MELEKLERİME İLAÇ KULLANMAK İSTEMİYORUM


ColakogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 347
ColakogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2011 10:37

Yaklaşık iki aydır yavruyken aldığım melek balıklarına bakmaya başladım,  15 tane 3-5 cm. gövde büyüklüğüne erişen balıklarım telef oldu, bunun yanında 7-8 cm.ye yaklaşanlardan da kayıp yaşandı. Şimdi 10 tane balığım var (25 balık aynı anda alınmadı, son 10 balık geldiğinde akvaryumda 3 tane kalmıştı) ancak bu sabah akvaryumda kalan 10 balıktan üç tanesini yine keyifsiz ve yeme ilgisiz gördüm.

Sorun ipliksi beyaz dışkı, daha doğrusu benim tespit edebildiğim tek belirti bu. Akvaryumum 170 Litre, bitkili akvaryum. Haftada bir düzenli su değişikliği yapıyorum. Daha önceki kayıplarda 3 tane balığımı karantina akvaryumuna alıp forumda tarif edildiği şekilde (hem akvaryum suyuna, hem de balıkların ağzına enjektörle günde iki kez vermek suretiyle) flagyl ile tedavi etmeye çalıştım. Ama hiç bir balığım kurtulamadı. Beni tedirgin eden; bir aydır herhangi bir hastalık belirtisi olmayan balıklarımda bir anda bu rahatsızlığın başgöstermesi.
Canlı yem kullanmıyorum (ama balıkları aldığım yerde kullanıldığına eminim) Dostların tavsiyesi doğrultusunda günde iki kez NLS Thera +A ile yemliyorum. Sera'nın kataloğundaki bilgiler doğrultusunda Bactopur Direct tablet aldım ancak kullanmaya başlamadım.
Akvaryumda ilaç kullanmaya hiç bir şekilde taraftar değilim, ancak yaşadığım balık kayıpları da tahammül sınırlarını aşıyor. Tecrübeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.
 
Teşekkürler
memink2011-04-21 10:44:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2011 11:15
Flagy yerine bactrim forte u ezip enjektörle verin. Baktrim kılay kolay erimez ezerken çok ince toz haline getirin. Birazda baktirimli suda beklesinler 15dakka kadar. Melekleri boylandırmak için canlı yem veriyorlar bu durumda parazit kaçınılmaz oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir