LEPİSTESTEN yavru istiyorum diyenler için önemli


DoGu-K@NÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 3
DoGu-K@NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 12:38

Çoğu akvaryum hobisi sahibi, eninde sonunda birgün canlıdoğuran bakmaya başlar. Çünkü çoğu hobiye canlıdoğuranlarla başlamıştır ve bu hayvanlar örneğin astronotlar gibi büyük kişilik sahibi filan olmasalarda, bakması keyiflidir. Lepisteslerde canlı doğuranlarda başta gelen akvaryum balıklarındandır.
LepistesBir çift lepistes için ideal akvaryum büyüklüğü ortalam 40-50 litre. Özellikle erkek lepistesler ve yavrular büyük akvaryumları sevmiyorlar. Çiftleşme ve yemlenme ihtiyaçları gözönüne alındığında, büyük akvaryumlar balığın çok fazla yüzmesine, dolayısıyla yorulmasına neden oluyor.
Lepistesler için ideal sıcaklık 18-27 derece. 24 derece ise üreme için ideal sıcaklık; ancak lepistes erkekleri öylesine ısrarcı ki -özellikle sağlıklı olanlar- bu ideal sıcaklığa fazla aldırış etmiyorlar. 25 dereceye kadar olan sıcaklıkları çok iyi tolere ediyorlar. 25 dereceden sonra ise balık kendini rahatsız hissediyor ve hastalıklara açık hale geliyor. Daha iri olmalarına rağmen, dişiler erkeklerden daha hassaslar; özellikle de doğum sonrasında.
Lepistes balıkları canlı doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi de oldukça kolaydır. Dişi lepistes doğuma yakın, bol bitkili bir akvaryuma ayrılırsa yavruların pek çoğu hayatta kalabilir aksi halde annesi de dahil olmak üzere yavruları, diğer büyük balıklar tüketecektir. Yavru alabilmek için, aquapetlerde satılan özel doğum kaplarından da yararlanılabilir, dişi balık doğumdan bir kaç gün önce o kaba ayrılmalıdır.
Bir erkek balığa 2 dişi balık düşecek şekilde akvaryuma konulmalıdır.Dişiler yavrularını canli olarak dogurur ve ayda ortalama 10-50 arası yavru doğurabilir.Yaprak yemi toz haline getirilip beslenirler.Yavrular artemia larvalariyla beslenilirse cabuk gelisir,ve dinc olurlar.Rahatsiz edici balik türleri lepistes disilerinin düzenli ve saglikli yavru yapmalarini engeller. Bitkilendirilmesi iyi yapilmis akvaryumda yavrular saklanabilecekleri icin hayatta kalma sanslari artar.

DoGu-K@N2009-07-25 13:15:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2009 11:39
Ben olabilen en büyük bitkili tankda bakılmalarından yanayım.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Furkan AlbayrakÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 371
Furkan AlbayrakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2009 19:15
Keşke alıntı yapmadan önce biraz araştırsaydınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir