Moli vs Kılıçkuyruk


berk111Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 23
berk111Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 19:10
Arkadaşlar bu haftasonu kendime 90 litrelik bir tank alacağım. İçine 20 litrede beslediğim balıkları koyacağım. 20 litreyi de yavru akvaryumu yapmayı düşünüyorum. Lepistes cinsinden ayrı olarak diğer canlı doğuranlardan türlerinden birini daha besleyeceğim bu tankta. Kendimce bu elemeyi yaptım:
 
Plati: Bazı arkadaşlarım bu balıkları beslemiş. Anlattıklarına göre diğer canlı doğuranlardan daha sıkıcıymışlar. ----> ELENDİ
 
Moli: Renkleri ve ay şeklindeki güzel kutuklarından gözümü alamadım doğrusu. ----> 1. FİNALİST
 
Kılıçkuyruk: Renkleri, yüzüşleri ve kılıç şeklindeki kuyrukları çok hoşuma gitti. ----> 2. FİNALİST
 
Sizce Moli ve Kılıçkuyruk türlerinden hangisini seçmeliyim? Yorumlarınızı bekliyorum...
berk1112011-05-03 19:31:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutvecanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 598
umutvecanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 20:06
Öncelikle aramıza hoşgeldin berk abi kılıç kuyruk tam bir yavru avcısıdır.Tankında görüceği her yavruyu afiyetle midesine indirecektir.Ben ve burdaki yüzlerce arkadaş buna bizzat şahit ve inanın alınca pişman olacaksınız daha siz yavruları toplamadan yiyicekler ama keşke yeseler çiğneyip atıyorlar inanın insanın sinirleri bozuluyo.Plati sevecen uysal cana yakındır aslında kılıç kuyruk yerine onun finalist olması gerekirdi diye düşünüyorum.Renk cümbüşü var,çeşitlilik var ve göze hitap eden türleri çok çok var.Moli güzel bir seçim onlarda hoş balıklar ama 90litreye bence Ramirezi,Bolivian Ram,Kribensis gibi cüce amerikanları ekleyebilirsiniz ki bu türler canlı doğuranlarla gayet hoş bir şekilde yaşarlar.Sadece yapmanız gereken akvaryuma 1-2 kaya parçası atmak yumurtalarını yapmaları için.Melek önermem çünkü onlarda kılıç kuyruklar gibi yavru avcısı Velifera size önereceğim türlerdendir.Çünkü;yavrularını yemezler ve çok ama çok evcillerdir.Akvaryuma atacağınız 2 erkeğin dişiyi mest edebilmek için yaptıkları güreş izlemeye doyulmaz.Ayrıca neon,kardinal neon,siyah neon,zebra,rasbora gibi tetra türler akvaryumunuza ayrı bir renk cümbüşü katar.Umarım yardımcı olmuşumdur.Ne isterseniz ÖM ile sorabilirsiniz.Her zaman yanıtlamaya çalışırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir