Mpanga Üretimi


UcallakÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 530
UcallakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 15:51
Herkese merhaba.İki hafta önce aldığım mpangalarımdan birinin aldığımda ağzı doluydu erken kusturmam sonucunda şuanda 3 tane yavrum yaşıyor onlarda küçük pplastik yavruluktalar.Bugün baktığımda diğer dişimin de ağzının dolu olduğunu gördüm.Şimdi ben bu yavruları ve annenin ağzındaki yumurtaları nasıl yaşatabilirim.akvaryumu almama aileden izin çıkmıyor. www.yavruluk.com bu linkteki yavruluk işimi görür mü?Artemia çıkarmaya vaktim olmadığı için cichlid yemini ezerek atıyorum ama pek ilgili değiller.Başka nasıl besleyebilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 23:33
          Yavruların alt kısmında yer alan yumurta keseleri eriyene kadar yavrular yem yemezler ve bu keseden beslenirler.
         Anaç balığı akvaryum şartlarınız uygunsa kusturmayınız. Saklanma alanı yeterince fazla ve hacim olarak yeterliyse doğal döngü halinde üremeleri daha keyifli olacaktır.
         Kusturma işlemi yapacaksanız en az 12-13 gün bekleyiniz. Bu tarihten sonra yavruların mantarlaşması veya ölme olasılığı ilk üç gün içerisinde kusturulan yavrulara oranla çok çok düşük seviyededir.
          5 litrelik pet şişeden yavruluk yapabilirsiniz. Örneklerini google görsellerden bulabilirsiniz. Bu tür dıy yavruluklarda, yavruluğu sabitlemede dikkatli olunuz vantuzlar yerinden çıkabilir yavru balıklar anaç balıklara yem olabilir. Keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir