Litbates


Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 07:48
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:6 adet lithobates 2adet vatoz 2 adet bronz çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):-

Filitrasyon:atman f1 dış filtre / atman çift süngerli iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bemix kompoze / Sarımsak suyu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yeni kurulu akvaryum.

Arkadaşlar şu an balıklarım 20 litrelik akvaryumda büyük akvaryumun suyunu değiştirdim balıkları küçüğe aldım 3 günlüğüne. Balıklarımın yemlerine doğal antibiyotik olarak sarımsak suyu damlatıyor um ayrıca bemix damlatıyor um sizce bunların sakıncası olur mu çünkü her yemde yapıyorum bu işlemi. Ayrıca son sorum olarak suyum gayet temiz görünüyor yeterince dinlendiriyorum balıklarımı 3 gün sonra ana tanka atacağım örneğin fakat yinede su düzenleyici kullanmalı mıyım veya doğal düzenleyici olarak kullanabileceğim ne vardır çünkü bazı arkadaşlarımın akvaryumları ciddi anlamda cam gibi yani suda yüzen en küçük bir toz bile görünmüyor bunu sağlamak istiyorum.  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

forever_mbunaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 197
forever_mbunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 15:09
Merhabalar Burak Bey.sarımsak ve bemiks in herhangi bir zararı olmaz fakat sarımsağı haftada bir bemiksi ise 3-4 haftada bir yemlere damlatmanız en sağlıklısı olucaktır.Ayrıca, su değişimlerinde akvaryumunuzdaki tüm suyu değiştirmeniz çok yanlış.Bemiks ve sarımsak la ilgili konuları düşünüp araştıracağınıza önce akvaryum temizliği ve su değişimlerinin nasıl olması gerektiğine bir göz atın. forever_mbuna2010-10-22 15:11:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 16:13
[QUOTE=forever_mbuna] Merhabalar Burak Bey.sarımsak ve bemiks in herhangi bir zararı olmaz fakat sarımsağı haftada bir bemiksi ise 3-4 haftada bir yemlere damlatmanız en sağlıklısı olucaktır.Ayrıca, su değişimlerinde akvaryumunuzdaki tüm suyu değiştirmeniz çok yanlış.Bemiks ve sarımsak la ilgili konuları düşünüp araştıracağınıza önce akvaryum temizliği ve su değişimlerinin nasıl olması gerektiğine bir göz atın. [/QUOTE]
Onları fazlası ile araştırıyorum suyu komple değiştirmemin sebebi akvaryumumda bulunan 25 adet sarı prensesimin kuyruk erimesine yakalanması.
Sarı prenses beslemekten vazgeçtiğim bir anda hastalanınca balıklar akvaryumcuya verip 6 adet koloni lithobates 2 adet bronz çöüçü ve 2 adet vatoz aldım.
Akvaryumada komple ilaç döktüm dolayısı ile akvaryuma genel bir temizlik yapmış oldum işte suyu komple değiştirmemin sebebi. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir