malawi akvaryumlarında kum ve bakteri


biriÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 371
biriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2010 17:01
   Merhabalar, yeni kuracığım malawi tanklarla beraber aklıma takılan en önemli soru şuydu: Yararlı bakteriler için en iyi kum hangisi?

    Bu konuda herkesin farklı bir görüşü var ama yabancı kaynaklardan okuduğuma göre sıkça kullanılasilis ve quarz kumun görüntüden başka hiçbir faydası yokmuş.

    Malawi gibi yüksek pH ihtiyacı olan türler için en iyi kumun argonit ve mercan kumu olduğu söyleniyor yabancı kaynaklarda.
  
   Argonitin pHı 7.7 ile 8.2 arasında tutması ve suya en çok minarel salan kum olmasından dolayı bence en iyi kum fakat kilosu 1.5-4 euro arasında değişmesinden dolayı çok pahalı bir kum. Ayrıca gözeneklerinin çeşitli boyutlarda veçok olmasından dolayı her tür yararlı bakteriye ev sahibi olabiliyor

   Argonitten sonra en iyi kum bence mercan kırığı hem içindeki gözeneklerinden dolayı hemde pH'ı bir nebzede olsa arttırmasından dolayı.

NOT: güzel bir konu olacağını düşündüğüm için en faydalı tartışmalar bölümüne eklemek istedim ama normal üyeler oraya başlık açamadığı için başlığı buraya açtım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terkosluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 231
terkosluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2010 17:14
Ben denizden aldığım güzelce yıkadıktan sonra kullandığım 4 çeşit kumdanda memnunum ve canlı doğuranlarda japonlarda malavilerde hiç bir sorun yaşamadım. Hatta çok sayıda yavrular aldım, en güzeli ince midye kırığı kum. Malaviler çok severek kumu kazıyorlar, yuva yapıyorlar teşekkürler. Tabiki ph falan ölçüp çok profesyonelce yaklaşmadım doğrusu :( özkoçak2010-06-27 23:44:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir