Nerede yanlışlık var?


hakany5Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2007
Mesaj: 39
hakany5Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2007 18:20
1 ay önce çikletlerle başladım ilk akvaryum deneyimimime.Çikletlerden ilk aldığım5'i gayet güzel 20-25 gün boyunca hiçkayıp vermeden vatozla birlikte 40 lt'lik akvaryumda (içinde bir filtre,28 derecede sabit ısıtıcı,taş,kaya ve kırmızı bir mercanla içinde kırmızı damarlı bir bitkininde bulunduğu 2 bitki var) çok sağlıklı yaşadılar fakat zor ürediklerini ve benim akvaryumuma daha fazlasını almamın yanlış olacağını öğrendikten (yeni çiklet aldığımda devamlı kovalanıyor,ertesi gün ölü oluyordu) çikletleri geri verdim ve yerine 10 tane 2 dişiye 1 erkek oranı ile lepistesler aldım.daha sonra içine kaynatmadan mango kökü diye akvaryumcunun yutturduğu bir tahta attım ve balıklarım zehirlenip teker teker aynı gün içinde ölmeye başladılar.durumu anlayınca balıkların kalanlarını ayırdım ve akvaryumun tamamını kimyasal kullanmadan temizledim ve  balıklarımı içine koydum.ölümler kesilince yeni 5 balık daha aldım.toplam 9 balığım vardı geçen hafta sonu 2-3 gün sonra şuan 1 lepistes ve 2 gün önce doğuran birbalığımın 4 yavrusu ile kaldım.şu an ölümler durdu yavrularda bir lepistesim ve vatozum da sağlam 2 güdür falan durdu ölümler ama ben balığa para vermekten bıktım ayrıca en önemlisi ölümlerden!!!sorun nerde ne yanlış?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2007 22:05
İlk yanlış sizde. Balık almadan önce ilginizi çeken balıklarla ilgili ön bir araştırma yapmanız lazımdı. Bu sayede aldığınız balıklara onların ihtiyaç duyduğu ortamı yaratabilirdiniz. Hem de yeni başlayan biri için uygun olan balıklarla başlayarak akvaryum hobisine dair becerinizi geliştirirdiniz. İkinci yanlışsa ki, yanlıştan öte bu yapılan. Akvaryumcuların sahtekarlığı. Özür dileyerek bu tabiri kullanıyorum. Daha fazla para kazanmak uğruna insanları dolandırıyorlar. Yanlış bilgiler veriyorlar. Hastalıklı canlılar satıyor. Resmen para tuzağı kuruyorlar. Gayeleri sürekli size birşey satmak. Sonuçta olan o zavallı canlılara ve akvaristlerin psikolojisine oluyor. İnsanlar bir daha balık beslemek istemiyor. Size tavsiyem önce akvaryuma ve dair bilginizi artırıp bu işe başlamanız. Öncelikli olarak temel bilgileri edinerek bu işe başlamanız en doğrusu bence. Sonra da güvenilir akvaryumculardan alışveriş yapmanız. Sonuçta suçlu olan burda ne balıklar ne de akvaryum hobisinin kendisi. Dolayısıyla da akvaryuma ve balıklara da küsmek yersiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2007 22:17
[QUOTE=praksis]İlk yanlış sizde. Balık almadan önce ilginizi çeken balıklarla ilgili ön bir araştırma yapmanız lazımdı. Bu sayede aldığınız balıklara onların ihtiyaç duyduğu ortamı yaratabilirdiniz. Hem de yeni başlayan biri için uygun olan balıklarla başlayarak akvaryum hobisine dair becerinizi geliştirirdiniz. İkinci yanlışsa ki, yanlıştan öte bu yapılan. Akvaryumcuların sahtekarlığı. Özür dileyerek bu tabiri kullanıyorum. Daha fazla para kazanmak uğruna insanları dolandırıyorlar. Yanlış bilgiler veriyorlar. Hastalıklı canlılar satıyor. Resmen para tuzağı kuruyorlar. Gayeleri sürekli size birşey satmak. Sonuçta olan o zavallı canlılara ve akvaristlerin psikolojisine oluyor. İnsanlar bir daha balık beslemek istemiyor. Size tavsiyem önce akvaryuma ve dair bilginizi artırıp bu işe başlamanız. Öncelikli olarak temel bilgileri edinerek bu işe başlamanız en doğrusu bence. Sonra da güvenilir akvaryumculardan alışveriş yapmanız. Sonuçta suçlu olan burda ne balıklar ne de akvaryum hobisinin kendisi. Dolayısıyla da akvaryuma ve balıklara da küsmek yersiz. [/QUOTE]
 
Thumbs%20UpClap.
 
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir