Lepisteslerin türü ne


akkndoganÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 17/12/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 792
akkndoganÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 17:41
Green neon ya da platinium mosaic gibi duruyor emin olamadım. Bu arada çift kuyruklular.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GuppyKeeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1421
GuppyKeeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 17:45
Valla fotoğraflardan endler gibi duruyor.En iyisi akvaryumdaki halini çekmeniz çünkü burada kuyruğu gözükmüyor. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaglaOzyavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2011
Mesaj: 128
CaglaOzyavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 22:30
Nasıl çift kuyruklu :D.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 02:52
Balığın dediğine göre  Çift kılıç sanırım ama Lirkuyrukta olabilir. Bu fotolardan hiç bir şey anlaşılmıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 09:06
BalıĞINIZ endler ....
 
 
 Alıntıdır......

Acanthophacelus wingei, hobiciler arasında Endler's guppy yada Endler olarak bilinen Poecilia türüne ait Venezuela’nın Paria Peninsula’sına özgün bir balıktır.

 

Poecilia wingei diğer guppy (lepistes) türleri gibi oldukça renkli bir balıktır. Bu tür ilk olarak 1937 yılında Franklyn F. Bond tarafından Venezuella’nın Laguna de Patos bölgesinden toplanmış ve ikinci olarak ta 1975 yılında yeniden Dr. John Endler tarafından ortaya çıkarılmıştır. Ancak bu tarihten sonra balık akvaryum ticareti içinde yer almaya başlamıştır.

 

Henüz soyu tehlikede olan türler arasına (IUCN Red List) alınmamış olsa da doğal yaşam ortamları insanlar tarafından kirletilme ve yok edilme tehdidi altındadır.

 

Sert ve sıcak suları tercih eden bir balık olsa da, Endlerlar akvaryum ortamında fazla talepkar olmayan kolay bakımlı balıklardır. Su sıcaklığı ne kadar yüksek olursa bu tür o kadar hızlı büyür ancak aynı oranda da yaşlanma hızlı olacağından ömürleri kısalır. 18 ile 29 derece arası sıcaklıklar uygun olsa da optimum olanı 24-27 derece arasıdır. Bu aralık 23-25 derece arası sıcaklıkları tercih eden diğer guppy türlerinden biraz daha yüksektir. Diğer guppy türleri gibi yavrularını yemeye pek meraklı olmasalar da akvaryum ortamında bitki ve saklanacak ortam saklanması yerinde olacaktır. Bu tür iyi bir sıçrama becerisine de sahip olduğundan akvaryumun üzerinin kapatılması iyi bir tedbir olacaktır.

 

Endler türlerinin özellikle siyah, turuncu ve metalik yeşil tonlardaki renkleri oldukça canlıdır. Doğal desenleri oldukça farklılık göstermesine rağmen pek çoğu çift kılıç kuyruk göstermektedir. Hobi içindeki üreticiler bu balıklardan oldukça farklı hibridler de üretmişlerdir.

 

Standart guppy akrabaları gibi oldukça bol yavru verirler. Ortalama her 28 günde bir dişiler yeni yavru vereceklerdir. Yavrular ince toz yem ve artemia ile beslenebilirler. Ayrıca bitkiler üzerindeki mikro organizmalar ve alglerle de beslenmelerini tamamlarlar. Erkek yavrular 3-4 hafta içinde renklerini göstermeye başlayacaklardır. Ancak karakteristik Endler görünümünü alabilmeleri için birkaç ay geçmesi gerekebilecektir.

 

Endler türleri diğer guppy türleri ile çapraz eşleşmeye tabi tutularak farklı hibridler elde edilebilir ve bu hibridler pek çok diğer balıkta görüldüğü gibi kısır olmayıp yavrulamayı sürdürebilmektedirler. Ancak bu gene de saf kan özelliğinin korunması açısından pek çok yetiştirici ve üreticinin sakındığı bir konudur. Aldığınız türlerin hibrid değil safkan olması bu açıdan önemlidir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir