Naturel Meleklerde band oluşumu.


volcanotrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 563
volcanotrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 13:18
Merhaba,
Half blacklerle uzunca süre uğraşan bir hobici olarak benimde paylaşmak istediğim.
Özellikle Veil ve Super veil tail Half Blacklerde arka tüm bantın oluşması çok zor ve zaman istemesine rağmen Düz kuyruk olan Halfblacklerin yavrularında cok kısa zaman içerisinde juvenile boyda bile renkler tamamlanabiliyor.
Işık farklılığı
beslenme 
su değerlerininde (stressle paralel)
bant ve renk oluşumunda etkileri olduğunuda biliyoruz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mgokkavasÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 29/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 576
mgokkavasÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2012 10:38

Öncelikle bandli melek mi daha orijinal bandsız melek mi daha orijinal sorusu kafasında olanlar için:

"İkisi de kendi içinde orijinal".  Eğer vahşi doğada bulunan balık kast ediliyorsa bunun ne olduğu zaten resimlerde bolca mevcut. Fakat diğer bantsız, bant eksilmiş varyeteler de adı üstünde bir varyete olarak kabul görmüş, beğenilmiş, o şekilde üretilmiş balıklar ki en azından bir grup hobici, üretici ve müşterinin beğenisini gördükleri için ilk ortaya çıkmalarından bu güne artarak kabul görüyorlar. Bunlar nelerdir: Genelde ghost, blushing varyetleri. Özel durumlar olarak ise half-black ve zebra (barlar azalmıyor artırılıyor).
 
Aşağıaki konuda (özellikle ikinci sayfada) bantların genetiği ile ilgili bilgi vermiştim, ilgilenen okuyabilir.
 
 
Volkan'ın bahsettiği half-black çok güzel bir örnek olmuş. Bu balıkta bazı barların ortadan kalkması, bazı barların ise genişleyip birleşerek vücudun arka bölümünde bir bütünlük oluşturması isteniyor. Aynı şekilde önü siyah arkası gri bir balık olsa o da istenen aranan bir balık olurdu veya zebranın tersine sadece ortadaki bar kaybolsa tropheus benzeri gene ilgi çeken bir balık olurdu.
 
Barların oluşmasında en önemli etken öncelikle ışık, sonra su kalitesi, sonra da yem kalitesi. Bu sırayla gidiyor. Silverlarda ışık çok çok önemli. Gene zebralarda da öyle. Bunun çok detaylı anlatımlarını meşhur Dr. Norton yapmış. İnternette Dr. Norton+angelfish diye aratın ve oradan okuyabilirsiniz.
 
Volkan çok güzel bir tespit yapmış, balık kuyruğu uzadıkça siyahlaşacak bölge artıyor ve half-blacklerde barların oturması daha zorlaşıyor. Gene benim yukarıda bağlantısını verdiğim sayfaya girerseniz orada siyah meleklerle ilgili tespitlerimi okuyabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi balığın siyah rengi oluşturmak için protein harcaması, metabolizmasından enerji harcaması. Dolayısıyla half-black gibi kuyruğundaki rengi oluşturmak için ekstra enerji harcayacak bir balıkta yemleme, ışık, su kalitesi, diğer standart barlı meleklere göre çok daha kritik.
 
Siyahlarda ise genetik özellikleri yüzünden siyah rengi deride depolama kapasitesi (yeteneği) çok daha yüksek.
 
Ben kendi gözlemlerime dayanan bir tespit yapayım: Siyah lace, siyah lace zebra vs. balıklarda barlar çok daha muntazam ve ışık vesaireden çok daha az etkileniyor. Bende mesela aynı batından siyah ve siyah olmayan zebra yavrular vardı. Bunlardan siyah olmayanlarda bantlar ışıklandırmadan çok etkilenmesine rağmen siyah olanlarda hemen hemen hiç etkilenmeyip muntazam bir görüntü aldılar.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir