Melek Üretimi (Yardım edin lütfen)


lifelessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2006
İl: Konya
Mesaj: 15
lifelessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2007 19:18
Meleklerim bir hafta kadar önce ilk kez yumurtladılar ama bütün yumurtalarını yediler dün tekrar yumurtladılar ve yumurtalara hiç dokunmadılar bu kez ancak şimdide yumurtaların hepsi beyazlaştı .
Bazı sitelerde yumurtalar anne babadan ayrılacaksa metilen mavisi kullanılmalıdır deniliyor ben anne babayı ayırmadığım için kullanma gereği duymadım kullanmalımıydım acaba biri bana söyleyebilirmi.
Birde eş balıklar diğer balıklarla birlikteyken bitane daha erkek melek (sanırım) eş erkeği kovalayıp duruyordu sitenin birinde bu gibi durumlarda dişi ilk eşiyle gezmeye devam edecektir ama diğer erkekle çiftleştirilmesi faydalı olacaktır deniliyor sabah geldiğimde yumurtaların yarısı beyazlaşmıştı buda bana yumurtaların döllenmemiş olabileceğini düşündürdü diğer erkeği akvaryuma koymalımıyım koymamalımıyım bilemiyorum bu konuda bilgili birileri varsa lütfen yardımcı olabilirlermi şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanselÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
tanselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2007 21:17
Arkadaşım kafan iicene karışmış. Durumu en kısa haliyle açıklayayım.
1-Eş balıkların yanında balık varsa erkek yumurtaları korumak tan yumurtaları dölleyemez. Yumurtalar mantarlaşır yani beyazlaşır.
2-Eş olan balıkları kesinlikle ayrı yere koy yumurtalar canlandığında onları ya diğer balıklar yicektir yada anne babaları onları toplamak amaçlı aığızlarına alıp toplu tutmaya çalıştıklarında diğer balıkların stresinden yutacaklardır.
3-Yumurtaların çıktığını gördüğün andan itibaren su koyu lacivert olacak kadar metilen mavisi yapabilirsin. Eşleri rahatsız etme döllenme olmayabilir.
4-Dişi balık diğer bir erkek üstünlük sağlamadığı sürece başka bir erkekle çiftleşmez.
5-Eşler 4-5 yumurtadan sonra yavrulara bakmayı öğreneceklerdir, eğer anne baba ile bakmak istiyorsan.
6- buda diğer bir yöntem anne babayı ayrı akvaryuma al yumurtladıktan 2 gün sonra anne babayı ayır yumurtaların yanlarına hava taşı koy 2-3 cm uzağına 1 hafta içinde yuzmeye başlarlar.
kafana takılan başka sorular varsa sorabilrsin elimden geldiğince açıklamaya çalıştım.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kumral26Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 6
kumral26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2007 02:21

balıkları ayrı bir akvaryuma al.dibinde hiç kum olmasın.özellikle yumurtlama esnasında balıkların bulunduğu odada kimse olmasın.hareket eden her şeye tepki veriyorlar.buda yumurtaların tam döllenmemesine neden oluyor.yumurtlama bittikten sonra su hafif mavileşene kadar metilen mavisi dök.bozulan yumurtaları anne ve baba diğer yumurtaları bozmasın diye yerler.2 gün içinde yumurtaların içinde ince çizgi şeklinde siyahlık oluşur.anne ve baba yumurtaları başka bir yere taşır.2. günün sonunda yumurtalar açılır yavruların kuyruk sallayışını görebilirsin.7. günde yavrular yüzmeye başlar.yavruları artemia ile besleyeceksen 5. günden itibaren artemia çıkartma işlemine başlaman iyi olur.yavrular yüzmeye başladığı andan itibaren anne ve babayı ayırmanı tavsiye ediyorum.başka arkadaşların başına geldimi bilmiyorum ama benim başıma geldi.yavrular yüzmeye başladıkdan sonra anne ve baba yavruları ikiye bölüp akvaryumun 2 köşesini paylaşıyorlardı.sonrada diğer balığın yanındaki yavrulara saldırıp yiyorlardı.son olarakda ilk 3-4 yumurtlama pek verimli olmuyor.anne baba tecrübe kazandıkça yavru alma şansın artar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lifelessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2006
İl: Konya
Mesaj: 15
lifelessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2007 08:52

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

sizinde dediğiniz gibi balıklar şu an ayrı bir akvaryumda dibinde kum yok akvaryumda sadece mango kökü yumurlamaları için koyduğum borular ve birde havalandırma için küçük bir filtre koydum.
bu sabah geldiğimde sağlam kalmış iki yumurta vardı galiba onlarıda yakında kaybederim inşallah bidahaki sefere daha iyi bir sonuç alabilirim ama eşler hala bozulan yumurtaları havalandırıp temizliyorlar bu hallerine çok üzüldüm Unhappy .
Hayırlısıyla yavru alabilirsem inş. burda resinlerini yayınlarım.
Vermiş olduğunuz bilgiler için tekrar teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanselÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
tanselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2007 09:26
Kumral arkadaşımın dediği doğru aklıma gelmemişti yazamadım benimde başıma geldi hareketlenen yumurtaları paylaşıyorlar ve sonra arlarında kıskançlık kavgası çıkıyo ve birbirlerinin yumurtalarına saldırıyorlar. Yumurtalar döllendikten sonra ayırman en mantıklı sonuç.
Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir