Nasıl Su Yumuşatılır


AQUARIUM999Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2021
İl: Çorum
Mesaj: 1114
AQUARIUM999Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2021 12:47
[QUOTE=erkanmazici]

Suyu neden yumuşatmak istiyorsunuz? İmzanızda Malavi çiklitleri ve Kiraz Karidesi beslediğiniz görünüyor. Bu canlıları besliyorsanız yumuşak su ihtiyacınız yok aslında. Afrika Göl Çiklitleri zaten tam aksine sert su ister. Kiraz Karides'leri de çeşme suyunda rahatlıkla yaşayabiliyor. Eğer karideslerinizi uzun süredir besliyor ve üretiyorsanız, su değerlerini değiştirmenize ihtiyaç yok.

Akvaryum balıkları içinde yumuşak su isteyenler aslında küçük bir azınlıktır. Bol yağmur alan Amazon bölgesi ve bazı Asya balıkları için yumuşak su gereklidir. Hatta bu balıkların büyük bir çoğunluğu da sadece üreme ve yavruların büyütülebilmesi için yumuşak suya ihtiyaç duyarlar. Akvaryumda yaygın olarak beslenen birçok balık için yumuşak su bir zorunluluk değildir hatta bir önemli kısmı için sakıncalıdır.

Yağmur suyu kullanılabilir ama yağmur suyunu yumuşak su isteyen balıkların üretilmesi esnasında kullanıyoruz. Tabii elinizde reverse ozmos cihazı varsa buna da gerek yok. Periyodik su değişimlerinde sürekli olarak yağmur suyu nasıl bulacaksınız? Bir iki defa yağmur suyunu kullanmanın bir etkisi, faydası olmaz ki. [/QUOTE]canlıdoğuran akvaryumumu karides akvaryumu yaptım 2 3 hafta oluyor karidesler yumuşak suyu severler diyr gogle amca o yüzden suyu yumuşatmak istedim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir