Neon Tetra Disease
Canlıdaki Belirtiler:kuyruk kısmından bedene yayılan tümüyle beyazlaşma
Akvaryum Kapasitesi (litre):200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:cardinal neon tetra,cüce vatoz,sae.helena
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:tetra ex 700,filtreye baklı 15 watt uv filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanılmadı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftalık %25 su değişimi ve haftalık sıvı gübreleme
Neon Tetra Disease diye bir hastalığa rastladım tedavi konusunda bilgisi olan arkadaşlar neler yapılabilir paylaşırsanız sevinirim balığım şu an karantinada
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Klasik bir neon balığı hastalığı olan Pleistophora, melek türü cikletler ve raspora gibi benzer tetra türlerinde de görülür. Pleistophora hyphessobryconis diye tabir edilen bir sporozoon neon balıklarının sonunu hazırlar. Sebebi ise, neon balığının ölü bir balığı yemesi gibi nedenlerden kaynaklanır. Bu parazitler bağırsak sistemine girerler ve yeni embriyolar bağırsaklara oyuklar açarak kas dokusunun içine kist bırakırlar. Dolayısı ile kist dolan kaslar ölmeye başlar, bu da neon balığında o bölgenin kabarmasına, soyulmasına ve beyazlaşmasına neden olur.
Aslında insandaki kas erimesi gibi bir durumdan bahsediliyor. İlerleyen süreçte bu durum balıkta, mutsuzluk, ani hareketler, renk kaybetmesi, omurgada yamulmalar ve vücut üzerinde dökülmelerle belli olur. Kasların içinde kistler ilerledikçe hastalığın belirtisi beyaz alan gittikçe büyümeye başlar ve bu neon balığının yüzme yetisini de etkiler. Tabii bu dönemlerde huzursuz olan neon balığı artık yem yeme refleksini de kaybetmeye başlayacaktır.
Bulaşıcı bir hastalık olduğundan, hasta balık mutlaka görülür görülmez akvaryumdan alınmalıdır. Bugüne kadar tedavisi olmayan bu hastalık, neon balıklarının belası durumuna gelmiş durumda.
Bu duruma gelmeden önce yapılacak en doğru şey, neon balıklarını aldığımız akvaryumu ve akvaryumcuyu iyi gözlemlemek olacaktır.
Bu hastalık genelde yanlış su değerlerinden ve dipteki çürümüş balık yemleri, balık ölüleri gibi atıklardan kaynaklanmaktadır.
ALINTIDIR.!
Alıntı yaptığım siteyi isterseniz özel mesaj atabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir