Mücevherlerim


MüCeVhErÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 4
MüCeVhErÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2007 14:52

Bende iki adet mücevher ciklet var akvaryumcu 2d 1e diye verdi benim birisi diğerlerine göre turucnu ve ağzının altı kırmızılaştı.Diğer ikisi ise yeşilimsi renk sizce doğrumu verdi akvaryumcu balıkları ve eş tuttular galiba dişi diye bildiğim balığın biri kavanozun içine giriyor ama erkek gelince kaçıyor erkekten erkek kolturuyor dişiyi ama birden hızlı gelince dişi korkup kaçıyor sizce diğer balğı vermelimiyim erkek 5-5,5 cm dişiler 4,5-5 cm uygun mu üremeleri için lütfen cevap verin

 

saygılar;


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memokaaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 88
memokaaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 13:53

merhaba bende mücevher besliyorum 2d 1e ve mücevherlerim yumurta döktü kendilerine motorun altında yer benimsediler, oraya kabuk koydum ve bu kabuğun etrafına dün 100 e yakın yumurta yapıştırdı açık kahverengi. Mücevherlere fazla birşey yapmana gerek yok onlar zaten çabuk yavruluyorlar. ve şu alıntıyı göstereyim....

 

 

 

Merhaba Arkadaşlar,

Forumda herkes balıkları yumurtlayıp panik olunca bende kendi çapımda bi katkıda bulunup yardımcı olmak istedim.

Bende bir çift mücevher cichlid var.2.kez yumurtladılar.Onlardan baya bişiler örendim   Size de anlatayım.

Mücevherlerde cinsiyet ayrımı:

Dişiler daha parlak pullu olurlar.Erkeklere göre daha küçük olurlar.Üreme döneminde ağızlarının alt kısmından başlayarak alt yüzgeçlere doğru kırmızı renk alırlar.

Erkekler turuncu-kırmızı arası renkleri olur.Dişilere göre daha büyüktür.Pulları parlak Değildir.

Zaten en önemli belirteç de pullarıdır.

Üreme:

Dişiler düz yumurta döker.Erkek cichlid de varsa yumurtaları gördükten 1 hft. sonra yavrularınızı da görebilirseniz.Üretmek için kırık bir testi(tercihen diğer balıkların giremeyeceği şekilde korunaklı) olması yeterli.Kapalı korunaklı bir yuva yani.

Su 27derece.Beslerken de protein ağırlıklı olması iyi olur.Anca fazla atmayın yoksa balığınız kabız olabilir.En ideali bir öğün protein bir öğün otobur yemleri(yeşil renklidir).

Ben ottonun growth yemlerini kullandım.Çok işe yaradı.Tavsiye ederim.Ama tek başına kullanmayın.

Balıklar çıktı şimdi nolcak?

Merak etmeyin.Kötü bişi olmayacak.Mücevherler dişi ve erkek beraber yavrularını korurlar.Yavrularını yemezler,içiniz rahat olsun.Ancak akvaryumun huzuru için ya baştan dişi erkek mücevhere ayrı akvaryuma alın veya yavrular çıkınca diğer balıkları ayırın.

3 seçenek:Yavrularla beraber anne babayı başka akvaryuma ayırmak ama ben onu başaramadım Çünkü yavrular çok küçük oluyor ve toplamak çok zor.

Altın kural anneyi yavrulardan hemen ayırmayın.Annesiz olmuyor.Denedim olmadı ordan biliyorum

Büyütmek:

Aslında sizin bişi yapmanıza gerek yok.Anne baba biliyor nasıl büyüteceğini.Ben beslicem die bişey denemeyin.Annesi babası besliyor onları merak etmeyin.Hatta eğitim bile veriyorlar.Benimkiler şimdi yüzme dersi alıyorlar  Önemli olan onlar büyürken akvaryumda başka balık olmasın.Çünkü anne baba müthiş agresif oluyor.Akvaryumdaki diğer balıkları korkutuyor.

3 Hafta sonra:

İşte şimdi balıklarınızı ayırın bence.Çünkü anne baba artık aç kalırlarsa yiyebilirler.veya akvaryumdaki diğer balıklar yiyebilir.Bence küçük bir akvaryum alın ve yavrularınızı oraya koyun.Sıcaklık önemli 27nin altında olmasın.Yem olarak da piyasadaki yavru yemlerini kullanabilirsiniz.

Mücevherlerinizler sağlık mutlu günler dilerim.

Bu balıklarla ilgili öğrenmek isterseniz başka bişey varsa Msn adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla.

Kerem AÇIKGÖZ 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir