Merhabalar Herkese....


angerwolfÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 146
angerwolfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2008 23:31
Herkese merhabalar ben yaklaşık 4-5 aydır belki daha az belki daha fazla siteden uzak kalmıştım bu aralar tekrardan foruma girmeye çalıştım çünkü bilgilerinize ihtiyacım var özellikle şu sıralar bu arada Kullanıcı Adı mı ve Şifre mi unuttuğum için 1 hafta geç kavuşabildim foruma belkide kavuşamıyıcaktım fakat akvaryum.com ailesinin moderatörü bana çok yardımcı oldu ona burdan tekrar teşekkür ederim....Clap
 
Sevgili akvaryum.com ailesi benim size olan sorularımdan bazıları şunlardır benim 200Lt tankımda yaklaşık 15 SP 4-5 cm 1 Amerikan Zebra (ZEKİ Tongue) 2 adet Colicam ve 4 adet de küçük yunusum var bir tane akvarist abiye sordum bu şekilde aynen akvaryumda çok balığın var kalabalık dedi bende tamamen haklı buldum onu bende bu aralar 2 Colica ve 1 Amerikan Zebrayı çıkartmayı düşünüyorum bu arada colica ve amerikan zebra yaklaşıl 8-9 cm Pekiyi ben colicaları ve zebrayı çıkartırsam akvaryumda 4 yunus 3-3,5 cm ve 15 sp 4-5 sp akvaryum yeter mi ? sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümeleri için bu arada bazı dişilerimin ağzında yumurta var bir tanesini kusturmuştum fakat yavruları nasıl olduysa yavruluktan yemişler yada başka birşey oldu sabah kalktığımda yavrularda azalma vardı okuldan geldiğimde ise sadece bir adet ölü yavru balığımı gördümCry bu arada dişilerimden bir kaçının gıdığı yani böyle ağznın altı resmen aşşa doğru inio dolu yani ve yem yemiyorlar ne zaman kusturmalıyım?Ağızları gerçekten şiş bir kaç kere denememde ağızlarından sadece yumurta çıkarttılar ve tekrar ağızlarına aldılar bende akvaryuma geri attım evet önerileriniz nelerdir?Birde Balıklarıma verdiğim yemler şunlardır;

JBL Nove Stick-M
Sera Vipagran
3 Çeşit Bitkisel Yem
Kurutulmuş Karides
Sivrisinek Lavrası
arada da Artemia veriyorum ama planımız 10-15 gün artemia vermek.
 
Evet Öneri Ve Görüşlerinizi Bekliyorum . . . .  Şimdiden Teşekkürler...Wink
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2008 19:12
Ahmet bey, gerçekten akvaryumunuzda uyumsuz türler ve çok sayıda balık var. Azına yavru almış balıklar hakkında söyleyeceklerim şunlar.
Eğer balıklarınızın ilk yavrusuysa ve başka bir akvaryuma ayırma olanağınız varsa ayırın derim. Hem annenin yavru tutbilme yeteneğini arttırır, hemde yavruların oluşum süreçlerini için daha sağlıklı ortam olmuş olur.
Eğer anneleri ayırma olanağınız yoksa fazlalık olarak düşündüğüm calicoları ve amerikan zebrayı çıkarın. Çünkü bunlar agresiv türler olduğundan dişileri sıkıştırır ve yavrularını atmalarına neden olur. Ağzı dolu olan balıkları akvaryumda bırakın ve onlar için en az sitres etkeni oluşturabilecek alanlar hazırlayın. Balıkları ürkütmemeye çalışın.
Aynı zamanda balıkalrınızın ilk yavrusu değil ve kusturmayı düşünüyorsanız bu işlemi 15-16. günlerde yapın. Bu zamanı doldurmayan kusturmalarda yavru gelişimi yavaş olur ve yavru kayıplarınız artar. Yavruları hazır satılan yavruluklarda değil, kendi yaptığınız forumda da belirtilmiş olan dıy yavruluklarda barındırın.
Yavrularınıza kaliteli yemler ve bol bol artemia ile besleyin.
Bunları yaptığınızda herhangi bir sorun yaşamıyacağınız kanaatindeyim.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir