Metriaclima Sp. ''zebra Chilumba'' Maison Reef


SkoposÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 29
SkoposÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 01:18
Merhaba Arkadaşlar

330 litre kapasiteli bir akvaryum kurdum kendime. Yaklaşık 1-1,5 aydır sürekli akvaryumda besleyebileceğim balıklar hakkında bilgi topluyorum. Malawi cikletleri ile discus balığı arasında karar vermekte zorlandım. Nihai olarak oldukça beğendiğim kaya dekorasyonu Malawi cikletleri besleme kararını verdim.

Sarı prenses, mavi prenses, demasoni ve portakal ciklet beslemeyi düşünüyorum. Nitekim kısa bir süre önce Metriaclima sp. ''Zebra Chilumba'' Maison Reef balığını keşfettim. Çok hoşuma gitti. Sadece balık hakkında gerek Türkiye'deki gerekse yurtdışındaki kaynaklarda oldukça "agresif" olduğunu okudum. Youtoube'de bölgesini aşırı koruyan balık görüntüleri vardı.

Ama tam olarak "kesinlikle" tek tür beslenmeli veya başka türler ile beslenebilir bilgisine ulaşamadım. Kimi kaynaklar beslenebilir, kimi kaynaklar tek tür beslenmeli diyor.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek, bu Metriaclima sp. ''Zebra Chilumba'' Maison Reef besleyen veya beslemiş arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Çok teşekkür ederim



Beğenenler: [T]178623,brussa[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brussaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2015
İl: Bursa
Mesaj: 225
brussaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 01:27
Sadece kendi türüne değil diğer türlere karşı da agresif bir balık. Kaldı ki demasoni ve mavi prenseste bakmayı düşünüyorsunuz ki, bu balıklarda sert balıklar. Bence tek tür bakmanız daha mantıklı.

Teşekkür Edenler: [T]184870,Skopos[/T]
+1: [T]121629,thundereblue[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir