Mısırınızı yeni terrasına yerleştirme


YasinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 30
YasinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2015 09:59
Mısırınızı yeni terrasına yerleştirme

Terranız hazırlandıktan sonra en son mısırınız konulmalıdır. Mısırınız yeni terrasına konulmadan önce, kaçabileceği bir yer olup olmadığının kontrolü, saklanma yeri, temiz suyu ve ısı kontrolü mutlaka yapılmalıdır. Yoldan gelen mısırlar, aşırı soğumuş, ısınmış, susamış, yorgun ve stresli olabilirler. Her yönüyle dikkatlice hazırlanmış ve kontrol edilmiş bir terrada stresten daha kolay kurtulurlar. Bazen terrasına geldiği kutuyla koymak ve kendiliğinden çıkmasını beklemek streslerini azaltır. Yolculuk süresince içinde bulunduğu kutu kendi kokusunu taşıdığı için yeni yerine göre daha tanıdık ve emniyetli gelecektir. Ayrıca en az 48 saat süreyle de rahatsız edilmemelidirler.
Evde başka yılanlarınız varsa birkaç hafta birbirleriyle temaslarından kaçının. Yeni yılanınızı min. 30 gün, tercihen 60 gün karantina da tutun. Bir yılanınızla temastan sonra diğerine geçmeden önce mutlaka ellerinizi yıkayın.
Yeni aldığınız mısırlar bazen çok stresli yada heyecanlı gelir ve birkaç gün agresif davranışlar gösterirler. Algısal olarak taşınma ve yeni yerlerine gelişlerine anlam veremezler ve saldırgan olurlar. Bu tamamen korkudan ve kendilerini savunma ihtiyacından kaynaklanır. Bu durumlar ısırılma vakalarının en sık olduğu zamanlardır. Bu durumun en aza indirilmesi için geldiği paketi yeni terrasının içine koyun ve burada açın, içinden çıkmaya zorlamayın, kendisinin çıkmasına izin verin. Bu 1-2 dakikada sürebilir, 1-2 günde. Acele etmeyin. Genellikle ilk keşiflerini gece yaparlar ve terranın kenar duvarlarını takip ederler. Yoldan susamış olarak gelen mısırınızın ilk suyunu kolay bulması açısından, su kabının terranın bir kenarına yakın yada yaslı olması faydalı olur. Bu arada buldukları, başlarını geçirebildikleri ilk delikten de kaçarlar. İlk beslemeyi mısırınız dolaşmaya başladıktan sonra ya da terrasına konulduktan en az 2-3 gün sonra yapın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir