Muhabbet Kuşlarında Bit Ve Kurtulma Yöntemi


RonayÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 31
RonayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2019 18:09
[B]]Muhabbet kuşunda bit ve Kurtulma yöntemi[/url] [/B]

Muhabbet kuşunun[/url] dışında yaşayan parazitler olan ekto parazitlerin grubuna aittir. Bu uçamayan böcekler, ev sahiplerinin tüylü bölgelerini etkiler ve tüyler üzerinde beslenirler. Kuş türlerinde hepsinin kendi tercihleri olan çeşitli bit ısırma çeşitleri vardır. Tüm kuş biti hemen hemen aynı yaşam tarzına sahiptir, bu da bu bölümde özetlenmelerinin sebebidir.Üç milimetreye kadar olan boyutlarından dolayı, çıplak gözle kuş biti görülebilir. Genellikle koyu renklidir, altı bacağı ve bir dikdörtgen, ince gövdesi vardır.Doğrudan doğruya bakarsanız tüylerin diplerinde görülürler , örneğin muhabbet kuşularının birincil kanat tüylerini yavaşça hareket ettirerek. Sağdaki resim, dört kez büyütüldüğünde nasıl bir kuş bitkisinin nasıl göründüğünü gösterir.

Bitler, Muhabbet kuşların tüylerinin içinde sürekli olarak yaşadıkları için, orada da çoğalırlar.
Yumurtalarını sütunlara diplere yapıştırıyorlar. Bir ila iki hafta içinde yumurtalar çatlar.
Beş hafta içinde yetişkin bitlere dönüşen larva üretmeye çıkar.

Muhabbet kuşu biti Isırma bitleri, kuşun dışında yaşayan parazitler olan ekto parazitlerin grubuna aittir. Bu uçamayan böcekler, ev sahiplerinin tüylü bölgelerini etkiler ve tüyler üzerinde beslenirler. Kuş türlerinde hepsinin kendi tercihleri olan çeşitli bit ısırma çeşitleri vardır. Tüm kuş biti hemen hemen aynı yaşam tarzına sahiptir, bu da bu bölümde özetlenmelerinin sebebidir.
Üç milimetreye kadar olan boyutlarından dolayı, çıplak gözle kuş biti görülebilir. Genellikle koyu renklidir, altı bacağı ve bir dikdörtgen, ince gövdesi vardır. Bunlara doğrudan doğruya tüylerin içine girerler, örneğin birincil kanat tüylerini yavaşça hareket ettirerek. Sağdaki resim, dört kez büyütüldüğünde nasıl bir kuş bitkisinin nasıl göründüğünü gösterir.

Bitler, Muhabbet kuşların tüylerinin içinde sürekli olarak yaşadıkları için, orada da çoğalırlar. Yumurtalarını sütunlara dikenlere yapıştırıyorlar. Bir ila iki hafta içinde yumurtalar beş hafta içinde yetişkin bitlere dönüşen larva üretmeye çıkar.

Bir bit bulaştığı nasıl fark edinilebilir ?

Birçok bitler tüyler üzerinde beslendiğinden, güçlü bir bit istilası tezahürü ve ince tüyler üremektedir.
-Etkilenen Muhabbet kuşları, sonuç olarak kaşıntı ve uyku eksikliğinden muzdariptir.
Yetişkin bitleri, eğer bunlar üflenirse ya da dağılırsa tüylerin altında hızla saklandıklarını tespit etmek zordur.

Yumurtalar ve larvalar daha kolay keşfedilir. Uçuş tüylerinin alt kısmında (özellikle kanatlarda) kahverengi bir renk değişikliği görülebilir.
Bireysel tüylerin uçları aşınmış ve çoğu ortada delikler var.

Tedavi için öneriler ;

Bir bitlerin istilasından şüpheleniliyorsa, tedaviyi tartışmak için bir kuş veterinerine başvurulmalıdır.
Kuş bitleri genellikle temas insektisitleri (zehir) ile tedavi edilir. Piretrum içeren bir toz sıklıkla kullanılır.
Kuşların kanat diplerin sıkmak gerekir, çünkü bitler bu bölgede ağırlıklı olarak yaşarlar.
Sadece Avrupa'da bulunan Exner Petguard ile tüyleri püskürtmek çok daha zararsız olduğunu kanıtladı.
Bu tedavi toksin yerine laktik asit içerir. Bitlerin solunum açıklıklarını birbirine yapıştırarak, kuşlara zarar vermeden ölümlerine sebep olur.

Ülkemizde bu ilaca ulaşmak zordur.Size önerebileceğim başka bir ilaç ise vilmectin ense damlasıdır.Bir damla damlatmanız yeterlidir.
Dikkat edin fazla damla kuşunuza ağır gelip öldürme riski yüksektir.Böyle durumda veteriner hekime başvurmanız gerekir.
Bitler normalde asidik ortamda bulunurlar.Ama aşırı asidik ortamdan uzaklaşmaya çalışırlar.Ara ara kanat diplerine elma sirkesi sürmeniz ,
yarar sağlayacaktır.Kesin tedavi değildir.Ayrıca kafese ardap sprey sıkılması iyi olur ama yemlik suluk çıkarılmalıdır.[EDIT]Ronay,2022-08-22 02:59:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir