Mayalı CO2 Sistemi Emniyet Tertibatı


diecastmetalÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 71
diecastmetalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 00:14
Değerli Arkadaşlar
 
Yaptığımız mayalı CO2 sistemlerinde istenmeyen iki şey, şişenin patlaması ve tanka maya karışması riskidir.
 
Bu tür arzu edilmeyen durumlara karşı düşünülmüş, nette dolaşırken tesadüf ettiğim ve banada çok mantıklı ve uygulanabilir gelen iki dizaynı sizlerle paylaşmak istedim. Ancak bunları henüz denemediğimi de belirtmek isterim. Deneyecek arkadaşlarda elde ettikleri tecrübeleri burada paylaşabilirlerse sevinirim.
 
Birincisi çok basit anlamıyla bir emniyet vanası. Şişeden çıkan hortumu ikiye bölerek buraya bir plastik T bağlantısı ekliyoruz ve açıkta kalan ucuna tatlı sıkı geçecek plastik bir tapa kapatıyoruz. Olası bir basınç artması durumunda bu tapa şişenin patlamasından evvel atacağından fazla basıncı tahliye edecek ve evimizin batmasına yada günlerce leş gibi kokmasına engel olacaktır.
 
Basınç Emniyet Valfı :
 
 
 
İkinci emniyet tedbirimiz ise şişeden çıkarak tanka karışabilecek yada devreyi tıkayarak şişenin patlamasına sebep olabilecek partikülleri engellemek üzere tasarlanan gaz seperatörü.
Asıl şişemize aşağıdaki gibi bağlanacak ikinci bir şişeye giren partiküller, yerçekimi etkisi ile şişenin dibinde toplanırken, partiküllerinden kurtulan gazlarda tanka giden çıkış hortumuna doğru mutlu mesut yollarına devam edeceklerdir.Seperatörün giriş kısmına takılacak borunun bükülemeyen tipe olması gerekiyor. Tercihen silikon hava hortumu çapında metal bir boru olabilir. Bu boru şişenin yarı boyuna kadar olacak.
 
Gaz seperatörü :
 
 
 
Faydalı olması dileğiyle.
 
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maksimÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 110
maksimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 13:04
Fikir de çizim de bence harika.Gaz seperatörleri zaten değişik yerlerde kullanılıyor bunu buraya adepte etmeniz çok güzel olmuş elinize sağlık. Emniyet ventili olarak ise "T" kullanmanız çok yaratıcı olmuş ellerinize sağlık ....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir