Mickey Mouse Platy Gaz Çıkarıyor


laltasiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2017
İl: Yurtdisi
Mesaj: 13
laltasiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2017 19:18
Merhabalar,

Olağan bir şey midir bilmiyorum, internette de pek bilgi bulamadım hakkında. Başta tıkır tıkır sesler gelince filtre zannettim ama sonradan fark ettim ki ses platylerden geliyor. Suyun yüzeyine gidiyorlar, ve sadece suyun yüzeyindeyken yapıyorlar bunu, solungaçlarından belki 15-20 saniye boyunca hızlı hızlı bir sürü hava kabarcıkları çıkarıyorlar. Oksijensizlikten şüphelendim ancak suyumu %50 civarı, haftada bir düzenli olarak değiştiriyorum. Akvaryumu oksijen tabletiyle destekliyorum ve iç filtrem su yüzeyini hafifçe dalgalandıracak şekilde kurulu. Balık hacmimde tank boyutuma göre normal. Bu olay suyu değiştirdiğim ilk dönemde bile devam ediyor üstelik, sanırım sebebi havasızlık değil.
Hiç bir tip bir olay gören oldu mu?
Sebebi nedir acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

laltasiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2017
İl: Yurtdisi
Mesaj: 13
laltasiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2017 18:13
Yanıt gelmedi ancak ben kendi duyurumu düzenleyeyim.
Platyler kuma tutunmaya başlayınca tanktan ayırdım ve tuz ile tedavi etmeye çalıştım. Tanka geri koyduğumda tüm platyler düzelmişti. Diğerlerinde zaten sıkıntı yoktu. Yalnız zamanla tanka ilk koyduğumda gezinen platyler saklanmaya başladılar, durumları tanka girer girmez ilginç bir şekilde kötüleşiyordu. Yemek yemeye bile çıkmıyorlardı. Dün ilk kaybımı verdim. Halbuki tankımın tüm değerleri normaldi ve diğer balıklarımda hiç bir sıkıntı yoktu.
En sonunda bugün yemlerken fark ettim ki, platylerimin sorunu hastalık falan değil, sürü içindeki kabadayı erkek platy. Sürüyü öyle domine etmiş ki, üç balıktan teki ondan korkusundan öldü resmen. Kafalarını birazcık saklandıkları yerden çıkarsalar hemen kovalayıp uzaklaştırıyordu. Diğer ikisi de tüm gün saklanmaktan yemek bile yiyemiyorlardı. En sonunda yabancı bir forumda aynen şu cümleyi okudum: "I was so fed up with the biggest aggressor that I actually thought about euthanizing him. I decided to try a 'time out'. I stuck his little butt in a net for 24 hours. Remarkably, his behavior changed and all is now well in my tank. It's been over two months and I still have peace in the fish tank."
Aynısını yaptım bugün. İnanılmaz bir şekilde sürekli köşede, kuytuda kuma tutunmaya çalışan iki platy de sadece 5 dakika içinde diğer üç dişinin yanına döndü.
Bir gün boyunca bu şekilde tutmaya karar verdim. Eğer saldıktan sonra gene aynı şekilde olursa mecburen tanktan ayıracağım. [EDIT]laltasi,2017-02-21 18:15:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir