mücevher ve diğer malawiler


dark_shadowÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 291
dark_shadowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2009 13:38
Herkese SELAMLAR ;
 
Benim sorum mücevher balığı bildiğim kadarıyla yumurta dökerek çoğalan bie tür ve bu tür bir balık diğer malawilerle ( s.prenses,ahli,ıceman,snow v.b)yaşabilir ve üreyebilir mi acaba.Mücevher balığının rengi hosuma gittiği için almak istiyorum ancak kafama takılıyor işte.Konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balık94Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 525
balık94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 08:32
Mücevher balıkları dediğiniz gibiyumurta dökerek çoğalır.Malaviyle aynı gölün balıkları değildir ve bir arada bakılmaması gerekir.Ama çoğu akvaryumcuda ve sitede bir arada bakıldığını gördüm.Renkleri dediğiniz gibi oldukça güzel.Ama yumurta döktükten sonra her balık gibi agresifleşiyorlar.Yinede sizin zevkinize kalmış.
 
 
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaynakoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 83
kaynakoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 11:52
Ben bu deneyimi yaşamış biri olarak üzülerek söylüyorum ki evet eş tutana kadar bakabilirsiniz, sonrasında ise her sabah bir ya da bir kaç balığınızı kaybettiğinizi göreceksiniz. yumurta döktükten sonra da 120 lt akvaryumunuzun (250 lt. de olsa fark etmez)  100 litresini mücevherlerin sahiplendiğini kalan kısımda ise ötekilerin birbiri içine sıkışıp stres içinde hayatta kalma mücadelesi verdiğini göreceksiniz. en sert malaviler de buna dahildir. yavrular cıktıktan sonra agresiflikleri daha da artacak öteki balıkların hayatını karartacaklardır. mücevherler eş tutup yavru tutunca diğer bütün balıkları ayırma şansınız varsa yavru büyütme deneyimi yaşanması en kolay türlerden biridir. yavrulara bakmak için sizin hiç bir şey yapmanıza gerek yok. çok iyi ebeveynler olarak anne baba kendileri besleyip büyütürler yavrularını. yine söylüyorum ama asla ama yanlarında başka balık bırakmayın. aklınıza takılan bir şey olursa öm yazın deneyimlerimi paylaşırım sizinle kolay gelsin. kaynakoğlu2009-06-26 11:54:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir