Leptosomalarda sıkıntı


CooLÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2015
İl: Bursa
Mesaj: 3
CooLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2015 02:16
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 ay önce bir arkadaşım sağolsun Leptosoma ve kekese yavrusu hediye etti. İlk günlerde leptosomalardan birinde yüzgeç erimesi farkettim jbl in ilacını kullandım fakat ilacın tortusundanmıdır anlamadım 4 kekese ve 7/8 karides yani tabanda dolaşan türleri kaybettim şu anda 4 kekese var baya boylandılar iştahları ve keyifleri yerinde Maşallah.
Fakat Leptosomalar için aynı şeyi söyleyemicem, yeme ilgisiz değiller ama alıp tükürüyorlar genelde kalitelive taze yemleri karıştırıp öğüttüm yani tam ağızlarına göre :) haftada 1 de artemia veriyorum ama yok... Hayvanlar resmen güdük kaldı 2 tanesi iyice zayıflamıştı dün birini kaybettim bu gün diğeride sallanıyordu yem attım resmen atlıyor yeme ama alıp atıyor karnı içine göçmüş daha öncede leptosoma bakmıştım ama böyle bişey başıma gelmemişti. İç parazitten şüphelenip sarımsaklı yem aldım epsom tuzu aldım sera bactotabs aldım çok düzenli olmasada dipte çekerim akvaryum renksiz kalmasın Leptosomalar büyüyene kadar kalmaları için Lepistes almıştım onlar gayet sağlıklılar hatta fütursuzca ürediler yani tankta tek sıkıntılı durum Leptosomalarda birkaç gün içinde zayıflayan diğer balığıda kaybedeceğim aklıma gelen herşeyi yaptım ama çare bulamadım yardım lütfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cosmosÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 28
cosmosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2015 20:30
Su değerlerini kontrol et bence. PH, sertlik leptosamalar için uygun olmayabilir. Cagdas OZDOGAN2015-04-13 16:39:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AELDARIANÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 772
AELDARIANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 19:15
Konu eskimiş ancak cevap vereceğim.Yeme saldırıp alıp tükürmesinin nedeni solungaç parazitleridir.Yemi yutamaz balık.Sudaki partiküllerle beslenir.O şekilde 2 ay kadar yaşayan bir balığım olmuştu.Sonucu ölüm oluyor sanırım.Tedavisi kolay değil tuz banyosu falan okumuştum ben ama internette çok ayrıntılı bilgi de yok.Forumda konu açarsanız üstadlar yardımcı olabilir.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir