uğraşınca dengeyi bozdum. Sizede olduğu gibi benim konumada destek olan 1-2 kişi harici çıkmadı. Eski konuları araştırın derim daha önce site daha aktifmiş çünkü. Yem için petri kabı alın yada çay tabağı koyun, böylece yem kuma karışmaz, bu nematod üremesinin de önüne geçiyormuş. Yukarda bahsetmişsiniz, karidesler yemi balık gibi hızlıca kovalayıp yemiyorlar yada bir anda atılmıyorlar. Bırakın yem kalsın biraz.



[QUOTE=Aras5434]

Şebekeye bağlattım çıkandan gh ölçmedim ama 33 ppm 90 micros. Değerler ölçüyorum.
Direk mebrandan çıkış alma şansım yok bağlantı yapan eleman standart bağlantı yaptı hem içiyoruz hem akvaryuma kullanıyorum 20 litre değiştim filtreyi temizledim sorun çözüldü 2 gündür ölü yok. Aklıma gelmişken akvaryumun gh ını ölçeyim yarın kh ölçemem ölçebileceğim birşey yok elimde o kadarda masraf yeter artık ya incir ağacı dikecem eve artık [:)))][/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aras5434Çevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 124
Aras5434Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2023 00:17
Karideslerimin çoğu öldü elimde hiç dişi kalmayınca akvaryumu komple baştan kurdum dengede sıkıntı var diye düşündüm.
Toprağı yeniledim eski sudan biraz koydum filtreyi direk aktardım bakteri kültürü için suyu osmos su 10 ppm ve gh+ ile 140 ppm'e ayarlayıp tamamladım
23 derece
140 ppm
0 kh
5 gh
5.5 ph değerim var ve hala ölüyolar çıldırıcam yaaa artık nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum yaaaa
Tamamiyle soğumak üzereyim.
İnanın günümüz şartında 3000 4000 TL masraf ettim hala ölüyolar ya akvaryumdan musluk giderine atasım geliyo artık hayvanları
Adam dinlenmiş musluk suyuna koymuş karidesleri 1 aydır bi tane kaybı yok nasıl oluyor yaaaaa bu iş ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

srkdemÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 1
srkdemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2023 14:58
Merhaba ben yukarda yazdıklarınızı okudum. Bana göre sorun sanki arıtmadan aldığınız su. Arıtmada musluktan akarken tatlandırıcı filtreden geçiyor. Bu kısım kimyasallar var. Bu zarar veriyor olabilir. Eğer tankın önüne bir vana koyup suyu oradan alırsanız kullanmanızda sıkıntı olmaz.
bu duruma ek olarak bir de panik halinde akvaryumun dengesini de bozmuşsunuz. Karidesler strese gelemezler ortamları ile çok sık oynamanız da ek olarak stres ve ölümü tetiklemiş olabilir.
Bir sorunda kullandığınız yemler olabilir çok fazla etçil yem vermek de sıkıntı yaratabilir.
su olarak ara sokaklarda satılan ev için alıp içmediğimiz sular oluyor. Onlardan kullanmak iyi olabilir. Ben sırmakeş marka su kullanıyorum ve bir tane ölüm gördüm oda yaşlılık olabilir. Ben bu işe yeni başladım sanırım ama bana bu bilgileri bu işin üstatlarından Boğaç yol gösterdi ve yukarda yazdıklarım onun tecrübelerini bana aktarmasından. Birebir söylediklerini uyguladım ve çok güzel kolonim oldu.
bu işte en önemli olan aktif toprak ve su değerlerinin uygun olması ve ani değişiklikler olmaması.
benim haddim olmadan aktara bileceğim bilgiler bu kadar. Bir tane bile ölüm görmek insanı çok üzüyor. İnşallah akvaryumunuzu en kısa sürede oturtursunuz ve ölümler durur.

saygı ve sevgi ile kalın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aras5434Çevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 124
Aras5434Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2023 19:16
Zaten vana taktırıp ara bağlantıyla mebrandan direk çıkış aldım.
Şu anda ölümler durdu çok şükür.
Akvaryumu baştan kurduğumdan sıkıntı olmuş olabilir.
Sırada yavru gözleme var oda sanırım olmayacak çünki 20 karidesin hepsi erkek sanırım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir