Melek yanına hangi tür? Tür değişikliği


amiloÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 63
amiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 00:31
Merhaba arkadaslar bir sorunum bulunmakta;akvaryumumda bulunan bazi baliklari degistirme yoluna gidicegim ve tavsiye oneri istiyorum sizden.akvaryumumda suanda 2 melekbaligi  3 adet garra rufa  ve bi kactanede japon baligim var altin bas olanlardan. diceksinizki 3 tur  var uyumsuz bir akvaryum diyebilirsiniz 3 aydan uzun suredir sorunsuz akvaryumda bakiyorum baliklarima.Simdi asil soruya gelirsek eger meleklerim buyudu normal buyukluge ulasti  japonlar cok hareketli olduklari icin urkutuyor gibi gelmekte bana.Aklima gelen suanda japonlari akvaryumcuma vererek  baska bir cins balik edinmek;ornegin sari prenses malavi turleri  diceksinizki neden melek baligi  almiyorsunuz; ben cok cesitlilikten yanayim birazda akvaryum kipir kipir olsun istiyorum tur fazlaligini seviyorum.gara rufalardan  melekler pek sikayetci degil zaten onlarla kardes kardes takiliyorlar.Sizce sari prenses almalimiyim bi kac adet?

akvaryum:70 lt
eheim 2211 disfiltre
sera hava motoru
tas dekor


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JanJanÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 97
JanJanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 00:41
Öncelikle o türleri birlikte tutman yanlış sana ne kadar uyumlu gelirse gelsin onlar orada mutlu değillerdir.Asıl sorununa gelirsek malawi türü  alman çok büyük bir yanlış eğer sen söylenilenleri dikkate almazsan al da gör bakalım ne oluyor.Ya canlı doğuran besliceksin ya japon yada malawi birini seçiceksin tabi bunları seçerken akvaryumunun boyutlarına göre şunuda unutmaki onlar bir canlı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

texas_selimÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 306
texas_selimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 01:07
O  boyutu malavi gitmez  sazan giller ve canlı doguranlardan birini seçmelisin tercih senin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 01:18
[QUOTE=amilo] 
 
................ ben cok cesitlilikten yanayim birazda akvaryum kipir kipir olsun istiyorum tur fazlaligini seviyorum....
[/QUOTE]
 
 
Beslemek istediğimiz türe karar verirken kişisel zevkler hobi mantığının önüne geçerse bizi çok üzen sonuçlarla karşılaşabiliriz.
 
Melek ile sarı prenses aynı akvaryumda olmaz.. O-la-mazTebessüm
 
Saygılar,
Erdal Hoca2010-06-16 01:18:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 01:33
Amil bey merhabalar,
Meleklerinizin yanına bolivian ram, ya da gurami alabilirsiniz.
Erdal hocamında dediği gibi, meleklerin yanına malawi türü düşünmeyin bile.
Saygılar,
rcall2010-06-16 01:35:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 08:31
Değişiklik kararı yerinde bir karar olmuş. Her ne kadar nedenleri farklı olsa da japon ve melek bir arada olmazdı. Eski konularınızda da aynı şeyleri yazmıştık. Şimdi yine benzer bir duruma giriyorsunuz.
Bazı türler "balıklar birbiri ile geçinemez" bahanesi ile ayrı tutulmaya çalışımıyor. Balıkların doğal şartlarındaki su değerleri, beslenme şekilleri, agresiflikleri, yer gereksinimleri ve benzeri bir çok şey gözönüne alınarak belirleniyor.
Melek asidik (PH: 6-6,5) su ve yumuşak su isterken malawi bazik (PH: 7,5-8) ve sert su ister. Melek veya malawi sıcak (27-30 C) su tercih ederken japon soğuk (22-24 C) su tercih eder.
Örnekler çoğaltılabilir.

Öneriye geçersek, bilimum canlı doğuranlar (yavrularının bir kısmını melekler yiyebilir), neon, kardinal, kırmızı burun, vb tetralar, cüce gurami, ramirezi ve bolivian ram gibi cüce amerikan cichlidleri, elma salyangozu gibi bir sürü seçenek var. Bu seçenekleri yazarken uyumun dışında renk açısından da düşünerek önerdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amiloÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 63
amiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2010 01:18
Oncelikle yorumlariniz icin tesekkurler.Yorumlariniza istinaden gidip 2 adet prenses aldim birisi mavi ve birisi sari renkte olmak uzere(tanesi 12.5 euro).Birkac sorum olucak umarim cvp alabilirim cunku ilk kez malavi turu besliyorum.Aldigim prensesler 1.5 cm boyunda yani cok kucuk  alismaya calisiyor 6 saat oldu alali ve kurulu akvaryuma alistirarak yerlestirdim.akvaryumda tek kalan canli cuce vatozdu.vatozun zarari olmaz dedi akvaryumcu.biliyorsunuzki sitede tek garra rufa besleyen kisi benim kimseyede soramadim bir deneyim olmadigi icin deidm kendim deneyim dedim ve garra rufa  koydum icine 1 adet  fakat garra rufa direk prenseslere gidip koklarmiscasina urkutme yoluna gitti;bende direk cikartip diger akvaryuma aldim sizce  beraber yasarlarmiki :D .Akvaryumcum  fiyati 2.5 euro olan dondurulmus kurt verdi gozumun onundede kucuk prenseslere verdi ve yediler ben ne kadar vermeliyim bu kucuk kup kurtlardan .birde seranin ciklet yemi verdi 11 euroluk (90 gr)kapali kutu.6 saat oldu akvaryuma koyali baliklari halen yem vermedim isiklari 1 dk acik biraktim mecburi olarak onun haricinde hic isik acmadim.anlattigim uzere bu turu ilk defa besliyorum diger melek ve japonlara nazaran nelere dikkat etmeliyim ha birde agac varsa akvaryuma bir agac parcasi atin dedi  akvaryumcu o suyu sertlestirir dedi bu konuda ne onerirsiniz bi parca agac atmalimiyim salinim yapmasi umrumda bile degil yeterki baliklar saglikli olsunlar hazir agac kokleride cok pahali 40 eurodan basliyor almak istemedim.akvaryumda canli bitki yok bu arada varsada cikarin  dedi akvaryumcu.baliklarim cok kucuk gozukmuyorlar bile akvryumun icinde acaba bir sure  meleklerlemi beslesem  diye kotu fikirler olusuyor kafamda ama yazilanlari okudukcada yapamiyorum  diger akvaryum 20 ltre kadar  kucuk normal akvaryumumdan melekler SIKISMIS gibi  duruyorlar  aklim onlarda kaliyor simdide .sizce bu durumda neler yapilmali yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler...

(ozur dilerim klavyem yabanci oldugu icin imla hatasi olusuyor)









amilo2010-06-25 01:39:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir