mangrove


aydinay1Çevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 8
aydinay1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2012 19:26
Merhabalar,
 
Bir kaç yerde taşırma kulesine veya sump'ın bir köşesine küçük boyutlu mangrove bitkileri konduğunu gördüm, acaba sadece dekoratif midir yoksa döngüye faydası var mıdır?
 
Yeni başlayan olarak merakımı ve bilgisizliğimi mazur görmeniz dileğiyle, Selamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KAAN ERÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 142
KAAN ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2012 19:56
Suyu yumuşutmak için mangrov kökü kullanılıyor.Ama çok extrem oynamalar yapacağını zannetmiyorum.Yani döngü için kullanılmaz.KAAN ER2012-07-17 20:00:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArtaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 783
ArtaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2012 20:38
Deniz akvaryumunda mangrove kökü kullanılmıyor. Canlı mangrove ağacı kullanılıyor. Nitrat ve fosfat yok etmeye yardımcı olur. Ancak yavaş büyüdükleri için çok etkili olduklarını sanmıyorum. Bu arada bende taşırma kutusunda 4 adet besliyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zafer3885Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 35
zafer3885Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 20:41
Mangrove köklerinden ben pazartesi günü itibari ile 6 adet aldım.Şu anda refiumda kökleri uzamıs biçimde geldiği için ilerleyen zamanda etkısını göstereceğini düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kar_delen6Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 388
kar_delen6Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2012 21:40
Merhaba.

Red Mangrove bitkileriyle 2 seneden beri oldukça içli dışlıyım ve kendi 250lt reef akvaryumumda da büyütüyorum. Bu bitkiler tatlı suda normal akvaryum bitkisi olarak büyütülür aşağıdaki ilk 2 fotoğrafta göreceğiniz gibi. Tuzlu suda ise genelde sumpta (deniz akvaryumlarında akvaryum içinde bitki pek sevilmiyor nedense) Nitrat ve Fosfat emmede kullanılır. Türkiye' de son 2 senedir benim Hawai' den getirdiğim fidanlarla yavaş yavaş yaygınlaşıyor ama yurt dışı forumlarda çok popülerler. Memnun hobici kullanıcı yorumlarını, bazı PS siz akvaryumlarda ana filtre olarak kullanıldıklarını, Singapur, Endonezya vb. de tuzlu su canlıları toplayıcılarının bir çoğunun topladıkları canlıları koydukları dev sistemlerde sadece Red Mangrove kullandıklarını vb. internetten okuyabilirsiniz.

Kullanımı ortalama canlı yüklü bir reef akvaryumunda genel formül olarak 10lt başına 1 fidandır. Daha fazla kullanımı Nitrat ve Fosfat' ı sıfırlayabileceği için mercanlarınızın çok hoşuna gitmeyecektir. Daha azı da Nitrat ve Fosfat vb. yi istediğiniz seviyelere çekmede yetersiz kalabilecektir. Sump aydınlatmayı günde 8-10 saat gibi geceleri yapmanızı tavsiye ederim. Bu durumda aydınlatma yüzünden suyu gece serinde daha az ısıtmış olursunuz ve Red Mangrove larınız gece fotosentez yapacağı için normalde geceleri düşen Ph ınız da düşmeyecek ve aynı seviyelerde kalacaktır.    

Sumpta yer tutmazlar çünkü yanlara değil sadece yukarı doğru büyürler. Gövdeleri parmak kalınlığındadır. 500lt için 50 adetlik bir demet bile max. 30cm çapında bir kap içinde sumpta bakılabilir. Nitrat ve Fosfat medyaları, reaktörleri vb. kullanmaktan ilk alırken de, kullanırken de daha ekonomik ve doğal, kolaydır. Tavsiye ederim...:-) Aşağıdaki fotoğraflardan son 3 tanesi benim sumpumdaki Red Mangrove ların yurt dışından yeni geldikleri, 1 aylık halleri ve sonra da büyümüş halleri gösterilmektedir. Ben şuan her ay tepelerden buduyorum çünkü sumpta tavana değiyorlar. Nitrat' ım her zaman 0 ppm e yakın, Fosfat' ım ise max. 0.10ppm gibidir. Herhangi bir medya, reaktör vb. kullanmam. 

TATLI SUDA







TUZLU SUDA









Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir