Mantar


oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 15:05
Kaya tuzu diye arayın market dışı yerlerdede satabilirler yada petshoplara sorun.
Sadece mantar solusyonuda olur . Size bide link vereceğim Azoo mantar ilacı için. Ama ben kullanmadım deneyimim yok  Kullanım açıklamasında tedavi süresi 2-5 hafta diyor yani bu lanet şey bayağı inatçı. Bu açıdan solusyon yanında  iyotsuz tuz kullanmak ve toptan kurutmak mantara karşı tedavi gücünü oldukça arttırıyor. Yabancı sitelerde mantara karşı ilk başta iyotsuz tuz öneriliyor. Diğer solusyonlarıda kullanabilirsiniz deniliyor.

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=23970

Bu arada mesajlarda okuduğum ve ilave etmek istediğim birşey mantar ilk başta yüzeyde olur beyaz ve kadifemsi el ile hissedilir ve öldürmez. Eğer tedavi edilmezse içeri doğru pembe kırmızı yara biçiminde işlemeye başlar işte bu duruma ulaşınca öldürücü olabilir. İlk kaplumbağanızın bu açıdan mantarda öldüğünü sanmıyorum eğer gri lekeler yukarda yazdığım tip yara biçimine dönmediyse
Lekeler yüzeyde kadifemsi bir yapıda değilde kabukta renk kaybı noktacıklar gibiyse buna ağır su etkisi deniliyor yani fazlaca mineral içeren su o zaman suyu toptan değiştirin.
Ama ben sizin kaplumbağanızda mantar varmı henüz uzaktan emin değilim olabilir de olmayabilir de. Mantar değilse de tedavinin size iş çıkarmaktan başka bir  zararı olacağını sanmıyorum
kolay gelsin
oracle2007-08-15 15:08:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bestenurÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 715
bestenurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 15:17
Önceki kaplumbağamda yaralar oluşmuştu. O mantaran öldü eminim. Suyunda sadece 4 mineral vardı. Arıtılmış su koyuyorum. TDS ile ölçtüğüm için 4 mineral dedim. O lekeler geçecekse 3 günde olsa uğraşmaya hazırım. Kaya tuzu diye arıyım birde belki o zaman bulurum. Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir