Malawi Akyaryumum(5 yunus,3sp,3kadango) için yem önerisi bekliyorum.


osenolÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 3
osenolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2010 17:29
Değerli arkadaşlar,
5 aydır 100X50X45 akvaryumumda (dolphin c-700,campion çift çıkışlı hava motoru,ısıtıcı),haftalık 20lt  su degişimi yapılıyor.(1 hafta dinlendirilmiş  zonguldak çeşme suyu kullanılıyor.)
Canlılar:6 yunus,3 sarı prenses,3 kadango
Kullanılan kimyasallar:sera costa med f desinfektions ve sera aquatan.
Kulanılan yemler:
1-sera granu green
2-sera granured
3-gemma best formula chichlids
4-gemma best formula diccus.
Bu yemleri sabah akşam verebiliyorum.Yukarıdaki yemleri hangi sıklıkta nekadar vermem konusunda yardımcı olabilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler.Tebessüm
 
 
 
osenol2010-12-20 16:54:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahtiyarÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 1533
bahtiyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 04:43
Özgür bey, aramıza hoş geldiniz,
 
Öncelikle belirtmeliyim ki, yunuslar için yeterli akvaryum hacimine sahip değilsiniz ve dekorunuzdaki mercan balıklarınızı citti şekilde yaralayabilir.
 
Balıklar doğal ortamlarında gün boyu az ve sık beslenirler, bizlerde buradan yola çıkarak balıklarımızı az ve sık yemleme biçimini tercih ediyoruz. İmkanınız varsa günde az ve sık olmak şartı ile balıklarınızı 6 defa yemleyebilirsiniz, ama çalışma şartlarınızdan dolayı buna zaman bulamazsanız en az iki defa yemleme yapın. Yemleme miktarını balık sayınıza ve durumuna göre kendiniz belirlemek durumundasınız. Dikkat etmeniz gereken husus, yemlerin tabana düşmeden balıklarınızın tüketeceği kadar yem vermeniz gerektiğidir.
 
Sera granu green kaliteli bir bitkisel yemdir. Ama Sera granuredi kullanmanızı tavsiye etmem, sarı prensesleriniz zamanla turuncu renk alır. Aynı şekilde Gamma yemlerininde balıklarda renk değişimine neden olduğu hakkında kullanan arkadaşlarımız tarafından mesajları okudum, ama kendim kullanmadım.
 
Dilerseniz menünüze  New life spectrum cichlid formula ve  Tetra pro vegatable yemlerini ilave edin, kullandığınız yemlerden daha kaliteli yemlerdir.
 
Ne olursa olsun ben yunus beslemek istiyorum derseniz, akvaryumunuzun ortasını dekorsuz, boş bırakın yunuslar yüzme alanına ihtiyaç duyarlar. 
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir