Nanolarda Seramik Kaya Kullanımı


noob77Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 53
noob77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 11:38
Merhaba;

Kurmakta olduğum 130 litrelik Boyu-Hs60 tankım için seramik kaya mı canlı kaya mı sorunsalını her hobici gibi bende yaşıyorum.
Seramik kayanın zararlı canlı girişine izin vermemesi gibi bir avantajı sözkonusu, ama öbür taratan filtrasyonu diğer canlı kayalar kadar verimli midir merak ediyorum. Çünkü tankımdaki PS'nin çok verimli olmadığını biliyorum.

Seramik kayaların tankın boyutuna göre seçimi konusunda pek birşey bulamadım, burada yine 1/7 oranı mı geçerlidir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serengetiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1180
serengetiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 22:04
Seramik kaya kullanmadım ama canlı kaya kullanırsan bir hafta içinde akvaryumunda gezen çeşit çeşit canlıların olur. Benim çok hoşuma gitmişti o ortam. Ama seramik kayada aylarca bekleyeceksiniz.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kar_delen6Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 388
kar_delen6Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2011 10:32
Merhaba;

Seramik kayalar tabii ki doğal değil ama çok güzel şekilleri oluyor ve tabana basan yerleri az olduğundan herşey havada duruyor ve çok gözenekli yüzeyleri sayesinde çok iyi bakteri kullanıyorlar. Kayanın 1/3 ağırlığı kadar seramik kaya kullanmanız tavsiye edilir hep. Hazır canlı kaya bulmak aslında kolay değil. Akvaryumcularda bile o kayalar aslında suya gire çıka ölüyorlar. Hobiciden direkt akvaryumdan çıkarıp alsanız bile ıslak gazete kağıdı vb. pek fayda etmek ve eve gelene kadar bir sürü bakteri ölerek fazladan Amonyak bile yaratırlar. Hobiciden alıp su dolu kovalarla taşıyacaksanız o zaman olur canlı kaya...

Seramik kaya doğaya zarar vermez ve ilk alımda pahalı gibi görünse de, kayaya göre aynı ağırlıkta 3 kat bakteri tutacağından aslında pahalı da değildir. Seramik kayaların da üstleri Coralin Alg ile kaplanır ve canlı kayadan bir farkları kalmaz. Uzun süre beklemek istemezseniz tanka bakteri kültürü ekleyebilir veya bakterileri bedavaya getirmek için tanka biryerlerden bulacağınız GERÇEK ve CANLI canlı kaya ekleyerek o bakterilerin seramik kayaya da zıplamalarını sağlayabilirsiniz :-)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir